XTERRA Amazon - verseny egy katonai dzsungel kiképzőtáborban

E-mail  Nyomtatás
2010. június 09. szerda

 Az XTERRA Amazon versenyre Brazíliában került sor, Manaus város közelében, ahol a brazíl hadsereg CIGS (Center for Instruction in Jungle Warfare) központja található. Ennek megfelelően katonai terepjárókkal és szállító járművekkel jutottak a versenyzők a verseny helyszínéhez, ahol senki nem látta előzetesen közülük a pályát!

 Csak a versenyközpontba utazás több órát vett igénybe, többek között rajtaütő motórcsónakokkal az Amazonason 1 óra eszeveszett száguldással. A versenyzők szerint kisértetisenen ahsonlított a Schwarzenegger féle Ragadozó nyitó jelenetére, hiszen hajnali 4-kor indult a konvoj.


Megérkezés után reggeli és megnyító ünnepség - reggel 7-kor. A 300 versenyző az Amazonasban úszott, hatalmas sárga bójákkal és katonai motórcsónakokkal kísérve. Branden Rikita nagy előnnyel lépett partra, a meglepetést azonban a 3. helyen érkező helybéli 14 éves Juliana Cruz okozta, aki fiatal kora ellenére fantasztikus tempót úszott - váltójuk meg is nyerte a versenyt.


A hihetetlenül nehéz és sáros pályán a vezető amerikait a többszörös brazíl bajnok a táv felénél előzte meg - aki nincsen hozzászokva az esőerdőben kerékpározáshoz, az nagy hátránnyal indul. Az ösvények egy részét elöző nap nyitották az elit egységek katonái fizikai gyakorlatozásképpen...


A női mezőnyt Jenny Smith vezette és tempója elegendő okot adott a korai örömre - mindenkit biztosan utasított maga mögé, a többszörös defektek ellenére. Rakita nem tudta összeszedni magát, dehidratációval küzdött (az esőerdőben!), visszaesett az 5. helyre.


A verseny pályája egyre sárosabbá vált, már a futás is szenvedés volt. A célban a hadsereg orvosi alakulatai várták a versenyzőket, mindenkit példásan elláttak. Gyors összepakolás után utazás vissza, az esti partin már mindenki örömmel mesélte a kalandjait. Zárószámként egy éjszakai terepfutáson vehettek részt a versenyzők illetve a közönség közül bárki.
Jövőre nagy valószínűséggek világkupa futamot rendeznek az Amazonas mellett!
Férfiak
1 Manzan, Alexandre Brasilia, DF 02:38:36
2 Zacharias, Frederico Juiz De Fora, MG 02:50:21
3 Morales, Ezequiel Niteroi, RJ 02:51:22
4 Altafini, Rodrigo Itapira, SP 02:55:44
5 Rakita, Branden Colorado Springs, CO 03:02:18
6 Netto, Gustavo Jos Dos Campos, SP 03:05:55
Nők
1 Smith, Jenny Westport, WE 03:22:15
2 Prada, Carla Sao Paulo, SP 03:39:41
3 Soledad, Maria Niteroi, RJ 03:42:50
4 Carvalho, Cristina Sao Paulo, SP 03:56:20
5 Gobbo, Sabrina Sao Paulo, SP 04:03:48
6 Ribeiro, Isabella Belo Horizonte, MG 04:15:24

 

Forrás: terepsport.hu

Fotó: XTERRA Amazon

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések