Wiggins és Cavendish duója nyerte a genti hatnapost

E-mail  Nyomtatás
2016. november 21. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Az utolsó napon Kenny de Ketele és Moreno de Pauw duója nagyon szorongatta a briteket, de a genti publikumtól búcsúzó Bradley Wiggins párjával Mark Cavendish-el hatalmas csatában megszerezte a győzelmet.

Az utolsó madison döntött a győzelem sorsáról, hisz az est korábbi részében Kenny de Ketele és Moreno de Pauw ismételten csak visszavette körhátrányát, így azon nyomban az élre ugrott. A madisonban mindenki támadott, hisz a két már említett duón kívül még Iljo Keisse és Elia Viviani kettősének is megvolt az esélye a végső sikerre.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Már csak pár perc volt hátra, amikor Wiggins akciózott, mely próbálkozást végül Cavendish fejezett be újabb körelőnyt szerezve, így a britek megnyerték a genti hatnapost Kenny de Ketele és Moreno de Pauw valamint Iljo Keisse és Elia Viviani kettősei előtt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Biztos, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy Markkal együtt versenyeztünk – mondta a díjátadót követően elérzékenyülve Wiggins. - Lehet, hogy nem az utolsó versenyem volt ez, de amit ketten együtt véghez vittünk, az valami hihetetlen. Nem vagyok biztos a visszavonulásomban, ám az elkövetkezendő napokban a genti hatnapos sikereit szeretném élvezni. Még mindig nagyon jó erőben vagyok, a döntést pedig ígérem, hamarosan meghozom. Minden nap eszembe jutott az apám. Tizenhat évesen ő hozott le ide először. Nem volt jó édesapa, de a kerékpározás szeretetét tőle örököltem. Mindig különleges érzés itt nyerni, én pedig azért jöttem ide, hogy győzhessek.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések