Vuelta a Espana hírek: Miguel Angel Lopez a Vuelta legjobb hegyimenője, Adam Yates még próbálkozni fog, Froome újra növelte előnyét, Contador nem bánja, hogy támadott

E-mail  Nyomtatás
2017. szeptember 04. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Miguel Angel Lopez nyerte a Vuelta egyik legnehezebb szakaszát, összetettben már a hatodik

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kolumbiai Miguel Angel Lopez duplázott az idei Spanyol Körversenyen a Calar Alto hegyi befutóját követően az Alto Hoya de la Mora hegyét is megnyerte, ezzel az összetett hatodik helyére előrelépve.


„Csodálatos nap volt ez számunkra, az egész csapat kiválóan dolgozott – mondta az Astana csapatának szupermen becenévre hallgató kerekese. – Magas szinten versenyeztünk. Már előzetesen is tudtam, hogy ez a szakasz feküdhet nekem. Alberto Contador társaságában támadtam, nagyon hosszú volt a hegy, a legvégéig küzdenem kellett, hogy másodperceket nyerhessek. A csapat mindent megtett értem, így köszönettel tartozom nekik. Lényegében mindegy, hogy Fabio vagy én támadok, amelyikünknek lehetősége van, az megpróbálja kihozni magából a legjobbat.”
 

Adam Yates: talán legközelebb sikerül győznöm

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Orica-Scott kerekese Adam Yates talán a tizenötödik szakasz legbátrabb kerekese volt, hosszú támadást indított, Miguel Angel Lopez azonban állva hagyta a hegy végéhez közeledve. Yates teljesen kihajtotta magát, ennek ellenére bízik benne, hogy lesz még lehetősége az idei Spanyol Körversenyen.


„Megpróbáltam a legjobbamat nyújtani, nagyon elfáradtam – így a nap egyik legbátrabb versenyzője Adam Yates. – Most csak az jár a fejemben, hogy pihenhessek, de pár nap múlva szeretnék újra próbálkozni. Láttam és tudtam, hogy Miguel Angel Lopez közeledik, de olyan volt, mint egy időzített bomba, esélyem sem volt átvenni a tempóját. Elképesztő sebességgel előzött meg. Nem vagyok csalódott, mindent kiadtam magamból, csupán annyit hibáztam, hogy korán indultam. Nem jött össze, de talán legközelebb sikerül szakaszgyőzelmet szereznem.”


Chris Froome: nem lepődtem meg Lopez teljesítményén

 

Diavetítéshez kattints a képre


A piros trikós Chris Froome legnagyobb riválisai Vincenzo Nibali és Alberto Contador is hátránnyal zárták a tizenötödik szakaszt, így a Sky kapitánya immáron újra egy perc feletti előnnyel vezet a verseny összetettjében. A viadal egy egyenkénti időfutammal folytatódik, ami szintén a kenyai születésű britnek kedvez.


„Nem lepődtem meg azon, hogy Lopez ennyire erős volt – nyilatkozta az éllovas Chris Froome a célba érkezést követően. – Tudtam, hogy indulni fog, hisz az Astana rengeteget dolgozott a mezőny élén. Nibalira figyeltünk mivel ő van hozzám a legközelebb összetettben, de ha Miguel így folytatja, akkor hamarosan az egyik legfőbb riválisommá válhat. Az utolsó ötszáz méterre mindenki elkészült az erejével, Alberto leszakadt, a csoport szétesett. Fantasztikus verseny a Vuelta, kiváló szakaszokkal, nagyon örülök, hogy itt lehetek és, hogy küzdhetek a győzelemért.”


Alberto Contador: nem éreztem volna magam túl jól, ha csak a mezőnyben ücsörgök

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az utolsó versenyét teljesítő Alberto Contador már a viadal előtt leszögezte, hogy élvezni akarja ezt a három hetet, és ha úgy érzi, akkor bizony a körülményektől függetlenül is támadni fog. Támadott, végül azonban leszakadt az esélyesek csoportjáról és visszacsúszott az összetett kilencedik helyére.


„Túlságosan hosszú támadásra vállalkoztam, aminek végül megfizettem az árát – kesergett Contador a csapatbusznál. – Miguel Angel Lopez remek partner volt a szökésben, jól haladtunk, bár az elején én dolgoztam többet. Romain Bardet is igyekezett besegíteni, bár egyértelmű volt, hogy nincs már benne túl sok. Időt veszítettem, ennek ellenére élveztem ezt a napot. Nem éreztem volna magam túl jól, ha csak a mezőnyben ücsörgök. Napról-napra gondolkozom, meglátjuk, hogy lesz-e még esélyem?”


16. etap: Circuito de Navarra – Logrono 40,2 km ITT

 

Diavetítéshez kattints a képre


A második pihenőnapot követően a Spanyol Körverseny Logrono környékén egy 40,2 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódik. A kronó a navarrai autóversenypályáról indul, a penzum viszonylag végig sík, így a szám specialistáinak kedvezhet.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések