Vuelta a Espana hírek: Enric Mas karrierje legnagyobb győzelmét aratta, Simon Yates gyakorlatilag megnyerte az idei Spanyol Kört, Valverde és Kruijswijk is lecsúszott a dobogóról

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 16.
  |   Szerző: m.norbi

Enric Mas: karrierem egyik legnagyobb győzelmét arattam

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nairo Quintana 2013-as Tour de France szakaszgyőzelme óta Enric Mas (Quick-Step Floors) a legfiatalabb versenyző, aki kiemelt szakaszt nyert egy nagy háromhetes körversenyen. A spanyol kiválóság Miguel Angel Lopez (Astana) társaságában szökött, majd sprintelte le riválisát a hajrában. Mas ezzel a nagy spanyol elődök nyomdokaiba lépett.


„Az utolsó héten mindennap megnéztem azt a videót, amikor Alejandro Valverde nyerni tudott itt 2012-ben – így a szakaszgyőztes Mas. – Tudtam, hogy már a kanyar előtt sprintelni kell, mivel kulcsfontosságú, hogy ki fordul az élen. Mindent kiadtam magamból, örülök, hogy sikerült győznöm. Karrierem egyik legnagyobb sikerét arattam, bár nagyon nagyra értékelem a Baszk Körön szerzett győzelmem is. Hogy én vagyok-e a következő Alberto Contador? Én Enric Mas vagyok, de remélem, hogy egy napon fele annyi győzelmem lesz, mint neki, az is elég lenne. Nagyon szerettem Alberto versenyzési stílusát, biztos, hogy lesznek olyan dolgok, amiket majd megpróbálok úgy csinálni, ahogyan anno ő tette.”
 

Simon Yates gyakorlatilag megnyerte a 2018-as Spanyol Körversenyt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Simon Yates (Mitchelton-Scott) a lehető legérettebb, legnyugodtabb versenyzést bemutatva védte meg piros trikóját, ezzel gyakorlatilag megnyerve a 2018-as Vuelta a Espanát. Riválisai próbáltak ugyan nyomást helyezni rá, ellenben Yates saját tempóban versenyezve őrizte meg pozícióját.


„Megcsináltam – kiáltott fel a célban Simon Yates három hét feszültségét kiadva magából. – Elképesztően büszke vagyok a csapattársaimra, akik az egész verseny során vigyáztak rám. Adam ma összeszorított fogakkal küzdött, nem volt hajlandó lassítani, amikor Quintana és Lopez megindultak, ezzel minimalizáltuk a veszteségeket és elkerültük azt, hogy veszélybe kerüljön a piros trikó. Utánuk mentem, hisz a legjobb védekezés a támadás. Az utolsó hegyen kiváló erőben éreztem magam, nem akartam azonban többet kiadni, mint amennyit muszáj. Mas és Lopez előtt le a kalappal, remekül versenyeztek. Szerencsére bőven elég volt tisztes távolból követnem őket.”


Alejandro Valverde: természetesen fájó az utolsó pillanatban elbukni az összetett dobogóját

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Movistar csapata elbukta az összetett dobogót, Alejandro Valverde az ötödik, míg Nairo Quintana vélhetően a nyolcadik helyen zárja a Vueltát. Utóbbi pedig egész nap aktívan versenyzett, Valverde ellenben folyamatosan problémával küzdött, így a spanyol sor próbálta menteni a dobogós helyét, sikertelenül.


„El kell fogadnom azt, hogy ezúttal vereséget szenvedtem – nyilatkozta Valverde a szakaszt követően. – Amikor győzöl, akkor te vagy a legjobb, amikor viszont alulmaradsz, akkor a riválisaid jobbak nálad. A Coll de Beixalis második mászásánál már komoly gondjaim voltak, de igyekeztem tartani a lépést a többiekkel. A csapat fantasztikus munkát végzett az egész Vuelta alatt, Nairo pedig ma megmutatta, hogy mennyire is jó társ. Természetesen fájó az utolsó pillanatban elbukni az összetett dobogóját. Megnyertük a csapatversenyt, a zöld trikót és nyertem két szakaszt. Tizenöt nap van a világbajnokságig, sajnos nem vagyok a legjobb erőben, de bízom benne, hogy elég lesz ez a rövid időszak a megfelelő regenerálódáshoz.”


Steven Kruijswijk is lecsúszott a dobogóról

 

Diavetítéshez kattints a képre


A holland Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) sem tudta megőrizni dobogós helyét, amely miatt csalódottan nyilatkozott, de, ha azt vesszük, hogy a Touron ötödik, míg a Vueltán negyedikként zárt, az egy káprázatos eredmény.


„Természetesen csalódott vagyok, hiszen az összetett harmadik helyéről kezdhettem a szakaszt – mondta a célba érkezést követően Steven Kruijswijk. – Bíztam abban, hogy megőrizhetem a pozícióm, sajnos a végén hiányzott az erő, így az utolsó emelkedőn nem tudtam már közelebb kerülni a riválisaimhoz. A többiek erősebbek voltak, így végül csak a negyedik helyen fogok zárni. Ha visszatekintek, nem igazán látom azt, hogy mit kellett volna másképp csinálnom, nagy kérdés volt, hogy egyáltalán mire lehetek képes az idei Vueltán a Tour de France-t követően. Napról-napra egyre jobban éreztem magam, hittem abban, hogy jó lehetek az összetettben, amikor ennyire közel kerülsz a dobogóhoz, akkor nyilván, hogy ezt csalódásként éled meg.”


Vuelta a Espana 21. szakasz: Alcorcón-Madrid, 112,3 kilométer

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Spanyol Körverseny Alcorcónból indulva a szokásos madridi körözéssel zárul, a táv 112,3 kilométer.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések