Vuelta a Espana hírek: Rohan Dennis újabb magabiztos időfutam-győzelme, továbbra is Alejandro Valverde Simon Yates legnagyobb ellenfele, Steven Kruijswijk már az összetett dobogóján

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 12. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Rohan Dennis újabb magabiztos egyenkénti sikere

 

Diavetítéshez kattints a képre


Úgy tűnik, hogy a regnáló ausztrál időfutambajnok Rohan Dennis 2018-ban az elit egyenkénti menők táborába lépett, folyamatosan magabiztos teljesítményt nyújtva, a közelgő világbajnokság legnagyobb favoritjává avanzsálva. Nem volt ez másképp a Spanyol Körverseny tizenhatodik szakaszán sem, ahol ötven másodpercet verve riválisaira szerezte meg az etapgyőzelmet, ezzel az idei Vuelta mindkét kronóját megnyerve.


„Megpróbáltam egy tökéletes időfutamot teljesíteni a rajttól egészen a célig – nyilatkozta Dennis a díjátadóra várva. – Tudtam, hogy jó időt érhetek el, csupán az erőbeosztásra kellett figyelnem. Azzal is tisztában voltam, hogy Castroviejo remek időt megy, így hozzá hasonlítottam magam. A részidőknél már láttam, hogy ez nem lesz egy rossz eredmény. Örülök a győzelmemnek, de a legjobb teljesítményt a csapattársam Joey Rosskopf nyújtotta, aki második lett. Ő az egyik legfontosabb tagja a keretnek, boldog vagyok az elért eredménye miatt. Számomra ennyi volt az idei Vuelta, most már a világbajnokságra készülök, egyelőre kiváló úton haladok.”
 

Alejandro Valverde lehet Simon Yates legnagyobb ellenfele?

 

Diavetítéshez kattints a képre


Simon Yates (Mitchelton-Scott) jelen pillanatban harminchárom másodperccel vezeti az összetettet az elnyűhetetlen Alejandro Valverde (Movistar) előtt. A spanyol versenyző az előkelő tizenötödik helyen zárta az egyenkénti időfutamot, mindössze hét másodperccel Yates mögött, ezzel megőrizve kiváló összetettbeli pozícióját, és időt szerezve legtöbb riválisával szemben.


„Valóban én vagyok a legközelebb Simon Yates-hez, de ez nem azt jelenti, hogy én lennék a Movistar első számú embere – mondta Valverde arra a kérdésre reagálva, hogy akkor innentől kezdve ő-e csapata kapitánya. – Azért jöttünk erre a Vueltára, hogy Nairo sikeréért dolgozzunk. Én voltam a jobb az egyenkéntin, de jó pár nehéz hegyi szakasz vár még ránk. Jó erőben éreztem magam, bár a táv középső részén egy kissé elvesztettem a fonalat, de a végére sikerült újra felvennem a ritmust. Örülök, hogy ilyen jó időfutamot mentem. Yates remek formában van, ezt már láthattuk az idei Girón is, de a Giro az a Giro, ez viszont már a Vuelta.”


Simon Yates magabiztosan őrizte meg összetettbeli vezetését

 

Diavetítéshez kattints a képre


A verseny éllovasa Simon Yates (Mitchelton-Scott) magabiztosan őrizte meg összetettbeli előnyét, sőt azt harminchárom másodpercre növelte Alejandro Valverde (Movistar) előtt. Egyértelműen a brit az idei Spanyol Kör legnagyobb favoritja, de az Olasz Körversenyen történtek ismeretében elhamarkodott kijelentéseket nem szabad tenni.


„Nagyon elégedett vagyok a mutatott teljesítményemmel – így a szakaszt követően Yates. – Nem aggódtam az időfutam miatt, nagyon sokat készültem rá. Hosszú még az idei Vuelta, nehéz szakaszok várnak ránk, a tizenhetedik és a huszadik, andorrai etap is sok mindenről dönthet. Tartok attól, hogy megismétlődhetnek a Girón történtek, bár egészen másképpen készültem erre a versenyre. Jó erőben érzem magam, de kevés a riválisaimmal szemben az előnyöm.”


Steven Kruijswijk és Enric Mas voltak az időfutam legnagyobb nyertesei

 

Diavetítéshez kattints a képre


A holland Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) remek időfutamot ment, ezzel pedig előre jött az összetett dobogójára, hátránya az éllovas Simon Yates (Mitchelton-Scott) mögött mindössze ötvenkét másodperc. A spanyol Enric Mas (Quick-Step Floors) szinté kiválóan teljesített, ő másfél perces lemaradással az ötödik helyről várja a folytatást.


„Talán egy kissé erősen is kezdtem az elején, ez pedig hiányzott az utolsó kilométereken – ecsetelte a történteket Kruijswijk. – Nagyon jó formában vagyok, örülök, hogy ilyen kiváló teljesítményt nyújtottam, bizakodva tekintek az elkövetkezendő napok elé.”


Vuelta a Espana 17. szakasz: Getxo - Balcon de Bizkaia, 157 kilométer

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Spanyol Körverseny Getxo és Balcon de Bizkaia között egy 157 kilométeres szakasszal folytatódik. A penzum az első kategóriás hegyi befutó előtt még további öt emelkedőt tartogat, sorrendben az Alto de la Arboleda (6,7 km, 5%) nyitja a sor, amit a Alto de San Juan de Gaztelugatxe (3,8 km, 6,7%), az Alto del Balcon de Bizkaia (7,3 km, 4,3%) egy másik oldalról való megmászása, az Alto de Santa Eufemia (4,5 km, 5%), az Alto de Gontzegaraine (5,5 km, 4,3%) és hegyi befutóként a brutális Balcon de Bizkaia (7,2 km, 9,8 %) követ.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések