Eddig hozzáfűzött kommentek:

12
imi60
2012.09.12. 23:31
http://www.youtube.com/watch?v=3nTTGGnw8ak&feature=relmfu
imi60
2012.09.08. 12:41
Nem lehet töröltetni az egymás b@szogatásával foglalkozó "hozzászólásokat"?
masodperc
2012.09.04. 09:51
A személyeskedésed csak téged minősít, Sárosi Viktor, mert akkor már nevesítsük azokat az „embereket”, akik
alpári módon reagálnak le olyan vélt sérelmeket, amik konkrétan el sem hangzottak a blogban. Akkor tisztázzuk a dolgot, én egy szóval sem utaltam, a származásodra, mert nem érdekel. Jól írta Labanc, akár még normális is lehetnél. A közel-keleti ország szerintem bármelyik lehet a térségben, az, hogy te ezt értelemszerűen egy általad ismert, netalán kedvelt országra értetted, és személyes sértésnek vetted, legyen a te bajod. Nagyon érzékenyen reagáltál le egy dolgot, amiből a végén antiszemitizmust generáltál, amit én egy szóval sem említettem.
Ezért írtam, hogy beletrafáltam.
Részemről itt lezárom a témát, mert nincs kedvem nem létező sérelmekről, világnézeti kérdésekről, vitatkozni egy olyan oldalon, aminek nem ez a célja. Ezért, a továbbiakban nem is reagálok senki megjegyzésére, és szerintem Lajos jobban teszed, ha leveszed a blogot.
Labanc
2012.09.04. 07:51
Masodperc, attól hogy az (ha az), még lehetne akár normális... Sajnos időről időre feltűnnek ilyen ügnz-félék generálni egy kis látogatottságot...
ügnz
2012.09.03. 16:31
Mibe trafáltál bele? Hogy milyen kanalat válassz a szarevéshez? Te fingfaszú tróger.
masodperc
2012.09.03. 12:39
ügnz
Ezek szerint beletrafáltam!:-)

De, visszatérve a bloghoz, én is csak azt a véleményt tudom osztani, hogy valóban Monty Python-os az egész történet, mint azt valaki nagyon jól megfogalmazta. Értelmetlen keresni az igazságot, hiszen mindannyian tudjuk, akik kerékpározunk, hogy a hegyekben 36km/h-s átlagokat nem lehet szódavízzel menni.
Innen meg mindenki vonja le a szükséges konzekvenciát.
Hogy miért éppen Armstrong?
Talán, mert Ő a legnagyobb név az utóbbi 10-15 évben, így értelemszerűen vele lehet a legnagyobbat ütni a sportágra, hiszen Őt még az is ismeri, aki soha nem ült kerékpáron. Talán ezért, talán nem, igazából nincs jelentősége, ki tudja milyen érdekcsoportok állnak a háttérben, és milyen célokat tűztek ki?
ügnz
2012.08.30. 10:10
szakadj le rólam Laller,

arra mutattam rá a hozzászólásommal, hogy nem kell megsértődni ha pejoratív jelzővel illetsz egy népcsoportot, akkor fogadd el, hogy ugyanolyan lesz a fogadjisten.
Magyar Lajos
2012.08.29. 15:49
Remek hozzászólások a témához:(
Mindegy, tanulság mindenképpen van. A nem létező "zsidózás" elítélendő, a leírt "magyarozás" nem. ügnz elérte a célját, sikerült elterelni a szót, gratulálok neki...
merkadam
2012.08.29. 08:56
Magyar Lajos:

Sokmindenben egyet tudok érteni Veled, többek között az Armstrong-üggyel kapcsolatban teljes mértékben osztom az álláspontodat.

DE! A probléma a hozzászólásokkal a zsidózás és nem a zsidózásra születő reakció. Ha Téged a reakció jobban zavar, mint maga a zsidózás, akkor ne haragudj, de a hiba a Te készülékedben van.

És maximálisan egyetértek Telaista hozzászólásával.

Üdvözlettel,
Merk Ádám
telaista
2012.08.28. 21:35
Kedves Lajos,

Ez az utolsó OFF, de feltetted a kérdést. Így válaszolok rá. Utána -igérem- soha többé nem írok ide, semmilyen formában. Szóval, írod: "Gyerekek, miért van az, hogy mindig, mindenhol van valaki, aki olvas egy állítólagos "zsidózást" és arra azonnal reagálnia KELL."

Nézzük a citált komment szókészletét. Igen, kiragadott szavak, de szövegkörnyezetben is ugyanaz a jelentésük:
"nemzetáruló", "nem is magyar vagy" és utána a citált mondat, a közel-keleti országról, ahol "ilyen tipusú, gerinctelen embereket" fogadnak. Tényleg ne legyünk álszentek, mindenki érti, látja, akinek agya van, hogy ez zsidózás.

És abszolút veled értek egyet, ahogy írtam is, hogy ennek, itt, semmi helye nincs. Ahogy sehol sincs. Engem, immáron háromszáz éve tudottan református családból származót kifejezetten irritál, minden ilyen megnyilvánulás.

Azt kéretik végre felfogni, hogy az antiszemitizmus nem a zsidózás miatt súlyos és kezelendő ügy, amit nem szabad sehol sem megtűrni, hanem a mögötte tapasztalható végtelen szellemi éretlenség és sötétség miatt.

Még egy legutolsó gondolat, noha senkinek semmi köze hozzá. Apám fafaragó népművész, anyám negyvenkét éve könyvtáros, népművelő, jómagam készségszinten olvasom a rovásírást. Tamási Áron ugyanúgy a polcomon van, mint Leon Uris.

Ennyit akartam, elnézést az offért. Utoljára voltam a velo.hu-n.
Magyar Lajos
2012.08.28. 17:35
Gyerekek, miért van az, hogy mindig, mindenhol van valaki, aki olvas egy állítólagos "zsidózást" és arra azonnal reagálnia KELL. És valahogy az rögtön fontosabb, mint a téma... Kéretik ezt abbahagyni, jó?
vhk30
2012.08.28. 09:16
merkadam: Igazad is van. A témát nem azért vicceltem el, mert egyet értek az antiszemitizmussal, csak tényleg nem tartozik ide.
A dolog a csigazabálók-ból indult ki.
Tényleg normálisabb a francia megjelölés.
De azt azért nézd meg, hogy a személyeskedést ki kezdte!
ügnz a véleményét kulturáltan megfogalmazva is leírhatta volna, de nem így tette. Te is meg tudtad tenni így, akkor más is.
merkadam
2012.08.28. 02:16
vhk30: Nem kell ahhoz szó szerint leírni valamit, hogy egyértelmű legyen mire is gondolunk. Ezer meg egy féle képpen lehet burkoltan és kevésbé burkoltan zsidózni a zsidó szó említése nélkül, ennek könyvtárnyi irodalma van. Valaki leír egy burkoltan, ám de egyértelműen antiszemita szöveget, majd utána úgy tenni, mintha semmi antiszemitizmus nem lett volna a szavakban és ezen kedélyesen viccelődni pedig ezen felül kimeríti a képmutatás fogalmát is. Azt meg egyébként külön szomorúnak tartom, hogy egy ilyen, hogy úgy mondjam klasszikusan antiszemitizmusnak tápot adó témáktól fényévekre lévő ügy kapcsán is egyeseknek sikerül úgy kanyarintaniuk a mondanivalójukat, hogy egy kicsit azért a biztonság kedvéért zsidózzanak is, mert miért ne?
MoZo
2012.08.28. 01:34
Csak a "cucc" senkit nem visz fel a hegyre, ahhoz kőkeményen edzeni is kell. És nem hinném, hogy bármelyik élsportoló totálisan tiszta lenne, mert ma az egyik segéd cucc legális, de holnap lehet, hogy már az se.
De az biztos, hogy az ilyen hadjáratokkal sport mítoszokat rombolnak porrá, ami sokkal többet árt, mint használ. A fiatalok (leendő sportolók), vagy akár csak a nézők kiket válasszanak ezután maguknak?
vhk30
2012.08.28. 00:10
Kicsit elkanyarodtunk itt a dologtól. Nem találom másodperc hozzászólásában a zsidó szót, és teljesen letargiába estem tudatlanságom miatt, hogy már egész Közel-Kelet az övék. Meg vagyok róla győződve, hogy jót akart ügnz-nek, és Kuwaitra gondolt, hogy megismerje az arab kultúrát, és jómódú életüket. :-)
Visszakanyarodva a blog témájához.
Bizonyítékokat akarok! De nem ilyeneket, hogy azt mondja egy mazsola Hamilton, meg más..."Láttam, szúrta magát." Szerintem Army inzulint adott be magának, és titkolta, hogy cukros, mert félt, hogy elesik a szerződéseitől, ha kitudódik. :-D
Na, nem védeni akarom, mert ezekre a hegyekre képtelenség így felmenni cucc nélkül abban a tempóban, meg 3héten keresztül ezt a formát hozni.
merkadam
2012.08.27. 22:24
Magyar Lajos: A zsidózást nem Telaista keverte ide, hanem Másodperc.
Magyar Lajos
2012.08.26. 17:31
telaista, én nem olvastam zsidózást, légy szíves és ne keverj ide ilyet.

Idéznék egy blogból:
"Ezen kívül az amerikai doppingellenes ügynökség, az USADA vádalkut kötött más doppingoló biciklistákkal, hogy tegyenek tanúvallomásokat. Ezek közül egy sem látta a tűt Armstrong vénájában, csak neveket, helyszíneket, vegyületeket mondtak el. A védőügyvéd séróból sorolja az érveket: Az akkori mintavételi módszer figyelembe vette a mostani vizsgálati módszer sajátosságait? Garantálja azt valaki, hogy ahhoz a mintához az utóbbi tizen-egynéhány évben nem fért hozzá senki? Biztos hogy a kimutatott kémiai nyom kizárólag attól a vegyülettől származhat? Bomlik tíz év alatt ez a vegyület? Léphet reakcióba más vegyületekkel? Oxidálódik? Redukálódik? Van valami jegyzőkönyv a tárolásról? Érte napfény? Volt fagyasztva? Ha volt, van arról valami papír, hogy a hűtő egyszer se olvadt le az utóbbi tíz évben? Tudjuk azon személyek névsorát akik hozzáférhettek? Van erről jegyzőkönyv? Tisztelt Bíróság, felmutatom Prof. Dr. Gipsz Jakab szerológus szakvéleményét arról, hogy… Aztán a tanúk. Nos, Kovács úr, Ön azt állítja, hogy kilenc évvel ezelőtt, július harmadikán, szerdán, a reggeli órákban… Mondja csak Kovács úr, ön aznap hanyadikként futott be? Ki nyert aznap? Mit reggelizett? Nem emlékszik. De a balesetre biztosan. Hogyhogy milyen balesetre, hát aznap borult fel az egyik csapatbusz. Arra se? Akkor csak arra válaszoljon Kovács úr, hogy ha aznap semmire se emlékszik, ami így kilenc év távlatából nem meglepő, akkor hogy emlékszik filmszerű részletességgel arra, hogy aznap Lance Armstrong mit csinált. Mit keresett ön a közelében? Miért? Milyen amnesztiát is kap ön ezért a vallomásért?"

És milyen igazak ezek a mondatok is...
Zorg
2012.08.26. 15:59
Moreau is érintett volt a festina botrányban, úgyhogy hátrébb keressünk franciát...

Armstrong részéről szerintem óriási húzás volt ez, ha ez alapján tiltják el (2009es, meg 2010-es minták gyanúsak és törlik minden eredményét 98-tól??) azt simán nyeri a sportdöntő íróságon...
telaista
2012.08.26. 14:37
masodperc, ügnz kommentje sem indokolja a zsidózást, ami éppen olyan alja, sötét dolog, mint a csigazabálósozás. Sôt.
masodperc
2012.08.26. 10:46
ügnz = üresfejű, gazember, nemzetáruló (ezt jelenti?)
A „csigazabálók” kifejezés talán nem pejoratív értelmű a Lajos tollából, ahogy te gondolod, egész egyszerűen ráragadt a franciákra, úgy ahogy ránk a pörköltzabáló. Mondjuk az elmebeteget nem értem, de biztos magadra gondoltál, hiszen annyira buta nem lehet egy ember sem, hogy a saját nemzetiségét ócsárolja. Bár, talán nem is magyar vagy!
Van egy ország a közel-keleten, ahol szívesen látják az ilyen típusú, gerinctelen embereket, mint te.
Bon voyage!
12
Blog

H K Sz Cs P Sz V
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31