Vuelta a Espana hírek: Michael Woods a családjáért versenyzett, Nairo Quintana időt veszített, Simon Yates őrzi vezető pozícióját, Enric Mas már a dobogón

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 13. csütörtök
  |   Szerző: m.norbi

Michael Woods: egy nagyon nehéz időszakon vagyok túl

 

Diavetítéshez kattints a képre


Michael Woods révén már a második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Vuelta a Espana során az EF Education First-Drapac csapata, akiknek nagy szüksége is van a WorldTour pontokra, hisz a Direct Energie szeretne fellépni az első osztályba, így jelen pillanatban tizenkilenc sor pályázik a tizennyolc helyre, az EF pedig igencsak hátul van a rangsorban. Michael Woods emocionális győzelmet aratott, sikerét nemrég elhunyt gyermekének ajánlotta.


„Dylan Teuns nagyon erős volt, azt hittem, hogy esélyem sem lesz mellette a győzelemre, de szerencsére sikerült leszakítnom – így a szakaszgyőztes Woods. – Szeretek Baszkföldön versenyezni, csodálatos emberek élnek itt, a szurkolók mindent tudnak rólad, hatalmas buzdításban részesítenek, ami erőt kölcsönöz. Nem tudtam sokat erről az emelkedőről és a rengeteg néző miatt nem is igazán volt belátható az út. Juanma Garate kiabált a csapatrádión, hogy menjek. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, két hónappal ezelőtt a feleségemmel elvesztettük a kisbabánk, majd az apósom hunyt el. A családomért mentem, úgy jöttem ide, hogy értük akarok küzdeni, úgyhogy érzelmes pillanatok ezek. Nehéz elmondani, hogy mit érzek.”
 

Nairo Quintana: sajnos nem volt bennem ennél több

 

Diavetítéshez kattints a képre


A nap egyik legnagyobb vesztese Nairo Quintana (Movistar) volt, aki viszonylag korán elvesztette a kontaktot az esélyesek csoportjával. A kolumbiai kiválóság ezt követően ugyan megtett mindent a vesztesége minimalizálása érdekében, de végül az összetett hatodik helyére csúszott vissza, immáron 2 perc 11 másodperces hátránnyal.


„Sajnos nem volt ma bennem ennél több – nyilatkozta a célba érkezést követően Quintana. – Egyszerűen ennyire tellett, Alejandro viszont nagyon jól ment, dolgozunk tovább és haladunk a céljaink felé. Nagyon nagy volt a tempó, egy ideig tartottam a lépést a csoporttal, de aztán leszakadtam. Meglátjuk, hogy mi lesz majd a csapat taktikája, megpróbáljuk megnyerni a versenyt, lehet, hogy Alejandróval, lehet, hogy velem. Igyekszünk kidolgozni egy remek stratégiát.”


Simon Yates fontos másodperceket veszített

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bizonyos megközelítésből Simon Yates (Mitchelton-Scott) eredményesnek ítélheti meg a Spanyol Körverseny tizenhetedik szakaszát, melyen bár vesztett nyolc másodpercet legnagyobb riválisával szemben, de nem jutott Nairo Quintana (Movistar) és Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) sorsára, így a piros trikót magabiztosan őrizte meg. Alejandro Valverde (Movistar) kétszer is támadott, az első kísérletnél Simon ikertestvére Adam ment hatalmasat segítve testvérét, ám a második lósznál, röviddel a cél előtt már tehetetlen volt a brit kerékpáros.


„Nehéz szakaszok várnak még ránk, de előzetesen talán ettől a naptól tartottam leginkább – ecsetelte a történteket Yates. – Szerencsére nem alakultak ki vészesen nagy időkülönbségek, amikor Alejandro próbálkozott Adam és Jack még mellettem voltak, így kontrolláltuk a történteket. Valverde nagyon jó volt a hajrában, így sikerült némi előnyt szereznie. Nem éreztem rossz erőben magam, de nem lehetek mindig csúcsformában, mintahogyan senkinek sincs két ugyanolyan napja. Bízom benne, hogy az andorrai szakaszok kedvezhetnek nekem. A huszadik etap vízválasztó lehet, ott többen is próbálhatnak majd hosszút nyitni, akár Quintana is megindulhat már a hegy elején is. Próbálok óvatos lenni, örülök, hogy megőrizhettem a piros trikót.”


Enric Mas már a Vuelta a dobogóján

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egy héttel ezelőtt Enric Mas (Quick-Step Floors) a verseny összetettjének tizenkettedik helyén állt, ám a következő Alberto Contadornak kikiáltott, még mindig csak huszonhárom esztendős spanyol kerekes fantasztikus teljesítményt nyújtva négy szakasszal a viadal vége előtt már a harmadik.


„Harmadik vagyok összetettben, a csapat remek munkát végzett, nagyon elégedettek vagyunk – mondta Mas, aki Alberto Contador utánpótláscsapatának első olyan versenyzője, aki profi klubhoz került. – Fekszenek nekem ezek a szakaszok, bár egy ilyen nehéz verseny végéhez közeledve, már nem tudhatod, hogy miként reagál a szervezeted. Szerencsére egyelőre nagyon jól érzem magam. Nehéz napok várnak még ránk, nem tűzök hatalmas célokat ki magam elé, szeretnék eljutni Madridig.”


Vuelta a Espana 18. szakasz: Ejea de los Caballeros - Lleida, 186,1 kilométer

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Spanyol Körverseny Ejea de los Caballeros és Lleida között egy 186,1 kilométeres szakasszal folytatódik, a dimbes-dombos penzum egyfajta átvezető etap lesz a kerekesek számára. Jöhetnek a sprinterek, Elia Viviani (Quick-Step Floors) vezetésével.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések