Korábbi hírek:

123

Vuelta a Espana hírek: Bennett szakaszgyőzelemért jött, Teunissen az új piros trikós, egy újabb a sprintereknek kedvező etap következik

2022.08.21. - Sam Bennett: tudtam, hogy meg tudom csinálni Már a 2021-es idénye sem sikerült a legjobban Sam Bennettnek, aki aztán viharos körülmények között hagyta ott a Quick-Step sorát és tért vissza korábbi sikerei színhelyére, a Bora-hansgrohe csapatához. Az idei szezonban sem halmozott éppen sikert sikerre, így kérdéses volt, hogy egyáltalán megkapja-e a lehetőséget a Spanyol Körversenyen, megkapta, amit szinte azonnal egy etapgyőzelemmel hálált meg. „Danny van Poppel remek helyzetbe hozott, bár egy picit lassúnak éreztem a tempónk, emiatt egy feszült voltam, hogy fel tudunk-e megfelelően gyorsulni? Sikerült! Hatalmas köszönettel tartozom a srácoknak, ez a győzelem az ő érdemük, nélkülük nem lett volna esélyem nyerni. Jó érzés újra elsőként áthaladni a célvonalon. Tudtam, hogy meg tudom csinálni. Büszke vagyok a történtekre, hisz 2018 óta minden Grand Touron nyertem legalább egy szakaszt, amelyen elindultam. A harmadik etap is a sprintereknek kedvez, mi pedig ismételten csak győzelmi célokkal fogunk rajthoz állni” - nyilatkozta nem sokkal a befutót követően Bennett.


Vuelta a Espana hírek: Gesink az első piros trikós, Roglic nincs rossz formában, Hayter a legjobb fiatal

2022.08.20. - Robert Gesink: ez egy álom megvalósulása Magabiztosan nyerte meg a Team Jumbo-Visma csapata a 2022-es Spanyol Körverseny nyitányát, a 23,3 kilométeres csapatidőfutam során a holland sor tizenhárom másodperccel volt gyorsabb, mint a második helyezett INEOS Grenadiers. A verseny első éllovasa, a keret rangidőse, Robert Gesink lett. „Hálás vagyok a csapattársaimnak azért, hogy megkaphattam a piros trikót. Nem is igazán hiszem még el ezt az egészet. Határozottan kijelenthetem, hogy ez a pályafutásom megkoronázása. Tudtuk, hogy esélyünk lehet a győzelemre, ismertük a részidőket is, de végig kellett tolni ezt a bő huszonhárom kilométert. Azzal a céllal érkeztem az idei Vueltára, hogy a lehető legjobban segítsem Primozt, az, hogy most Hollandiában én viselhetem a piros trikót, ez egy álom megvalósulása” - nyilatkozta a célba érkezést követően Gesink.


Vuelta a Espana hírek: Quintana nem indul a versenyen, Roglic készen áll, egy csapatidőfutammal rajtol a 77. Spanyol Kör

2022.08.19. - Mégsem indul el a Spanyol Körversenyen Nairo Quintana Mint arról beszámoltunk, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) utólag kizárta a Francia Körversenyről a kolumbiai Nairo Quintanát, mivel a hetedik és a tizenegyedik szakaszon levett mintáiban is tramadolt találtak. Az erős fájdalomcsillapító nem minősül doppingszernek, ám a sportág irányító szervezete 2019 márciusa óta tiltja azt. A kizárást leszámítva semmilyen más megrovás vagy eltiltás nem vár a kerékpárosra, ami már csak azért is lényeges, mivel az érintett a tervek szerint rajthoz állt volna az augusztus 19-én rajtoló Vuelta a Espanán. Nairo tagadja a vádakat és fellebbez a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), erre hivatkozva pedig végül visszalépett a Spanyol Körversenytől. „Sosem használtam ezt a szert. Az ügyvédeimmel fellebbezünk a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál. Jelen helyzetben mentálisan nem vagyok olyan állapotban, hogy rajthoz álljak a Vuelta a Espanán” - nyilatkozta Quintana.


Vuelta a Espana hírek: kiosztották a Vuelta szabadkártyáit, a címvédő is rajthoz áll, Hindley feszülten várja a holland nyitányt

2022.08.03. - Kiosztották a Vuelta a Espana szabadkártyáit, hoppon maradt a Caja Rural A háromhetes körversenyek közül utolsóként a Spanyol Kör szervezői jelentették be, hogy mely csapatok indulhatnak a viadalukon szabadkártyával. A tizennyolc WorldTeam mellett alanyi jogon a belga Alpecin-Fenix és a francia Team Arkea-Samsic is ott lehet a viadalon, s mivel mindkét sor élni kíván a lehetőséggel, így az Unipublic/ASO kettős mindössze két plusz csapatot hívhatott volna meg. Éppen ezért fordultak a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséghez (UCI), akik engedélyezték azt, hogy huszonhárom klub állhasson rajthoz, így három spanyol ProTeam, a Burgos-BH, az Equipo Kern Pharma és az Euskaltel-Euskadi is ott lehet az augusztus 19-én kezdődő viadalon, ellenben az évek óta visszatérő Caja Rural-Seguros RGA hoppon maradt, ők nem nem kaptak meghívást. „Nem lehetünk ott a 2022-es Vuelta a Espana rajtjánál, azon a versenyen, ami annyira sokat adott nekünk. Köszönjük a rengeteg támogató üzenetet, bízunk abban, hogy a jövőben újra megkaphatjuk a lehetőséget”- írta közösségi média oldalain a Caja Rural csapata.

Bemutatták a 2022-es Spanyol Körverseny útvonalát

2021.12.17. - December 16-án hullt le a lepel a 77. Vuelta a Espana útvonaláról, amely a hollandiai Utrechtben rajtol – kilenc hegyi befutót és mindössze csak egyetlen egyéni időfutamot tartogat. A madridi Palacio Municipal adott otthont a prezentációnak.

123