Vuelta a Espana hírek: Elia Viviani nagyon büszke a Quick-Step Floors által elért eredményekre, Simon Yates még nem nagyon fogta fel, hogy megnyerte a Spanyol Körversenyt, Mas és Lopez is a dobogón

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 17. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

Elia Viviani: nagyon büszke vagyok arra, amit ez a csapat elért

 

Diavetítéshez kattints a képre


A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) elvesztette ugyan vonatát a Vuelta utolsó szakaszának hajrájában, mégis gyorsabbnak bizonyult ellenfeleinél, így megcsinálta a mesterhármast, azaz harmadik szakaszát is megnyerte.


„Egyszerűen elvesztettem a felvezető vonatom – mondta a célba érkezést követően Viviani. – Ahogy jöttünk ki az egyik körforgalomból elhúzták előlem a sort. Mindezek ellenére próbáltam a lehető legjobb helyzetbe kerülni. Minden egyes hiba megteremti a fejlődés lehetőségét. Nagyon büszke vagyok arra, amit ez a csapat elért az idei Spanyol Körversenyen. Tökéletes Vueltát teljesítettünk, négy szakaszgyőzelem mellett az összetett második helyét is hazavihetjük.”
 

Simon Yates: nagyon nehéz elhinni, hogy megnyertem a Spanyol Körversenyt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Zsinórban ötödjére is a brit himnusz szólalt meg egy aktuális nagy körverseny végén, Chris Froome három sikerét követően Geraint Thomas, majd a szintén szigetországi Simon Yates ünnepelhetett, ugyanis a Mitchelton-Scott huszonhat esztendős kerékpárosa nyerte az idei Vuelta a Espanát.


„Nagyon nehéz elhinni, hogy megnyertem a Spanyol Körversenyt – nyilatkozta a díjátadót követően Simon Yates. – Nagy csalódás volt számomra az idei Giro d’Italia végkifejlete. Igyekszem kiélvezni a pillanatot, nagy dolog ez a pályafutásomban. Előre tekintek, ez egy olyan siker, amelyből építkezhetünk. Köszönettel tartozom a csapatnak, akik azóta hittek bennem, hogy magamra öltöttem a szerelésük. Köszönöm a családomnak, a barátaimnak és a barátnőmnek, hogy mellettem állnak, és külön köszönöm Gerry Ryan-nek, aki 2012 óta mindent megtesz a csapat sikeréért.”


A kerékpársport jövője biztonságban, két nagyon fiatal kerekes végzett az összetett dobogójának másik két fokán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Simon Yates mögött Enric Mas (Quick-Step Floors) szerezte meg az összetett második helyét, míg a kolumbiai Miguel Angel Lopez (Astana) lett a harmadik.


„Egy fantasztikus pillanata a pályafutásomnak, hogy felállhattam Madridban a Vuelta összetettjének dobogójára – így Enric Mas a díjátadót követően. – Az volt a tervem, hogy a saját magammal szemben támasztott követelményeknek megfeleljek. Azt hiszem, hogy ugyanazon személyként, de már egy egészen más versenyzőként távozom a Spanyol Körversenyről. Bízom benne, hogy ez a siker megalapozza a jövőm.”


„Büszke vagyok a csapatra, hisz nélkülük nem lett volna esélyem felállni a dobogóra – vélekedett Miguel Angel Lopez. – Remekül segítettek, kiváló eredményt értünk el már a Giro d’Italia során is, amit most megismételtünk. Sajnálom, hogy nem sikerült megnyernem a huszadik szakaszt. Szerettem volna szakaszgyőzelemmel kedveskedni Alexandr Vinokourov csapatvezetőnek, aki most ünnepelte a születésnapját.”


Ellen Van Dijk nyerte a Madrid Challange by la Vuelta versenyét

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiak mellett a hölgyek sem maradhattak verseny nélkül, idén is megrendezésre került a Madrid Challange by la Vuelta versenye, mely idén egy két etapból álló viadal volt. Az első 12,6 kilométeres csapatidőfutamot a Team Sunweb sora nyerte a Wiggle-High5 és a Mitchelton-Scott sorait megelőzve, ezzel a holland Ellen Van Dijk ölthette magára a megkülönböztető trikót.

 

A száz kilométeres madridi körözés végén egy tizenhat fős sor sprintelhetett a győzelemért, akik közül a pályafutása utolsó versenynapját teljesítő Giorgia Bronzini (Cylance Pro Cycling) bizonyult a leggyorsabbnak Sarah Roy (Mitchelton-Scott) és Charlotte Becker (Hitec Products) előtt. Összetettben hatalmas volt a küzdelem, hisz hét mezőnyhajrá során szerezhettek a résztvevők jóváírásokat, végül azonban Ellen Van Dijk (Team Sunweb) megőrizte előnyét így megnyerte a versenyt. A második Coryn Rivera (Team Sunweb), míg a harmadik Audrey Cordon-Ragot (Wiggle-High5) lett.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések