Vuelta 2014

A TRIKÓK VISELŐI:

Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo)

John Degenkolb (német, Giant-Shimano)

Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo)

Luis Leon Sanchez (spanyol, Caja Rural - Seguros RGA)

ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo)

2. Chris Froome (brit, Sky)

3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar)

További hírek

Összefoglaló

Vuelta 2014 legújabb galériák:


Vuelta 2014 - 14. etap

Vuelta 2014 - 13. etap

Vuelta 2014 - 12. etap


Az összes galéria megtekintése »


Vuelta 2014 korábbi hírek:

1234

Pofozkodtak a nyeregben, hazamentek a Vueltáról + videó

2014.09.09. - A Vuelta királyetapja az öt nagy emelkedő és a Contador-Froome csata mellett Gianluca Brambilla (Omega Pharma-Quick Step) és Ivan Rovny (Tinkoff-Saxo) pofozkodásáról marad emlékezetes. A két versenyző szökésben tekert, amikor 37km-rel a cél előtt szólalkoztak össze. Ezt ütés-váltás követte, melyet a zsűri nem díjazott. Mindkét bringást kizárták a versenyről.

Contador nyerte a Vuelta királyetapját, mely egy pofozkodást is hozott

2014.09.08. - Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) sikerét hozta a Vuelta királyetapja. Contador az utolsó kilométeren hagyta állva Chris Froome-ot egy emlékezetes párharc végén és minden riválisával szemben jelentősen növelte előnyét. Öt szakasszal az idei Vuelta vége előtt 1 perc 36 másodperccel vezet Alejandro Valverde (Movistar) és 1 perc 39 másodperccel Froome előtt.


Niemec szökésből nyerte a covadongai befutót, Valverde 11 másodpercet hozott Contadoron

2014.09.07. - Hosszú szökés után Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida) nyerte a covadongai tavaknál kijelölt hegyi befutót a Vuelta 15. szakaszán. A lengyel versenyző tagja volt a rajt után 50km-rel formálódott 6 fős szökésnek. A lengyel mögött 5 másodperc hátrányban érkezett meg Alejandro Valverde (Movistar) és Joaqium Rodriguez (Katyusa). A két riválisával szemben újabb 5 másodperc lemaradásban jött meg Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), míg a piros trikóstól 7 másodpercet kapott Chris Froome (Sky).

Hesjedal motor nélkül nyerte a szombati hegyi szakaszt, Froome feltámadt, Contador vezet

2014.09.06. - Egész napos szökés után Ryder Hesjedal Garmin-Sharp) nyerte a Vuelta 14. szakaszát. Az elmúlt napokban egy kiragadott videórészlet alapján azzal került a címlapokra a kanadai, hogy kerékpárjába motort építettek és rásegítéssel teljesítette az egyik szakaszt. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) vizsgálata nem talált semmit a kerékpáron és Hesjedal ezzel a győzelemmel bizonyított a kétkedőknek. Aki ilyen hegyi befutót képes megnyerni, annak sík szakaszon sem kell segítség. A 200km-es etapon a mezőny 40km megtétele után engedett el egy 23 fős szökést. Az élbolyból állva maradt 12 versenyző közel 6 perces előnnyel érkezett a befutónak otthont adó 8.3km hosszú, átlagban 7.5%-os emelkedő lábáig. Itt a szökevények közül Hesjedal támadt először, akivel Oliver Zaugg tartott. A Tinkoff-Saxo versenyzője a kanadait is lerázta és az utolsó 2km-en egyedül haladt a cél felé. Hesjedal azonban nem adta fel. 300 méterrel a cél előtt zárkózott fel Zaugg mögé, majd ezt követően állva is hagyta.

1234