Vuelta a Espana hírek: Thibaut Pinot már a második szakaszgyőzelmét ünnepelhette, Steven Kruijswijk újra a dobogón, Simon Yates másfél percre növelte összetettbeli előnyét

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 15. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Thibaut Pinot: azt hiszem, sikerült feltennem az i-re a pontot

 

Diavetítéshez kattints a képre


Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) az idei viszontagságokkal teli idénye végén immáron a második szakaszgyőzelmét szerezte a Spanyol Körversenyen, a Lagos de Covadonga megnyerését követően az Andorra Naturlandián is ő volt a legjobb. Pinot, Simon Yates (Mitchelton-Scott) és Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) társaságában szökött, remek triót alkotva, hisz Pinot a szakaszgyőzelemért, Yates a piros trikóért, míg Kruisjwijk az összetett dobogójáért harcolt.


„Azt hiszem, sikerült feltennem a pontot az i-re, sajnos az előző hegyi szakaszon nem éreztem valami jó erőben magam, de most újfent esélyem volt az etapgyőzelemre – mondta Pinot. – Mindenféleképpen próbálkozni akartam, nagyon nagy volt a tempó egész nap, kedvezett nekem az emelkedő, így szerettem volna támadni. Az, hogy Simon Yates felugrott ránk nem volt váratlan dolog, itt él a környéken, elég jól ismerhette ezt az emelkedőt. Pontosan tudta, hogy mit csinál, amikor látta, hogy Valverde nincs a legjobb erőben. Kiválóan versenyzett.”
 

Steven Kruijswijk újra a dobogón

 

Diavetítéshez kattints a képre


A holland Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) nem tudott ugyan túl sokat segíteni Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Simon Yates (Mitchelton-Scott) duójának, de tapadt rájuk, s bár az utolsó kilométeren leszakadt, így is időt nyert, ezzel az összetett harmadik helyére előrelépve.


„A hegy lábánál remek munkát végeztek a csapattársaim, Nairo Quintana indított egy támadást, George Bennettel ugrottunk rá, majd kicsit később megjött Pinot és Simon Yates is – így Steven Kruisjwijk a szakaszt követően. – Nem volt bennem több mint amit megmutattam, a végén már a magaslattal is küzdöttem. Nagyon gyorsan haladtunk felfelé, Yates egyértelmű célja, az összetett előnyének növelése volt. Nem igazán lehetett megjósolni, hogy mi várható, nem volt ez az emelkedő olyan nehéz, de az utolsó héten járunk, amikor már bármi megtörténhet, ráadásul kétezer méter felé mentünk. Sikerült előnyt szereznünk a riválisokkal szemben, de az utolsó hegyi szakasz merőben más lesz, sok rövid, de annál meredekebb emelkedővel, viszonylag rövid távon. Számíthatunk arra, hogy a Movistar támadni fog. Harmadik vagyok az összetettben, szeretném megőrizni ezt a pozíciót.”


Simon Yates: még nem nyertem meg az idei Vueltát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Andorrában élő Simon Yates (Mitchelton-Scott) tizenhárom napon keresztül viselte a Giro d’ Italia rózsaszín trikóját, ám a verseny tizenkilencedik szakaszán megrogyott, így elvesztette esélyét a győzelemre. A Vuelta tizenkilencedik etapján ellenben remekelt, Pinot és Kruijswijk társaságában szökve másodikként ért célba, ezzel 1 perc 38 másodpercre növelve összetettbeli előnyét Alejandro Valverde (Movistar) előtt.


„Még nem nyertem meg az idei Vueltát – nyilatkozta Simon Yates a díjátadót követően. – Egy nagyon nehéz szakasz vár ránk, és akár egyetlen nap alatt is sok minden változhat. Muszáj koncentráltnak maradnom, nem engedhetek ki. Jó erőben éreztem magam, élveztem a napot, ezért is támadtam. A csapat ezúttal is fantasztikus munkát végzett, Jack és Adam mindent megtett azért, hogy esélyem lehessen. Külön köszönettel tartozom Thibaut Pinot-nak, akivel remekül dolgoztunk össze, ő a szakaszgyőzelemre ment, nélküle nem sikerült volna ekkora előnyre szert tennem.”


Egy rémálomba illő nap a Movistar számára

 

Diavetítéshez kattints a képre


Optimizmussal felvértezve vágott neki a Vuelta tizenkilencedik szakaszának Alejandro Valverde, ennek megfelelően csapata a Movistar rengeteget dolgozott a mezőny elején, a kétezer méter feletti hegy ellenben megtréfálta az összetett másodikját, aki 1 perc 38 másodpercre került az éllovas Simon Yates-től (Mitchelton-Scott). Nairo Quintana (Movistar) egyértelműen Valverde sikereiért dolgozott, de a nap végére ő is sokat kapott.


„A riválisaim jobbak voltak nálam – ecsetelte a történteket Valverde. – Sajnos a szervezetem nem úgy reagált, ahogy szerettem volna. Amikor Yates megindult nem tudtam menni vele, van, amikor nyersz, van, amikor veszítesz. Ami ma velem történt, az holnap megtörténhet valamelyik ellenfelemmel is, de lehet, hogy megint nekem lesz rossz napom. Nagyon nehéz az idei Vuelta.”


Vuelta a Espana 20. szakasz: Andorra Escaldes Engordany - Coll de la Gallina, 97,3 kilométer

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Spanyol Körverseny Andorra Escaldes Engordany és a Coll de la Gallina csúcsa között egy mindössze 97,3 kilométeres szakasszal folytatódik. A penzum egy harmadik, egy második, három első és hegyi befutóként egy kiemelt kategóriás emelkedővel nehezíti a kerekesek dolgát. Az etap a második kategóriás Coll de la Comella (4,3 km, 8,7%) megmászásával kezdődik, melyet három első kategóriás kaptató követ, sorrendben a Coll de Beixalis (7,1 km, 8%), a Coll de Ordino (9,8 km, 7,1%), majd újra a Coll de Beixalis (7,1 km, 8%). A hegyi befutó előtt a Coll de la Comella (3,6 km, 6,2 %) egy másik oldalról való teljesítése következik, majd jön a kiemelt kategóriás Coll de la Gallina (7,8 km, 8,1%).
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések