Vuelta a Espana hírek: De Gendt történelmi győzelme, Nicolas Roche végig próbálkozott, de nem sikerült szakaszt nyernie, Contador jó formában várja a végjátékot, jön a mindent eldöntő Angliru emelkedője

E-mail  Nyomtatás
2017. szeptember 09. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Thomas De Gendt a 101. versenyző, aki mindhárom nagy körversenyen szakaszt nyert

 

Diavetítéshez kattints a képre


A belga Thomas De Gendt karrierje teljessé vált azzal, hogy a Giro d’Italián, a Tour de Fance-on és most már a Vuelta a Espanán is nyert szakaszt. A szökevény-specialista sikere, egyben a Lotto-Soudal csapatának negyedik etapgyőzelme volt az idei Spanyol Körön.


„Ez a szakasz volt az utolsó lehetőség a szökevényeknek, bár nem tudhatjuk mi lesz a huszadik szakaszon, de nagy valószínűséggel ott már az összetett menők csatáznak majd – mondta De Gendt a díjátadóra várva. – A Lotto-Soudal csapatának eddig is remekül sikerült ez a Vuelta, de a sikeremmel feltettem az i-re a pontot. Nyertem idén szakaszt a Dauphinén is, de ezzel a győzelemmel mondhatni beteljesítettem a pályafutásomat. Nagyon sok jó versenyző volt a szökésben, mint például Nicolas Roche is. Az utolsó emelkedő nagyon meredek volt, ott végig arra fókuszáltam, hogy Bob Jungels kerekén maradhassak. Négyen mentek tovább, de túlságosan is sokáig nézegették egymást, így felértünk rájuk. Onnantól kezdve egy pókerjátszmához hasonlított a végjáték. Tudtam, hogy vannak nálam jobb sprinterek is a csoportban, de nem adtam fel, győzni szerettem volna. Amikor megindítottam a sprintet mindent kiadtam magamból, nagyon elégedett vagyok a történtekkel.”
 

Nicolas Roche: fura egy elmenés volt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A BMC ír kerekese Nicolas Roche sokáig azért küzdött, hogy az összetett első tíz helyezettje között zárhasson, ám amikor ez már lehetetlenné vált, bevállalt egy nagy szökést, ahol végig aktívan versenyezve a szakaszgyőzelem volt a legfőbb célja.


„Óriási csata volt végig a szökésben, fura egy elmenés volt – így a szakaszt követően a rengeteget próbálkozó Nicolas Roche. – Ahogy elkezdett nőni a főmezőnnyel szembeni különbség onnantól kezdve már senki sem akart vezetni, mindenki a saját pozícióját igyekezett védeni. Rengeteget próbálkoztam a végén, de sajnos nem jött össze a szakaszgyőzelem. Azt hiszem, hogy a végére egy nagyon erős sor ért haza, igyekeztem előre menekülni, sajnos azonban voltak olyanok, akik végig csak utaztak, de ez van, ilyen a kerékpárspot. Thomas De Gendt szinte egész évben szökésben volt, így maximálisan megérdemelte a szakaszgyőzelmet.”


Alberto Contador: erősebb vagyok most, mint a Vuelta elején

 

Diavetítéshez kattints a képre


A pályafutása utolsó versenyét teljesítő Alberto Contador ezúttal is megpróbálta, s bár egy perc körüli előnye is volt már, végül nem sokkal a cél előtt utolérték.


„Nem volt könnyű ez a szakasz, Jarlinson Pantano a szakaszgyőzelemért küzdött, miközben Edward Theuns nekem segített a síkon – nyilatkozta Contador az újságírók gyűrűjében. – Amikor megindultam nem várt szembeszél fogadott, épp ezért döntöttünk úgy, hogy Edward hátra marad, nem szerettem volna minden energiámat elfecsérelni az utolsó fontos etap előtt. Két nap van hátra a pályafutásomból, igyekszem kiélvezni minden pillanatát. Egy azonban bizonyos, mégpedig, hogy erősebb vagyok most, mint a verseny elején.”


20. etap: Corvera de Asturias – Alto de l’Angliru 117,5 km

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Vuelta huszadik szakaszán mindössze 117 és fél kilométer vár a kerekesekre Corvera de Asturias-ból indulva egészen a legendás Alto de l’Angliru csúcsáig. A kiemelt kategóriás emelkedő előtt még két második kategóriás hegy vár a mezőnyre. Az utolsó hegy nehézségét mutatja, hogy akár öt-hat perces különbségek is kialakulhatnak, így az összetettért küzdők csatája várható.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések