Vitanika Eleminátor sorozat 2019/1. forduló: Eredménylista + Fotógaléria

E-mail  Nyomtatás
2019. február 23. szombat
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

Diavetítéshez kattints a képreA budaörsi repülőtér területén került sor a 2019-es Vitanika Eleminátor sorozat idei első futamára, melyet 75 indulóval és gyönyörű napsütéses, bár annál hidegebb időben rendezett az újbudai Superior MountainBike csapat Búr Zsolt vezetésével. Az U5-ös korosztálytól egészen az elit korcsoportig rendeztek futamokat. Ezt a helyszínt már megismerhettük a december 29-i cyclo-cross magyar kupa során, a verseny hátterének díszleteit ma is a fel és leszálló repülők és helikopterek adták a pörgős futamokhoz. Teljes eredménylista a letölthető fájlok között található. 

 

Az ELEMInátor egy kombinációs technikai felkészítő verseny, mely kifejezetten szolgálja az elemi (és innen a név) kerékpáros technikai tudás fejlesztését és annak mérését. Először minden korosztálynak teljesítenie kell a számára összeállított mesterséges (a valóságos természeti elemeket hűen utánzó) technikai elemeket és hiba esetén hibapontokat kapnak a gyerekek, amiket büntető másodpercekre váltanak. Második körben egy egyéni időmérő futamot kell teljesíteni technikai elemekkel tarkított ELEMInátor pályán. Az itt futott időhöz hozzáadják a büntető másodperceket és így kialakul egy rangsor. Innen a jól ismert (pl. 4cross) párosításból jönnek össze a négyes csoportok. A harmadik részben történik maga a társakkal való váll-váll melletti versenyzés. Futamonként az első kettő továbbjut a középdöntőkbe és döntőkbe, a 3. és 4. helyezett esik ki, de ők is helyosztókért versenyezhetnek a későbbiekben.

 

A következő két eleminátor futamra március 16-án ugyanitt, majd március 30-án a diósdi Bringaparkban kerül sor. A versenyekre a csapat oldalán lehet nevezni ITT, aki pedig kíváncsi a mai esemény videóira, az visszanézheti az élőben adott facebook videókat is ITT.

 

Fotógaléria ITT

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések