Vitanika Eleminátor kupa 2019/3.forduló: Beszámoló, eredmények, FOTÓGALÉRIA

E-mail  Nyomtatás
2019. március 31.
Címkék:

 Rekord számú nevezővel, különleges helyszínen, a diósdi TeamBike Parkban került megrendezésre a harmadik ELEMInátor futam, annak apropóján, hogy most nyitotta meg újra kapuit, hosszú Csipkerózsika-álomból ébredve. Összesen 95-en fejezték be eredményesen a versenyt.

 

Örömmel tettek eleget ennek a felkérésnek Búr Zsolték, az ELEMInátorok szervezői, kitalálói, amit ezúton is köszönnek a TeamBike csapatának!

 

A kellemes tavaszi időnek is köszönhetően a legkisebbek, a futóbringások indulási kedve is megnőtt, létszámuk a korábbi ELEMINátor futamokhoz képest megduplázódott. Az ovisok futamát az ELEMInátor csapat partnere az Ovibringa csapata bonyolította.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Csupán az U15-ös korcsoport felett volt tapasztalható stagnálás, ami elsősorban a párhuzamosan zajló külföldi versenyeknek tudható be. A versenyt szervező csapat, a Superior MTB Team versenyző különítménye is innen indult a szlovákiai Rimaszombatba a Sagan Tourra, hogy ott folytassák a versenyhétvégét.

Diavetítéshez kattints a képre

 

Érdekes párhuzam a Szlovák Sagan Tour és a Magyar ELEMInátor sorozat között, hogy mind a két utánpótlás programhoz elismert hazai versenyzők adják a nevüket és a munkájukat. Ki ne ismerné Peter Sagan-t, Búr Zsoltot vagy az ELEMInátorhoz most kapcsolódott Hegedűs Lászlót (Hegét), aki azon kívül, hogy tevékenyen részt vett a lebonyolításban még egy Hege-show-val is jutalmazta népes közönségét.

 

A versenyző gyerekek és felnőttek egyöntetű vélemény alapján remek helyszínen zárult a tavaszi ELEMInátor sorozat. Kiváló lehetőség ez a diósdi és a környékbeli gyerekeknek, hogy biztonságos, kerítéssel védett környezetben sajátítsák el a kerékpározás alapjait, szervezett keretek között sportoljanak és akár versenyezzenek. A TeamBike Park várja látogatóit, kövessétek híreiket a TeamBike Facebook oldalon.

Diavetítéshez kattints a képre

 

A rendezvényen szembeötlő volt, hogy egyre több cég – és többnyire nem a kerékpározás világából – van jelen mint támogató. Ami azt jelenti, hogy egyre többen ismerik fel az utánpótlás támogatásának fontosságát. A teljesség igénye nélkül a cégek, akik a harmadik futamot is támogatták: Vitanika, Prevost, Úttárs MTB Team, Érdi Vízművek, Ovibringa, Tatár Pék, HegeShow.

 

Fotók: Bak Ferenc

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések