Vuelta a Espana hírek: Thibaut Pinot már az összetett hetedik helyén, Simon Yates szerint az egyenkénti időfutam döntő jelentőséggel bírhat, Nairo Quintana addig fogadkozott, míg semmi sem történt

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 10. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

Thibaut Pinot szakaszgyőzelmét követően már az összetett hetedik helyén

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alpok Körversenyének megnyerését követően Thibaut Pinot kiváló helyzetből volt kénytelen feladni a Giro d’Italiát, mindössze két nappal a verseny vége előtt. A Vuelta rajtja előtt nem igazán lehetett tudni, hogy mit várhatunk a Groupama-FDJ kiválóságától, aki a hatodik szakaszon 1 perc 44 másodperc hátrányt kapott. Pont az összetettben elfoglalt helye miatt nem volt veszélyes a piros trikóra, így a legendás Lagos de Covadonga meredekén a lehető legjobbkor indult meg, s mivel már nem is tudták utolérni, megnyerte a szakaszt, ezzel immáron mindhárom nagy körversenyen etapgyőzelmet szerezve. Sikerével összetettben is bejött az első tíz közé, jelenleg hetedik, 2 perc 10 másodperc hátránnyal.


„Hat kilométerrel a vége előtt támadtam, ez volt a tervem, mivel elég nagy hátrányom volt az összetettben, így reméltem, hogyha korán próbálkozok, akkor el is engednek majd – mondta Pinot a díjátadóra várva. – Nagyszerű győzelmet arattam, elértem azt a célom, hogy mind a három háromhetesen legyen szakaszgyőzelmem. Amikor tizenöt másodperc volt az előnyöm már akkor tudtam, hogy hazaérhetek. Ez a siker nagyon sokat jelent számomra, de a Vuelta még nem ért véget. Egy nagyon nehéz hét még előttünk van, Madridig küzdeni fogok.”
 

Simon Yates: az időfutam döntő jelentőséggel bírhat

 

Diavetítéshez kattints a képre


Miguel Angel Lopez volt az első próbálkozó a Lagos de Covadonga meredekén, ami nem volt meglepő, hisz csapata az Astana végigdolgozta a napot, a hegy lábáig rendesen megrostálva a mezőnyt. Thibaut Pinot akciója tarthatatlan volt, a többiek viszont folyamatosan egymást kóstolgatták, ám mivel kooperáció nem volt közöttük, így Pinot hazaért. Simon Yates magabiztosan őrizte meg összetettbeli vezetését.


„Pinot támadása tökéletes volt – így a célba érkezést követően Simon Yates. – Hátulról érkezett, hatalmas tempóban és energiával. Nehéz volt az utolsó hegy, ráadásul semmiféle együttműködés nem volt közöttünk. Lopez és én is próbálkoztam, de nem sikerült érdemben elszakadnom. Szembeszél fújt, így nem is nagyon tudtam huzamosabb ideig elől maradni. Elégedett vagyok, jó formában érzem magam. Mivel nagyon kicsik összetettben a különbségek, így az időfutam döntő jelentőséggel bírhat.”


Nairo Quintana addig fogadkozott, míg az élcsoport utolsójaként ért célba

 

Diavetítéshez kattints a képre


Napok óta azt hallhattuk, hogy a Lagos de Covadonga lesz az a hegy, amelyen majd Nairo Quintana megmutatja. A Movistar kolumbiai kerékpárosa 2016-ban nyert már itt befutót, ezúttal azonban nem termett számára babér, sőt csapattársa Alejandro Valverde (Movistar) is jobban mozgott nála, Quintana inkább végig csak arra várt, hogy tudja valakire tenni a kereket.


„Lopez, Yates és jómagam is hasonló erőben voltunk – nyilatkozta Quintana a célban. – Lopez többször is próbálkozott, én is igyekeztem hű maradni a csapat által felvázolt taktikához, de nem sikerült szakaszgyőzelmet szereznünk. Yates kissé dühös volt, hogy nem forogtunk, de ő az összetett éllovasa, így nem várhatja el tőlünk azt, hogy érte dolgozzunk. Jó formában érzem magam, Alejandro is jó erőben van, így haladunk a céljaink felé.”


Éleződik a csata a hegyi összetettért

 

Diavetítéshez kattints a képre


A hegyi összetett éllovasa Luis Angel Mate napok óta nem szerzett már pontot, sőt mivel elég sokat látogatja az orvosi kocsit, így gyaníthatóan valamiféle egészségügyi problémája lehet. Ez azonban azt eredményezte, hogy tetemes előnye pillanatok alatt elolvadt Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) már csak hét pontra van lemaradva mögötte, de Ben King (Dimension Data) és Bauke Mollema (Trek-Segafredo) is belátható távolságon belülre került.


Vuelta a Espana 2. pihenőnap: Santander

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Spanyol Körverseny a második pihenőnapot követően Santillana de Mar és Torrelavega között egy 32 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódik. A dimbes-dombos penzum leginkább a szám specialistáinak kedvezhet.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések