Korábbi hírek:

123

Tour de France hírek: Jakobsené az első mezőnyszakasz, van Aert azt hitte nyerhet, Prudhomme a magyar Giro-rajtról

2022.07.03. - Fabio Jakobsen: ezt a győzelmet azoknak ajánlom, akik segítettek abban, hogy visszatérhessek Alig két évvel azután, hogy Fabio Jakobsen súlyosan megsérült egy bukásban a Lengyel Körversenyen, most pályafutása legnagyobb sikerét aratta, miután megnyerte a 2022-es Tour de France második szakaszát. A nyborgi mezőnyhajrá során a Quick-Step-Alpha Vinyl kerekese Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) és Mads Pedersen (Trek-Segafredo) kettősét utasította maga mögé. „Tizenöt éve erről álmodom. Hosszú volt az út a lengyelországi bukásom óta, sokan támogattak, rengetegen álltak mellettem, nem hagyva azt, hogy feladjam. Most végre megmutattam, hogy ez a rengeteg munka nem volt hiábavaló. Ezt a győzelmet azoknak ajánlom, akik segítettek abban, hogy visszatérhessek. Kaotikus egy sprint volt, Michael Morkov próbált felvezetni, de egy picit hamar elhasználtuk az embereinket, így Wout kerekét választottam. Az utolsó százötven méteren indultam meg, s végül ez elégnek bizonyult. Rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült nyernem” - nyilatkozta Jakobsen a díjátadóra várva.


Tour de France hírek: Lampaert az első sárga trikós, van Aert csalódott, különbségek az összetett menők között

2022.07.02. - Yves Lampaert: én csak egy egyszerű mezőgazdász fia vagyok Belgiumból Kisebb meglepetésre a belga Yves Lampaert nyerte a Francia Körverseny első, 13,2 kilométeres egyéni időfutamát Koppenhágában, ezzel megszerezve a sárga trikót. A Quick-Step-Alpha Vinyl kiválósága öt másodperccel volt gyorsabb Wout van Aertnál (Team Jumbo-Visma) és héttel a kétszeres címvédő Tadej Pogacarnál (UAE Team Emirates). „Azzal a céllal álltam rajthoz a kronón, hogy megpróbálok az első tízben vagy annak a közelében zárni. Ehhez képest legyőztem a világ legjobbjait és rajtam a sárga trikó. Olyan szinten kavarognak a fejemben a gondolatok, hogy az majd szétrobban. El sem hiszem a történteket. Én csak egy egyszerű mezőgazdász fia vagyok Belgiumból. Megnyerni a Tour de France nyitó időfutamát, ez egy olyan dolog, amiről még csak álmodozni sem mertem. Egyszerűen soha nem láttam ennek realitását. Mindenki a lehető leggyorsabban próbálta teljesíteni a távot, de legyőzni van Aert, van der Poel és Ganna hármasát, ez hihetetlen. A győzelmem a csapattársamnak és egyben a legjobb barátomnak Tim Declercqnek ajánlom, akinek sajnos haza kellett utaznia egy pozitív koronavírus teszt miatt, így ő nem ünnepelhet ma velünk” - nyilatkozta a díjátadóra várva Lampaert.



Tour de France hírek: Roglic bízik a Jumbo sorában, házkutatást tartottak a Bahrain csapatánál, egy egyéni időfutammal rajtol a Tour

2022.07.01. - Primoz Roglic: le tudjuk győzni Pogacart A Francia Körverseny csapatbemutatóján egyértelműen Jonas Vingegaard volt a legnépszerűbb a hazai, dán szurkolók körében, a Team Jumbo-Visma pedig nem is rejtette véka alá a terveit, azért érkeztek, hogy megfosszák a trónjától a kétszeres címvédő Tadej Pogacart. „Amennyiben végig össze tudunk dolgozni, akkor egyértelmű, hogy le tudjuk győzni Pogacart. Erős csapattal érkeztünk, így képesek vagyunk arra, hogy a legjobbunkat nyújtsuk. Két kapitánnyal készülünk, míg mindenki más csak egyetlen emberre helyezi a hangsúlyt. Persze a Touron rengeteg minden megtörténhet, nagy lesz a stressz, nem várt bukás és még hosszasan sorolhatnánk. Kőkemény első hét vár ránk, a cél, hogy ezt túléljük” - mondta a 2020-as Tour de France összetettjének második helyezettje a szlovén Primoz Roglic.

Tour de France hírek: változás a Quick-Step keretében, ismét elővették a Bahrain csapatát, ősszel Szingapúrba látogat a Francia Kör

2022.06.29. - Változás a Quick-Step Tour-keretében, de nem Cavendish került be Sajnos a Quick-Step-Alpha Vinyl egyik legnagyobb „melósának” Tim Declercq-nek a koronavírus tesztje pozitív lett, így a belga sor kénytelen volt változtatni a Tour de France-ra készülő keretén, amelybe az első számú tartalék, az újdonsült francia bajnok, Florian Senechal került be. Declercq-et már Dániában tesztelték, s habár februárban már átesett a betegségen, most ismét pozitív eredményt produkált. Valószínűsíthetően ugyanilyen okból változtatott a TotalEnergies sora is, akik Cristian Rodriguez helyett Edvald Boasson Hagent nevezték, egyelőre a francia sajtó annyit közölt, hogy a huszonhét esztendős spanyol hegyimenő betegség miatt marad távol a viadaltól. „Úgy érzem magam, mintha valami hullámvasúton ülnék. Az egyik nap közlik, hogy nem indulok az idei Touron, másnap meg azért csörög a telefon, hogy pakoljak és irány Dánia. Persze örülök, hogy így alakult, hisz ezáltal pályafutásom tizenkettedik Francia Körversenyén is lehetőséget kapok” - nyilatkozta röviden Boasson Hagen.

Tour de France hírek: Cavendish és Alaphilippe sem lesz ott a Francia Körön, erős sor Pogacar mögött, egyedi mezben az Israel

2022.06.28. - Mark Cavendish és Julian Alaphilippe is kimaradt a Quick-Step Tour-keretéből A kerékpársport szerelmesei elsősorban azt találgatták, hogy vajon ott lesz-e az idei Francia Körön a harmincnégy Tour de France szakaszgyőzelemmel rendelkező Mark Cavendish, ezzel megkapva azz az esélyt, hogy egyeduralkodóvá válva, esetlegesen megszerezhesse a harmincötödik sikerét – hisz a legendás Eddy Merckx is harmincnégy etapgyőzelemmel büszkélkedhet. Nos, a belga sor végül nem nevezte az újdonsült brit bajnokot, minthogy a világbajnok Julian Alaphilippe valamint a francia bajnok Florian Senechal is kimaradt a keretből. „Nagyon nehéz volt kiválasztanunk azt a nyolc főt, aki végül ott lehet majd a Francia Körversenyen. Julian a csapatunk egyik legkiemelkedőbb alakja, ám a Liege-Bastogne-Liege során elszenvedett bukását követően a formája még nem elégséges ahhoz, hogy egy háromhetesen versenyezzen. Ami a sprinteket illeti, ott Fabio Jakobsen mellett döntöttünk, de van két-három olyan kerekesünk is a sorban, aki képes lehet egy-egy szökéssel hazaérni” - nyilatkozta Tom Steels sportigazgató. A Quick-Step-Alpha Vinyl Tour-kerete: Michael Morkov (dán), Kasper Asgreen (dán), Mikkel Honore (dán), Fabio Jakobsen (holland), Tim Declercq (belga), Mattia Cattaneo (olasz), Andrea Bagioli (olasz) és Yves Lampaert (belga).

Országútis hírek külföldről: Pogacar triplázásra készül, Cavendish szeretne élni a sprintek lehetőségeivel, Vos elégedett a női verseny útvonalával

2021.10.15. - A címvédőnek nagyon tetszik a jövő évi Tour útvonala A Francia Körverseny kétszeres címvédője, a szlovén Tadej Pogacar úgy véli, hogy tökéletes formában kell rajthoz állni a jövő évi Tour de France-on annak érdekében, hogy esélye lehessen a triplázásra. A viadal 109. kiadása többek között 53 kilométernyi időfutamot, öt hegyi befutót és egy kockaköves szektorokkal tarkított szakaszt is tartogat. „Nagyon tetszik az útvonal, az első szakasztól az utolsóig minden nagyon jól ki lett találva. Lesz lehetősége a sprintereknek, a hegyi menőknek és a klasszikus specialistáknak is. Már most várom a rajtot, persze egyelőre csak nagyjából kaptuk meg a képet, ki kell még elemezni részletesen is az etapokat. Már a dániai rajt is hordoz magában veszélyeket, azért ott a tenger felől befújó szél könnyen átírhatja az elképzeléseket. Ráadásul van ott egy húsz kilométeres híd, nehezen hiszem, hogy ott nyugodt lesz a mezőny. Összességében azt hiszem kedvez nekem a penzum, de addig még sok minden történhet, izgatottan várom a rajtot” - nyilatkozta a címvédő.

Bemutatták a 2022-es Tour de France útvonalát

2021.10.14. - Párizsban hullt le a lepel a 109. Francia Körverseny, na meg az 1989 után visszatérő Tour de France Femmes útvonaláról. A férfiak viadala Dániából rajtól, de ismét lesz kockaköves etap és négy év után Alpe d'Huez is.

123