Vuelta a Espana hírek: Alexandre Geniez pályafutása harmadik szakaszgyőzelmét ünnepelhette a Spanyol Körön, Jesus Herrada az új piros trikós, káosz a befutót követően

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 07. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Alexandre Geniez nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A francia Alexandre Geniez pályafutása harmadik szakaszgyőzelmét szerezte a Spanyol Körversenyen, 2013-as és 2016-os etapgyőzelmeit követően újabb sikert ünnepelhetett, miután ő bizonyult a leggyorsabbnak a nap végi öt fős sprintben. Az AG2R La Mondiale sora, egy gyengébb Francia Körversenyt követően már a második részsikerét aratta, hisz Geniez mellett már Tony Gallopin is büszkélkedhet egy szakaszgyőzelemmel, ráadásul összetettben is kiválóan áll.


„A Giro d’Italiát az összetettben elérhető lehető legjobb eredmény miatt tekertem végig, most azonban szakaszgyőzelmekért harcolok – mondta Geniez röviddel a célba érkezést követően. – Szeretem ezt a versenyt, amit azt hiszem, hogy a korábbi eredményeim is alátámasztanak. Sokat áldoztam fel az edzések során, hogy tökéletes formában vághassak neki ennek a három hétnek. Tizennyolcan voltunk elől, ott volt velünk Vincenzo Nibali is, ekkor még nem voltam túlzottan magabiztos, de amikor szétszakadt a sor, akkor már bíztam abban, hogy lehet esélyem. Jó volt, hogy a végén korán támadtam, nehéz sprint volt, nem nagyon láttuk a szűk úton, hogy hol a célvonal. Nem hittem abban, hogy összejöhet a szakaszgyőzelem, de boldog vagyok, hogy végül is sikerült.”
 

Jesus Herrada az új piros trikós, szeretné egy napnál tovább őrizni vezetését

 

Diavetítéshez kattints a képre


Folytatódik az idei Vuelta azon sorozata, hogy néhány nap után a versenyt régóta vezető kerékpáros csapata egy hosszú szökés hazaengedésével lemond a piros trikóról. Így történt ez a tizenkettedik szakaszon is, az új éllovas a spanyol Jesus Herrada, aki jelen pillanatban 3 perc 22 másodperccel vezet Simon Yates előtt. Vajon Herrada képes lehet-e folytatni Oscar Pereiro Sio, David Arroyo vagy éppen Thomas Voeckler sorozatát, akik mind-mind egy hosszú elmenés végén kaparintották meg valamelyik nagy körverseny legfontosabb megkülönböztető trikóját, és mint tudjuk volt köztük olyan is, aki meg is tartotta azt – Floyd Landis kizárását követően -.


„Az volt a tervem, hogy elől legyek a szökésben, és némi időt hozzak, javítva ezzel az összetettbeli helyezésemen – nyilatkozta Herrada a díjátadót követően. – Már napok óta ez jár a fejemben. Elsődlegesen egy szakaszgyőzelemben bíztam, a piros trikó megszerzésének nem igazán láttam reális alapját. Nagyon erős versenyzők voltak elől, így a győzelemre nem volt esélyem. Ellenben megvan a trikó, amit szeretnék a lehető leghosszabb ideig őrizni, tovább, mint amire számítanak. Madrid nagyon messze van, így napról-napra kell terveznünk. Büszkeséggel tölt el, hogy Luis Ocana után a második cuencai kerékpáros vagyok, aki viselheti ezt a különleges mezt.”


Káosz a befutót követően

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alig pár méterrel a célvonalat követően a szervezőbizottság egyik tagja - aki a fotósok mozgásáért felelős – figyelmetlen volt és a lehető legbalszerencsésebben ugrott be a versenyzők elé, ezzel bukást idézve elő. A szakaszgyőztes Alexandre Geniez, a második helyezett Dylan Van Baarle és még a harmadik Dylan Teuns sem úszta meg. Szemlátomást Geniez és Van Baarle is rendesen odaütötte magát, kérdéses, hogy utóbbi tudja-e egyáltalán folytatni a Vueltát.


„Nem igazán értettem, hogy miért voltak olyan sokan a befutót követő területen – így Geniez. – Még jó, hogy nem egy száz fős csoport sprintelt a győzelemért.”


Sajnos az idei Vueltán ez már a második ilyen eset, a hatodik etap végén az egyik helikopter repült túlságosan alacsonyan befújva a kordonokat a versenyzők elé, akkor Julian Duval bukott hatalmasat.


Vuelta a Espana 13. szakasz: Candás Carreno - Valle de Sabero. La Camperona, 174,8 kilométer

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Spanyol Körverseny Candás Carreno és Valle de Sabero. La Camperona között egy 174,8 kilométeres szakasszal folytatódik. A penzum az első kategóriás hegyi befutó előtt egy szintén első és egy harmadik kategóriás emelkedővel nehezíti a kerekesek előrehaladását. Szinte azonnal a rajtot követően nekivágnak a harmadik kategóriás Alto de la Madera (7 km, 3,5%) meredekének, amit száz kilométer abszolválása után az első kategóriás Puerto de Tarna (13 km, 5,8%) követ. A hegyi befutó a La Camperona (4,2 km, 11,6%) az idei Vuelta eddigi legmeredekebb kaptatója lesz.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.09.07. 08:24
A bukás a célba érést követően:
https://www.youtube.com/watch?v=1Xh_PBxtYZY

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések