Vuelta a Espana hírek: Trentin négy szakaszt nyert, de nem az övé a ponttrikó, Alberto Contador elköszönt, Chris Froome megcsinálta a modern kor első Tour-Vuelta dupláját, a Vueltán zárult a női World Tour-sorozat

E-mail  Nyomtatás
2017. szeptember 11. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Matteo Trentin: négy szakaszt nyertem, ennek ellenére nem az enyém a zöld trikó

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Quick-Step Floors csapata mindent megtett a szakaszgyőzelemért és a pontverseny megnyeréséért a Spanyol Körverseny utolsó szakaszán. Matteo Trentin nyerte a részhajrát és a befutót is, ám Chris Froome (Sky) bejött a tizenegyedik helyen megtartva ezzel a zöld trikót. A belga sor hat győzelemmel zárta a Vueltát, ennek ellenére csalódottak a pontverseny elvesztése miatt.


„Megnyertem az utolsó szakaszt Madridban, amit leginkább a csapatomnak köszönhetek, akik egész nap fantasztikus munkát végeztek – nyilatkozta a célba érkezést követően a jövő évet már az Orica-Scott színeiben kezdő Trentin. – Szerencsére sikerült befejeznem azt a munkát, amit elkezdtünk, a valódi verseny a körpályára beérve kezdődött. Chris Froome mondta nekem a szakasz közben, hogy meg akarja védeni a zöld trikót, ami nagy kár, mert négy szakaszt nyerve sem sikerült megszereznem azt. Úgy gondolom, hogy csakis a verseny pontszámítási rendszere miatt nem sikerült megnyernem a pontversenyt. Mindezek ellenére nagyon elégedett vagyok, hisz csapatszinten hat győzelemmel zártuk a Spanyol Körversenyt, csupán David De La Cruz elvesztése, na meg a zöld trikó miatt lehet bennünk némi csalódottság.”
 

Alberto Contador ténylegesen is elköszönt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A végén már az sem zavarta, hogy a sprintnél megszakadt a sor, így időt veszítve az összetett ötödik helyére csúszott vissza a kerékpársporttól búcsúzó Alberto Contador. A huszadik szakasz megnyerésével feltette ugyanis a pontot pályafutása végére, így érzelmekkel teli vágott neki tiszteletkörnek.


„A Vuelta szervezői a szakasz befejezését követően felajánlották, hogy menjek körbe még egyszer, amit természetesen elfogadtam – mondta a búcsúzó Contador. – Egészen különleges élmény volt, pláne úgy, hogy a csapattal együtt tehettem meg ezt a plusz egy tiszteletkört. Nem igazán tudom leírni azokat az érzéseket, amelyek most bennem vannak, igazából korábban csak álmodoztam ezekről a dolgokról. Gyerekkori álmom volt, hogy egy napon profi kerékpárossá válhassak és rajthoz állhassak a Tour de France-on, ami sikerült, sőt idővel meg is tudtam nyerni azokat a versenyeket, melyeket kissrácként ámulattal néztem a tévében. Valóra váltottam az álmaim. Rengeteg ember szurkolt nekem, kiabálták, hogy maradjak még, mert hiányozni fogok nekik. Egymilliónyi köszönettel tartozom a szurkolóknak, csodálatos volt átélni ezt a három hetet. Köszönöm mindenkinek a lehetőséget, bízom a jövő spanyol generációjában.”


Chris Froome megcsinálta a modern kor első Tour-Vuelta dupláját

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Sky megcsinálta, Christopher Froome egyazon évben megnyerte a Tour de France-t és a Vuelta a Espanát is. Az utolsó szakaszon sem nyugodtak meg a kedélyek Froome megpróbált rámenni a részhajrára, majd a sprintre is, végül tizenegyedikként célba érve a piros trikó mellett, a pontverseny zöldjét és a kombinációs összevetés fehér mezét is elvitte.


„Hihetetlen, hogy sikerült a Tour-Vuelta dupla – így Froome röviddel a befutót követően. – A csapat valami egészen elképesztő munkát végzett az elmúlt hónapok során. Azt kell, hogy mondjam, hogy pályafutásom legnehezebb versenye volt ez a Vuelta. Minden egyes nap történt valami váratlan, nem állhattam egyszer sem úgy rajthoz, hogy na, ez a nap a pihenésé lesz. Fantasztikus érzés elsőként megcsinálni a Tour-Vuelta duplát a modern érában.”


Jolian D’Hoore győzött a Madrid Challenge by la Vuelta egynaposán, Van Vlauten a World Tour-sorozat győztese

 

Diavetítéshez kattints a képre


A női World Tour-sorozat zárásaként a hölgyek is nekivágtak a Vuelta utolsó szakaszának, a madridi körpályán 87 kilométert abszolválva. Természetesen az előzetes várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött, amit a belga bajnok Jolian D’hoore (Wiggle-High5) nyert meg Coryn Rivera (Team Sunweb) és Roxane Fournier (FDJ) előtt. Természetesen a női World Tour végeredménye is megszületett, a spanyol versenyt kihagyó Annemiek Van Vlauten (Orica-Scott) nyerte a sorozatot honfitársai Anna Van der Breggen (Boels-Dolmans) és Marianne Vos (WM3 Energie) ellenében.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések