Eddig hozzáfűzött kommentek:

bandit01
2013.07.28. 21:47
Kedves Mása!

Néhány észrevételemet leírom a blogbejegyzéseddel kapcsolatban. Nagyon meghökkentő volt olvasnom azokat a sorokat, amiket mindenféle hozzáértés nélkül és a véleményalkotáshoz szükséges információk teljes hiányában írtál le.

Néhány dolog, néhány tény és gondolat, ahogy én látom a pálya EB-n elért eredményeket:

Kercsó-Magos Zsuzsanna 2012. évi pályakerékpáros OB-n (szeptember 29-30) elért 3000 m állórajtos ideje: 04:31, 41 (Zsuzsi ekkor éppen fél éve kezdett el versenyszerűen kerékpározni)
Zsuzsi kilenc hónappal később, alig több mint egy év kerékpározás után Portugáliában az U23-as EB-n ugyanebben a versenyszámban a bejegyzésben is említett 3:56, 597-et hajtott. Azt hiszem ez a 35 másodperces javulás magáért beszél.

Holló Botond a 2012-es U23-as pályakerékpáros EB-n 4000m-en 5:00, 771-et hajtott, alig másfél év kerékpározás után.
Boti egy évvel később az U23-as EB-n 4:49, 613-at ment. Azt hiszem, hogy ezt a 12 mp-s javulást sem kell nagyon magyarázni.

A többi eredmény elemzésébe most nem megyek bele, mert indokolatlanul hosszú bejegyzés lenne az eredménye. Szerintem az elmúlt év során - látva azt, hogy mennyi munkát tettek bele ezekbe az eredményekbe a szóban forgó sportolók - iszonyatosan nagy fejlődésen mentek keresztül, és biztos vagyok abban, hogy nem fognak itt megállni... tovább fognak fejlődni! Az elért helyezés megítélése mindenkinek saját szívügye, de tényként kell kezelni, hogy az elmúlt évek hatalmas leszakadásából odaértek a srácok a nemzetközi mezőny végére, és ezen a jövőben csak javítani fognak.

Mindezt olyan, a mienknél sokkal gazdagabb országok versenyzőivel szemben, akiknek tényleg minden felszerelésből a legjobb van meg, kiváló körülmények között készülhetnek, kapnak fizetést, az edzőik is kapnak fizetést, fizetik nekik az EB részvétel minden költségét, és az egész év során való versenyeztetést és minden egyéb felmerülő költséget. Ha rendesen végignézed, akkor ebből itthon semmi nincs meg!

Lehet osztani az észt, hogy ezért ki a felelős, de azzal senkin nem segítesz (egy ilyen blogbejegyzésen keresztül legalábbis biztos, hogy nem). Cserébe a felettébb dilettáns és félrevezető blogbejegyzéseddel - és ezzel nem téged akarlak minősíteni - próbálsz más emberekben véleményt formálni, miközben nem veszed észre, hogy talán pont azt a néhány embert sikerül elkedvetlenítened az egésztől, aki minden erejét beleadva, hosszú és kitartó munkával, rengeteg nélkülözéssel járul hozzá ennek a sportágnak a előbbre jutásához. Ha tényleg a sportolók mellett állsz, ahogy írtad, akkor sokkal többet segítesz, ha biztatod a srácokat, és csak annyit írsz nekik: Hajrá!

Ezt én már élőben is megtettem, de leírom itt is:

ZSUZSI, BOTI, gratulálok nektek! Csak így tovább a jövőben is!!! :)

Üdvözlettel,
Kőrizs András

zsuzsi_sk8
2013.07.28. 21:44
Kedves Mese!

"Előre szeretném bocsátani, hogy maximális elismerésem a versenyzőké, biztos vagyok benne, hogy szívüket, lelküket adták a versenyen. Gratulálok Nekik!"

Köszönjük, örülök, hogy ebben nem kételkedett!

Valamint azt is, hogy ilyen mélyen megérintette lelkét az EB-n mutatott teljesítményünk; hogy ennyi időt és energiát rászánt arra, hogy velünk foglalkozzon. Örömmel tölt el, hogy vannak, akiket érdekel a kerékpársport.

Reagálni egyetlen részletre kívánok csupán (a többi abszolút mértékben helyén van, ha azt is számításba vesszük, hogy valószínűleg soha nem látott még, vagy tapasztalt élőben nemzetközi versenyen.) :
Jómagam és Holló Botond által elért időfutam részidőket összehasonlítani, egy nálunk fiatalabb korosztály időfutam idejével; finoman szólva is abszurd. (bárki, aki ment már időfutamot, valószínűleg már tudja mindezt, de Önnek azért leírom, miért.)

- Az időfutam célja az adott távot a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni.
- Ebből következik, hogy az adott távon mindenki igyekszik a maximumot nyújtani, amire az adott pillanatban képes.
- Ezért, hogyha valaki, (mint azt Ön feltételezte az összehasonlítással) még a befutása után képes lenne ugyanabban a tempóban továbbmenni a táv 0.5-szörösét, nyilván valóan nem nyújtotta a maximumot.
- Ön szerint egy Európa Bajnokságon bárki is azért indul el, hogy ezt tegye?

Ugyancsak megjegyezném, (hogyha már ilyen mélyen belement az idők analizálásába), hogy ha képes vagyok ugyanazt a tempót tartani, amellyel a 2000m-es részidőt elértem, azzal nem a 14, hanem a 8. helyen végzek.
Valamint azt is megjegyezném, hogy az U23-as győztes idő nem 3:21, hanem 3:32 volt. ez 11mp különbség, mely nem csekély egy fapályán.


Azt már csak mellékesen kérdezem meg, miután azt írja, nem kellett volna részletezni a bukásokat, hogy hányan ültek volna vissza a kerékpárra a 3. bukás után is...?


Még egyszer köszönöm (társaim nevében is) az építő jellegű kritikát.
Talán legközelebb javaslatait is megoszthatná ugyanilyen részletességgel.

Amennyiben ráér, várjuk a hamarosan megrendezésre kerülő Országos Pálya Bajnokságon!
További sikeres tevékenykedést kívánok,
Tisztelettel:
Kercsó-Magos Anita
Thommey
2013.07.28. 18:05
Kedves racer2,

NE!
király
2013.07.28. 16:13
Jogos, és teljesen reális írás !! Gratulálok! Máshol olvastam valamelyik nap egy potentát verte a mellét (bocsánat-egy hölgynél illik ilyet írni?) , micsoda sikereket értek el. Uramatyám, ha már másoknak nem hisz, legalább az idő eredményeket nézze már meg!!!! Hol vagyunk az elejétől---de még a közepétől is !! És igenis --tényleg az a baj, hogy a magukat "hozzáértőknek" titulálók csak a SPORTBÓL. --és nem a SPORTÉRT vannak Addíg pedig amíg IGAZI EDZŐK és HOZZÁÉRTŐ SZAKVEZETŐK nem kerülnek pozicióba, ne reméljünk többet !!!! Ahogy ZORÁN énekelte: LANGYOS A SÖ, HA NEKÜNK ÍGY IS JÓ !!!!!
sentex21
2013.07.26. 19:25
Sziasztok!
Kedves Mása (szívesebben szólítanálak a valódi neveden, ha nem ez az)!
Sajnos a kerékpársport kis hazánkban elég nehéz és egyre lehetetlenebb helyzetben van. Minden tekintetben.
Szerintem minden sikernek örülni kell (bocsánat: érdemes). Alapvetően azt már önmagában is nagy sikernek gondolom, hogy nemzetközi szinten volt lehetőség megmutatkozni hazai színekben (a magyar trikolort most sajnos csak két versenyzőnk viselhette), az pedig már csak hab a tortán, hogy eredményeket is elértek, jobbat-rosszabbat, ez nézőpont kérdése. Úgy vélem, hogy szőrszálhasogatás helyett minél többet kell tenni szeretett sportágunkért.
A Millenáris átalakításával kapcsolatban annyit, hogy ígéretekkel már tele van a mennyezet feletti tér. Talán most meg is valósul!!
Mása, Te precíz embernek tűnsz, ami fontos erény! Ebből komoly előnyt lehet kovácsolni, ha a megfelelő helyre tudsz kerülni! Bízom benne, hogy tevékenységeddel előbbre tudod lendíteni a magyarországi kerékpársport (azon belül is a pályakerékpározást, mivel úgy tűnik, ez áll közel a szívedhez) helyzetét! Sok sikert kívánok és kitartást!
Kollár Lajos, Mezőtúr
Ui.: Egy negatív kritikát kénytelen vagyok megfogalmazni az írásoddal kapcsolatban: azért, mert Te nem ismered a (revomagponthu) portált, még nem jelenti azt, hogy teljesen ismeretlen.

Szép estét!
Mása
2013.07.25. 22:58
Hi iBIKE!
A Zsuzsanna elírásáért elnézést kérek az érintettől, gondolhatod, hogy elírás, és nem tudomáság van a dolog mögött, mindössze annyi, hogy jegyzetekkel volt tele az asztalom, ami nem íróasztal.
Szívesen írok saját nevemben, szívesen találkozom a sportág bármely képviselőjével, de ugyanez megadatna mindenki másnak, ha szükségét éreznék annak, hogy találkoznunk. Jelenleg nem áll módomban személyesen megjelenni a fővárosban. Én nem minősítettem senkit, csak egy kérdést tettem fel egy cikk tartalmával kapcsolatban. Ha érintett vagy először a feltett kérdésekre kellett volna válaszolnod, indoklással együtt, ami Én avének megtettem. Ha lesz megfelelő érdeklődés szívesem megosztom tapasztalataimat, ha erre felhatalmazást is kapok.
Jó munkát, és ha rászánod magad jó elmélkedést, kedves Ibolya!
Mása
2013.07.25. 22:44
ave!
Méltányolom kérdésedet, mert ritkán ugyan, de komolynak tartom érdeklődésedet, és úgy is válaszolok.
Először arra, hogy körte, és alma. Ez azért nem állja meg ebben az estben a helyét, hiszen időfutam idők vannak szembe állítva, az eggyel fiatalabb korosztály idejével.
Itt azt kell észrevenni, hogy a magyar U23-as versenyzők a 2-3 évvel fiatalabb korcsoportban, pontosan ugyan olyan helyen lennének, mint korcsoportjukban.
Kvázi 2-3 év már most a hátrányuk, a leendő ellenfeleikkel szemben is. Azt is leírom, később, hogy miért.
Más oldalról, hogy plasztikusabb legyen a dolog.
Botond (aki egyébként jól kezdett, de utolsó 1000 m-en elhalt), 49, 722 km/h átlagot hajtott, az ifik utolsó helyezettje, 18-ik helyezettje, 50, 444 km/h.
Kercsó Magos ZSUZSANNA 2000 m-es részideje, 2'34"110 szembe helyezhet az lány ifi utolsó helyezett (18-ik), 2'42", 977, 44, 178 km/h. Zsuzsanna átlagát most nincs időm kiszámolni.
Még annyit ave, hogy a világon mindenhol, csak kerékpáros edző képzés létezik, tehát Te is értheted a pályasportot.

Mindez az írás azért keletkezett, hogy reméltem, hogy valaki(K) rádöbbennek, hogy évek óta rossz úton járhatnak.
Pedagógiában (az edzés is tanulási folyamat), van egy olyan kifejezés, hogy nevelési deficit. Ami azt jelenti, hogy az életkornak megfelelő időben elmulasztott oktatás, később már bepótolni nem lehet, illetve bizonyos esetekben akár 4-6 éves késéssel részben korrigálható, de soha nem éri el a képességinek megfelelő fejlettségi szintet.
Egyenlőre ennyit, amely talán segít eligazodni a teljesítmények értékelésében.
Mása
2013.07.25. 22:10
Mokka Miki! Elnézést kérek Zsuzsannától, hogy átkereszteltem, de Tőled nem. Attól nem kell félned, hogy a megerőltető gondolkodás miatt agyvérzést fogsz kapni.
iBike
2013.07.25. 16:21
Kedves Mása,

Először is Kercsó Magos ZSUZSANNA nem Anita, ez a minium, ha írsz valakiről, legalább a nevét tudd.
Másodszor, ha már ennyire profi vagy mind szakmai mind egyéb téren, kérlek vállald fel a neved és személyed, hogy a kerékpársport térden állva könyöröghessen a segítségedért a küszöbödön.

Harmadszor, kérlek gyere ki a Millenárisra, ha ráérsz péntek 07.26.-án délután 16 órakor (ha nem egyeztetünk másik időpontot) és ott személyesen mond el ezt Nekünk miközben egy kerékpár nyergében megfutod a fenti időket. Szívesen alkalmazkodunk hozzád, ha kell időpontilag.
Várunk nagy szeretettel, üdvözlettel a dilettáns szakvezető Pataki Ibolya
ave@timeslip.hu
2013.07.25. 14:51
>Ifi női 2000 m egyéni Q első ideje 2:28, 156 (1995), a Q 14-ik, utolsó helyezettjének ideje, 2:42, 977 (1995). Anita 2000 m-es részideje 2:34, 110 (1991). NO COMMENT!

Pedig engem erdekelne a komment. Almat kortevel? Ertem en, hogy nem ertek a palyaversenyzeshez, de ebben mi a problema?
Mokka Miki
2013.07.24. 17:22
Akkor tegyük helyére a neveket.Mondjuk Kercsó Magos Anita biztos hogy nem indúlt de ugye Zsuzsanna igen.NA erről ennyit.
Blog

H K Sz Cs P Sz V
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31