Tour de France 2023

A TRIKÓK VISELŐI:

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck)

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

Giulio Ciccone (Lidl-Trek)

ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)

2. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

3. Adam Yates (UAE Team Emirates)

További hírek

Összefoglaló


Tour de France 2023 korábbi hírek:

123

Tour de France hírek: Rodriguez kockáztatott és nyert, másodpercekért csatázott Pogacar és Vingegaard, a Saint-Gervais Mont-Blanc hegyi befutója következik

2023.07.16. - Carlos Rodriguez: biztos voltam benne, hogyha mindent beleadok, akkor nyerhetek A spanyol Carlos Rodriguez mindamellett, hogy pályafutása legnagyobb győzelmét aratva megnyerte a Francia Körverseny tizennegyedik szakaszát, az összetett versenyben is előrelépett, immáron a harmadik helyről várja a viadal folytatását. – Nagyon boldog vagyok, hogy a világ legnagyobb kerékpárversenyén tudtam szakaszt nyerni – nyilatkozta a célba érkezést követően az INEOS Grenadiers kiválósága. – Mindig is erről álmodtam, zseniális érzés itt győzni. Amikor leszakadtam a hegyen nem gondoltam volna, hogy lehet esélyem nyerni, innentől inkább már a saját tempómra figyeltem. Aztán az utolsó emelkedőt követő fennsíkon Pogacar és Vingegaard elkezdte egymást nézegetni én pedig felértem, majd megindultam. Biztos voltam benne, hogyha mindent beleadok, akkor nyerhetek, így kockázatot vállaltam. Persze nem akartam elesni, de az egyik kanyarban majdnem sikerült. Kwiatkowski győzelméből merítettem erőt, aki ráadásul a nap elején végig mellettem volt és rengeteget segített. Az már csak a hab a tortán, hogy összetettben Hindley-t is megelőztem. Remélem, hogy tudok egy kicsit pihenni, hiszen a soron következő etap sem lesz egyszerű.


Tour de France hírek: hitetlenkedve fogadta a sikerét Kwiatkowski, Pogacar újabb csatát nyert, Vingegaard bizakodó

2023.07.15. - Michal Kwiatkowski: nem gondoltam volna, hogy harcban lehetek a szakaszgyőzelemért Nem sok versenyzőnek adatik meg, hogy szólóban győzzön a Grand Colombier emelkedőjén, a lengyel Michal Kwiatkowskinak azonban megadatott ez a bravúr, így az INEOS Grenadiers kiválósága 2020 után immáron pályafutása második Tour de France etapgyőzelmét ünnepelhette. – Tizennyolcan voltunk ott a nap szökésében – értékelt röviddel a célba érkezés után a 2014-es világbajnok. – Amikor elszakadtunk szinte biztos voltam benne, hogy az emelkedő lábánál megfognak minket, nem gondoltam volna, hogy harcban lehetek a szakaszgyőzelemért. Valószínűleg az UAE Team Emirates szerette volna megfogni az elmenést, de túl sokan voltunk elől, így végül nem volt teljes értékű a munkájuk. Leírhatatlan érzés nyerni a Grand Colombier emelkedőjén, még most sem nagyon hiszem el azt, hogy én győztem.


Tour de France hírek: hét év után nyert ismét szakaszt Izagirre, van der Poel aktivitása nem vezetett sikerre, jön a legendás Grand Colombier

2023.07.14. - Ion Izagirre: ez már majdnem olyan, mint a Baszk Körverseny Közel hét évvel ezelőtt 2016. július 23-án, még a Movistar színeiben nyert Tour-szakaszt Ion Izagirre, aki egy remek támadás végén Belleville-en-Beaujolais-ban „duplázott”. Ezzel a Cofidis csapata közel tizenöt év nélkülözést követően idén már a második etapgyőzelmét ünnepelhette. – Ez már majdnem olyan, mint a Baszk Körverseny – kezdte rövid interjúját a célba érkezést követően Izagirre. – Baszkföldről indultunk, a minap pedig Pello Bilbao győzött. Persze az is hatalmas öröm, hogy a Cofidis remek Tourt teljesít, és még nincs vége a versenynek, így természetesen bízunk még egy-két jó eredményben. Az utolsó emelkedőn éreztem úgy, hogy most vagy soha és ez végül bejött. Hihetetlenül boldog vagyok, alig hiszem el azt, ami történt.

123