Visszavonul a Butu-Garamszegi paralimpikon tandempáros

E-mail  Nyomtatás
2017. február 01. szerda
  |   Szerző: Sajtóközlemény

Butu Arnold Csaba egészségügyi okokból, Garamszegi László pedig egy kedvező ajánlat miatt fejezi be a versenysportot.

Csaba kórházi ágyán, lélekben a másnapi gerincműtétére készülődvén összegezte parakerékpáros pályafutását. Csaba már korábban is fontolgatta visszavonulását, ugyanakkor a folytatás gondolata is csábította, azonban az élet döntött helyette.


„Ma már biztos, hogy ha akarnám, sem tudnám folytatni. Orvosaim végképp kiverték a fejemből, végleges a döntésem. Befejeztem kerékpáros pályafutásomat. Olyan volt, amilyen. Volt benne jó és rossz egyaránt. Nem marad más hátra, minthogy megköszönjem újfent a Magyar Kerékpársportok Szövetségének, a Magyar Paralimpiai Bizottságnak a belém vetett bizalmat, hogy az elmúlt két évben mellettem álltak és támogattak. Külön köszönöm Steiner Györgynek és Ivanics Gergőnek, hogy első perctől hittek bennem, minden lehetséges módon együtt harcoltak velem, hogy megszülessen az első magyar parakerékpáros kvóta. Köszönöm Garamszegi Lászlónak a munkáját, hogy elkísért a végcélig. Lénárt Ágotának, hogy amikor nagyon rossz volt felrázott, helyrepofozott. Köszönettel tartozom csapatomnak a Tuttobici-Hungarofondónak, a csapat minden tagjának. Nem fogok teljesen elszakadni szeretett sportomtól, még kevésbé a parakerékpártól, hisz amikor nemzetet váltottam két fő cél lebegett a szemem előtt: hogy megszerezzem az első magyar paralimpiai kvótát kerékpárban és beinduljon a parakerékpáros mozgalom Magyarországon. Mindkét cél megvalósúlni látszik és bízom benne, hogy a RoadToKyo2020 meghozza az eredményeket is, ehhez szeretnék hozzájárulni a sok éves szakmai tapasztalatommal."

 

Diavetítéshez kattints a képre


Garamszegi László a luxemburgi Team Differdange - Losch profi csapatánál folytatja szakmai karrierjét masszőrként. Így már négy magyar lesz a csapatban Rózsa Balázs és Lovassy Krisztián versenyzők mellett, Liska Gergely és Garamszegi László segítők révén.


László, aka. Ottó, a klubban és a parasportban eltöltött két évről elmondta: „Szeretném megköszönni Pécskövi Tibor és Török Dániel bizalmát a Tuttobici bolt részéről, és a két évet a Hungaro Fondo csapatvezetőjének Steiner Györgynek, hogy két évgi vezethettem szakmailag a csapatot és főleg a szülőknek a támogatást és a srácoknak a rengeteg élményt, amit örömmel viszek magammal. Nehéz vol a választás, de régóta külföldre vágyom és ez az ajánlat számomra egy lehetőség, amit szeretnék kipróbálni. Nem tűnök el a csapattól, hiszen továbbra is mindenben próbálok majd segíteni a sárcoknak, hogy minél több külföldi verseny lehetőséghez juthassanak!"

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.02.02. 20:47
További sok sikert és jó egészséget mindkettőtöknek.
Ottó ahogy láttam te nagyon fogsz hiányozni a gyerekeknek.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések