Korábbi hírek:

123

Tour de France hírek: Vingegaard élt a lehetőséggel, Pogacar bosszúra szomjazik, jön az L'Alpe d'Huez

2022.07.14. - Jonas Vingagaard: éreztem, hogy Pogacar megrogyasztható Kifizetődött a Team Jumbo-Visma taktikája, azaz, hogy folyamatosan támadták és ezzel tempóváltásra kényszerítették a sárga trikós Tadej Poagacart. Az UAE Team Emirates kiválósága az utolsó emelkedőn pedig már nem is tudta követni Jonas Vingegaardot, aki az etapgyőzelem mellett, az összetett vezetést is megszerezte. „Nehéz szavakba önteni az érzéseimet, mindig is az volt az álmom, hogy egy napon magamra ölthessem a sárga trikót. Ráadásul úgy sikerült megszereznem a mezt, hogy közben szakaszt nyertem, s nem is egy akármilyen szakaszt. Volt egy nagyon jó tervünk, a nap legelejétől kezdve dolgoztunk, mestermunka volt az, amit a srácok elvégeztek. Nehézzé tettük a szakaszt, amelynek a végén nagy előnyt harcoltam ki magamnak, de ez a csapattársaim nélkül nem sikerülhetett volna. A Galibier tetején még nagyon erősnek tűnt Tadej, alig tudtam követni, szinte mindenkit leszakított. Épp ezért az utolsó emelkedőn egy picit el is bizonytalanodtam, de úgy voltam vele, hogyha nem próbálkozom, akkor biztos, hogy nem is nyerek. Amikor támadtam éreztem, hogy Pogacar megrogyasztható. Most már védeni kell a trikót, amit persze szeretnék elvinni Párizsig” - nyilatkozta a dán kerekes a célba érkezést követően.


Tour de France hírek: Cort az etapgyőztes, Pogacar megtartotta a sárgát, Kamna nem érti a Jumbo taktikáját

2022.07.13. - Magnus Cort: amint megláttam a célvonalat azonnal új erőre kaptam Az EF Education-EasyPost kerékpárosa, a dán Magnus Cort hét napon keresztül viselhette a pöttyös trikót, majd amikor elvesztette, azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy innentől egy szakaszgyőzelem megszerzése a célja. Nos, erre sem kellett túlságosan sokat várni, a Francia Körverseny tizedik etapján, Megéve-ben ő diadalmaskodott. „Ez hihetetlen, el se nagyon tudom hinni azt, ami történt. A csapattársam Alberto Bettiol is ott volt a szökésben, s amikor támadott, akkor nekem csak tenni kellett a kereket, energiát spórolhattam. Nagyon hektikus volt a vége, többször is leszakadtam, de az utolsó ötszáz méteren újra elől voltam egy bő tíz fős sorban. Szakaszgyőzelemre vadászni a Tour de France-on rettenetesen nehéz, nekem pedig 2018 után most újra összejött a győzelem. Kívánhat ennél többet egy magam fajta kerékpáros? Sokszor a határaimat feszegettem, de amint megláttam a célvonalat azonnal új erőre kaptam” - nyilatkozta a sikert követően Cort.


Tour de France hírek: bemutatta új szponzorát a Quick-Step, negatív lett minden koronavírus teszt, újabb hegyi befutós szakasz következik

2022.07.12. - Soudal-Quick-Step néven folytatja az elkövetkezendő öt évben Patrick Lefevere csapata A Francia Körverseny második pihenőnapján Morziné-ban tartott nagyszabású sajtótájékoztatót a Quick-Step-Alpha Vinyl sora, ahol bemutatták a jövő évi szerelésüket, na meg lehullt a lepel a névről, Soudal-Quick-Stepként folytatja Patrick Lefevere sora. A konkurens belga WorldTeam sortól átcsábított szponzor öt évre, a 2027-es idény végéig kötelezte el magát. „Pályafutásom során ez az első alkalom, hogy bejelenthetek egy ötéves megállapodást. Hivatalosan is megerősítem azt, amit azért már egy ideje tudunk, hogy a Soudal lesz a jövőben az első számú névadószponzorunk. A csapat hivatalos neve Soudal-Quick-Step lesz” - nyilatkozta Lefevere. A sajtóeseményen jelen volt a Soudal vezérigazgatója Dirk Coorevits és a Quick-Step első számú embere Ruben Desmet is. A sor 2023-as mezét Yves Lampaert mutatta be, a szerelés színvilága nagyrészt megegyezik a már megszokottal, csupán a mellkas rész kap egy nagyobb fehér felületet, ahová a két kiemelt támogató logója kerül. A hírek szerint a csapat költségvetése is megemelkedik, így probléma nélkül tudják megtartani a versenyzőiket, az idei harmincegy fős keretből már huszonöten rendelkeznek a jövő évre is szerződéssel.

Tour de France hírek: Jungels ismét rivaldafényben, Pogacar büszke a csapatra, Geschke nagyot küzdött a pöttyösért

2022.07.11. - Bob Jungels: nehéz évek vannak mögöttem Az AG2R Citroën kerekese Bob Jungels nyerte a Francia Körverseny kilencedik szakaszát. A luxemburgi bringás a nap szökéséből ment tovább, s végül ért haza egyedül, a könnyűnek nem nevezhető hegyi etap során. „Nehéz megfogalmazni azt, hogy mit is érzek. Egy kissé el is érzékenyültem. Azzal a céllal álltam rajthoz a Francia Körversenyen, hogy talán lehet esélyem egy szakaszgyőzelemre. Tudom, hogy ez a csapat számára is nagyon fontos. Nehéz évek vannak mögöttem, az elmúlt két esztendőben szinte csak problémáim voltak. Tavaly átestem egy műtéten, s mondjuk úgy, hogy azóta keresem önmagam. Tisztában voltam azzal, hogy nem szabad az utolsó emelkedőig várni, így próbáltam még időben támadni. Az volt a kulcs, hogy a lejtmenetben minden beleadjak, kockázatot vállaltam, s végül ez kifizetődött” - nyilatkozta a célba érkezést követően Jungels.


Tour de France hírek: van Aert újabb szakaszsikere, Pogacar továbbra is az élen, ismét egy hegyi etap következik

2022.07.10. - Wout van Aert: hatalmasat kellett azért küzdenem, hogy ott tudjak maradni a sorban A Team Jumbo-Visma kiválósága, a pontverseny éllovasa, Wout van Aert nyerte a 109. Francia Körverseny nyolcadik szakaszát a svájci Lausanne-ban. A huszonhét esztendős belga kerekes ezzel már a második etapsikerét ünnepelhette az idei viadalon, miközben tovább növelte előnyét a zöld trikóért folytatott harcban. „Nyilvánvalóan nagyon örülök ennek a sikernek. Már Longwyban is szerettem volna jó eredményt elérni, de ott egy kissé másképp alakultak a dolgok. A csapat rengeteget dolgozott, a srácok mindent megtettek annak érdekében, hogy utolérjük a szökevényeket, így illő volt befejeznem ezt a munkát. Az utolsó négy kilométer rettenetesen nehéz volt, Amikor Tadej emberei álltak az élre, hatalmasat kellett azért küzdenem, hogy egyáltalán ott tudjak maradni a sorban, tudtam, hogyha nem szakadok le, akkor esélyem lesz a végén” - nyilatkozta a célba érkezést követően van Aert.


Tour de France hírek: Pogacar nyerni akart, Vingegaard csalódott, Kamna minden tőle telhetőt megtett

2022.07.09. - Tadej Pogacar: az volt a célom, hogy nyerjek A Francia Körverseny kétszeres címvédője Tadej Pogacar duplázott, a szlovén kerekes a hatodik szakaszt követően a hetediken sem talált legyőzőre, így immáron harmincöt másodperccel vezet az összetettben, a második helyre előrelépő, Jonas Vingegaarddal (Team Jumbo-Visma) szemben. „Nagyon nehéz szakasz volt, különösen az utolsó emelkedő. Jonas komoly támadást indított, de miután a srácok egész nap kőkeményen dolgoztak, ráadásul a célban várt Urska, a családom pedig az emelkedő aljában szurkolt, így az volt a célom, hogy nyerjek. Egy különleges cipőben álltam ma rajthoz, miután elindítottuk az alapítványunkat, amely a rákos betegeknek hivatott segíteni. Okom volt arra, hogy ma elsőként haladjak át a célvonalon. Természetesen most úgy érzem, hogy Jonas a legnagyobb riválisom, remek a hegyekben, talán a legjobb hegyimenő a mezőnyben. A csapata is rettentő erős, s habár én is jó formában vagyok, de ez kerékpársport, ahol a dolgok egyik pillanatról a másikra változhatnak” - nyilatkozta a célba érkezést követően az UAE Team Emirates kapitánya.


Tour de France hírek: Pogacar a verseny új éllovasa, van Aert elköszönt a sárga trikótól, van der Poel többször is ki akart szállni

2022.07.08. - Tadej Pogacar: a sárga trikó az csak bónusz A Francia Körverseny kétszeres címvédője Tadej Pogacar nyerte a viadal hatodik szakaszát, ezzel az összetett versenyben is átvéve a vezetést. A szlovén kerekes az emelkedős sprintben utasította maga mögé a riválisait. „Örülök a szakaszgyőzelemnek, a sárga trikó az csak bónusz. A mai nap egészen elképesztő volt, az első két órában akkora tempót mentünk, hogy az már őrültség volt. Aztán a mezőny legerősebb embere, a sárga trikós lendült támadásba. Volt egy időszak, amikor azt hittem, hogy van Aert hazaér, de végül a peloton erősebbnek bizonyult. Hektikus volt a vége, nem nyugodtak meg a kedélyek az utolsó emelkedőkön sem, de elég erős voltam ahhoz, hogy nyerjek. Nem bánom, hogy már most rajtam van a sárga trikó” - nyilatkozta Pogacar, aki jelenleg négy másodperc előnnyel vezet az összetettben Neilson Powless (EF Education-EasyPost) előtt.


Tour de France hírek: Clarke álma teljesült, a Jumbo-Visma mentette a menthetőt, Pogacar jön egy sörrel Stuyvennek

2022.07.07. - Simon Clarke: húsz év után vált valóra az álmom Hazaért a szökés a Francia Körverseny ötödik szakaszán, az etapgyőzelmet pedig az a Simon Clarke szerezte meg, akinek télen az utolsó utáni pillanatban kínált szerződést az Israel-Premier Tech sora. A gárda fennállása első Tour de France-szakaszgyőzelmét szerezte, ráadásul az idei viadal egyik legnehezebb, legjobban várt és legkaotikusabb penzumát sikerült megnyerniük. „A tél során úgy tűnt, hogy vissza kell vonulnom, hiszen nem volt csapatom, de aztán az Israel-Premier Tech lehetőséget adott. Ettől egy olyan lökést kaptam, melynek segítségével folyamatosan próbálom a legjobbat kihozni magamból. Eddig a csapattársaimat segítettem, de reggel a sportigazgatóm azt mondta, hogy ma szökhetek, én pedig éltem a lehetőséggel. Nagyon nehéz volt a végén a sprint, ötven méterre a céltól még esélytelennek tűntem, Taco viszonylag nagy előnyt épített ki, de nem adtam fel még akkor sem, ha iszonyatos lábgörcseim voltak. Szakaszt nyertem a Touron! Tizenhat évesen érkeztem Európába, nem sokára harminchat leszek, így húsz év után vált valóra az álmom” - nyilatkozta a célba érkezést követően Clarke.


Tour de France hírek: van Aert briliáns győzelme, Philipsen ezt benézte, Cort szerint Bahamontes azért egy más szint

2022.07.06. - Wout van Aert: ez a mez szárnyakat ad A Team Jumbo-Visma csapata egy remek akció végén juttatta előnybe a sárga trikós Wout van Aertot, aki végül lenyűgöző módon nyerte meg a Francia Körverseny negyedik szakaszát, ezzel három második helyet követően végre győzelmet ünnepelve - nem mellékesen pedig tovább növelve az összetettbeli előnyét. „Nem akartam a sprintre várni és ismét kockáztatni. Egyértelmű volt, hogy meg akarjuk próbálni, Nathan van Hooydonck, Steven Kruisjwiijk és Tiesj Benoot pedig káprázatos munkát végeztek, darabjaira szedték a Côte du Cap Blanc-Nez emelkedőjén a mezőnyt, olyannyira, hogy Tiesj mögött már nekem is kezdett rosszul esni. Kételkedtem abban, hogy jó ötlet-e Jonast és Adam Yatest is magammal vinni, éppen ezért döntöttem úgy végül, hogy egyedül megyek tovább. Nem volt könnyű az utolsó tíz kilométer, de ez a mez szárnyakat ad, így végre összejött az a bizonyos hőn áhított győzelem” - nyilatkozta röviden a célba érkezést követően van Aert, aki immáron huszonöt másodperccel vezet az összetettben Yves Lampaert előtt.


Tour de France hírek: van der Poel még nem tett le a sárga trikóról, Thomas formája bizakodásra adhat okot, Pedersen új szerződése

2022.07.05. - Mathieu van der Poel: nem mondtam még le arról, hogy felvegyem a sárga trikót Immáron Franciaországban folytatódik a 109. Tour de France, a csapatok megérkeztek a negyedik szakasz rajthelyszínére, ahol már egy-egy interjúra is sor került. Az Alpecin-Deceuninck kiválósága Mathieu van der Poel jelenleg húsz másodperces időhátránnyal az összetett ötödik helyéről várja a viadal folytatását. „A lehető leglazábban mozgattunk át, hisz bőven lesz mit szenvednünk az elkövetkezendő napokban. Különösen a kockaköves etapot várom, aznap sok minden megtörténhet. Hektikus volt a dán nyitány, a két mezőnyszakasz során inkább a mezőnyben ültem, próbáltam elkerülni a bukásokat, de persze amiben csak tudtam segítettem Jaspert a sprintre való felkészülésében. Meglátjuk, hogy miképp alakulnak az elkövetkezendő napok. Nem mondtam még le arról, hogy felvegyem a sárga trikót. Az a húsz másodperc nem olyan sok, pláne nem a már említette roubaix-i szakaszon” - mondta van der Poel.

Tour de France hírek: Groenewegen emocionális győzelme, van Aert újra második, Sagan szerint szabálytalan volt a belga

2022.07.04. - Dylan Groenewegen: sokat jelent számomra ez a győzelem A Team BikeExchange-Jayco kerekese Dylan Groenewegen nyerte a Francia Körverseny harmadik szakaszát, így az a helyzet állt elő, hogy az idei Tour de Hongrie-n villogó sztársprinterek mindegyik szerzett etapgyőzelmet a Tour dániai Nagy Rajtján. A holland kiválóság kissé elérzékenyült a célba érkezést követően. „Sokat jelent számomra ez a győzelem. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, a családomnak és a barátaimnak, nélkülük nem lett volna arra esélyem, hogy ilyen formában térjek vissza a Tour de France-ra. Fizikailag nem volt nehéz újra elérni egy bizonyos szintet, de lelkileg a Lengyelországban történtek, majd pedig a kisfiam megbetegedése komoly nyomokat hagyott bennem. Ezt a sikert a feleségemnek és a fiamnak ajánlom! A második szakaszt követően mérges voltam, mivel elrontottuk a végét, de most sem indult jól a dolog, hisz kilenc kilométerre a céltól én is beragadtam a bukás miatt, így vissza kellett érnünk. A jobb oldalon szerettem volna sprintelni, de végül átborítottam, mindössze centikkel nyertem” - nyilatkozta a célba érkezést követően Groenewegen.

123