Eddig hozzáfűzött kommentek:

Mozzaik
2017.07.17. 13:22
Lajos, magyarokkal vitatkozni észérvek alapján? Reménytelen....
masodperc
2017.03.28. 12:59
Miért csodálkozunk? Már Brno-ban sincs kiállítás, pedig a cseheknél talán többen tekernek. Az internetes vásárlás megölte ezt a lehetőséget, ami talán nem a vásárlok, és Lajos hibája. Nem mellesleg hallottam én olyan véleményt hazai forgalmazótól, nem is akárkitől, hogy ilyen helyárak mellett bolond lenne kiállítani.
Ott az internet. Szóval, újra felteszem a kérdést miért csodálkozunk? A vásárlási szokások már régen átalakulóban vannak, vagy inkább megváltoztak?
Magyar Lajos
2017.03.12. 16:56
Nem velem lett kiszúrva, csak én említettem meg nyilvánosan.
Olvassam el kiállítók listáját? És ha nem nézem a netet folyamatosan emiatt? Különben meg volt olyan kiállító, aki nem volt feltüntetve a listán, és olyan, aki rajta volt, de mégsem volt kint.

Különben mindenben igazad van, kár, hogy lényegi dolgokban tévedsz, mint pl. az én netes vásárlásaim.
fityisz
2017.03.11. 15:22
Hülyének lett nézve? Te személyes sértésnek veszed ha valami nem úgy történik ahogy neked tetszene vagy neked jó lenne. Nem vagy te rossz, egyszerűen nem látsz túl a korlátaidon és önző is vagy.
A kiállítók listáját elolvashattad a rendezvény oldalán és ez alapján eldönthetted, hogy kimész vagy sem.

Az elmúlt évek alatt szerintem még a Te blogbejegyzéseidben is benne volt, hogy nem jó a Bringaexpo, változtatni kell mert rohadtak a nagykerek és a kereskedők is mert nem sliccgombért adnak mindent és inkább veszem meg a neten a cuccot. Ez vezetett ide.
Magyar Lajos
2017.03.09. 20:26
fityisz, ez olyan kellemetlen nekem. Azért, mert megemlítem, hogy hülyének lett nézve - sokadszorra - a hazai kerékpározó és kerékpárvásárvásárló közönség, én vagyok a rossz. Biztosan bennem van a hiba.
fityisz
2017.03.09. 14:38
Lajos,

- Ez egy hasonlat volt, ezt nem kell megmagyarázni...

- Érted.

- Most akkor mégsem érted?

- Ja, de érted csak szarsz te is rá.

Értem.
racer2
2017.03.08. 14:57
Lajosnak csináljon valaki egy expót!!! :-D
rtzuio
2017.03.07. 17:22
Talán nem is ez az időpont a legmegfelelőbb az expo megtartására, mert ha Márciusban megtetszik az expo-n egy komplett kerékpárt nagy valószínűséggel a kereskedők már nem tudják beszerezni az áhított gépet, mert vagy színben, vagy méretben, kategóriában nem lesz már. Esetleg a külföldi expo-k után ősszel lenne Magyarországon, akkor csorgathatnánk a nyálunkat holt szezonban a friss újításokon. Kérhetnénk a Jézuskától hozzon nekünk olyat mert jól viselkedtünk, és Márciusban már rég az új bicajjal tekerhetünk.
Magyar Lajos
2017.03.06. 20:42
Nos, nem szeretem az AC/DC-t. A kerékpárt ellenben igen, és nekem csalódás volt, hogy elmaradt a kiállítás.

Oké, a nagyker nem kiállításszervező. Azt is elfogadom, hogy a csökkent a látogatószám - én általában két napot voltam kint minden kiállításon - nem ezt érzékeltem, de oké, csökkent.

Az is érthető, hogy nem akarnak a cégek milliókat fizetni a semmire. Azonban, ha évekkel ezelőtt kezdődtek a gondok, akkor vajon miért maradt minden a régiben? A cégek nem eladni akarnak, nem az ő érdekük lenne, hogy bemutassák azokat a termékeket, amiket forgalmaznak? Ha a Hungexpo nem megfelelő helyszín évek óta, akkor miért nem merült fel a változtatás eddig? Miért így kellett "megoldani" a dolgot?

Értem a forgalmazók problémáit, de a saját szempontomat jogosabbnak érzem, mint az övékét. Állandóan megy a fanyalgás, hogy milyen nehéz eladni itthon bármit - erre a legnagyobb termékbemutatót bojkottálják az eladók?
Szerintem mi vagyunk leszarva. Ennek fényében nem kell csodálkozni, ha a vásárlók is másik platformot keresnek a vásárlásra, és ez nem a hazai lesz. Sajnos.
fityisz
2017.03.06. 10:09
Lajos,

Ez a történet szerintem nem ennyire egyszerű ahogy Te látod, leírod.
Rögtön egy téves feltételezéssel indítasz és erre alapozod gondolatmeneted mégpedig, hogy egyre népszerűbb lett a rendezvény. Ez nem igaz. Az elmúlt években egyre jobban esett vissza a látogatószám amit persze a Hungexpo máshogyan kommunikált (szerintük nem) Több kiállító jelezte, már 1-2 évvel ezelőtt is, hogyha valami nem fog változni akkor feltehetően távol fognak maradni. A szervező Hungexpo annyiban látta a megoldást, hogy lesz árusítás akkor az megold mindent. Ezt több gyártó és forgalmazó (szándékosan nem írok mkksz-t mert rajtuk kívül azért maradtak még távol jó páran) nem látta így, nem érezte, hogy ezzel előre mozdulna a kiállítás sőt még a kereskedői érdekeit is sértené. Ezután mérlegelt, kifizeti a milliós összeget egy olyan kiállításért amit nem érez megfelelőnek vagy távol marad és keres más platformot a termékei bemutatására.
(a levásárolható kuponok osztogatása már azután lett kitalálva, hogy többen jelezték távolmaradásukat a szervezők felé ezzel próbálva menteni a menthetőt )
Felmerül mindig kérdés, hogy miért nem lett máshol megrendezve. Volt valaki aki akart rendezni máshol kerékpár kiállítást? Kinek a feladata lenne kerékpár kiállítást rendezni? A kerékpár gyártók és forgalmazók nem kiállítás szervezők, ők ha kapnak egy ajánlatot amit megfelelőnek éreznek akkor mennek és kiállítanak.
A látogatók csalódottsága meg érthető de a Bringaexpo oldalán olvasható volt, hogy kik lesznek a kiállítók így tudott mindenki mérlegelni hogy megy vagy marad. - igen, ez is későn került ki de ez megint csak nem a (nem)kiállítók hibája.
Kicsit olyan ez az írásod mintha leszaroznád az AC DC-t mert nem jön el a Szigetre már hosszú évek óta.
Blog

H K Sz Cs P Sz V
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31