Visegrad 4 Special Series: újabb UCI Europe Tour verseny a V4 sorozatban

E-mail  Nyomtatás
2018. július 14. szombat
  |   Szerző: Sajtóközlemény

Huszonhárom csapat mintegy 140 versenyzője áll rajthoz július 22-én Debrecenben, harcba szállva a világbajnoki kvalifikációs pontokért az Ibrányig kijelölt 156,5 kilométeres, teljesen sík útvonalon.

A Visegrádi Csoport országainak – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – közös munkássága immár 26 éves múltra tekint vissza. A közös érdekeken és kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés az elmúlt években fokozatosan elmélyült és kiszélesedett, így ma már nem csak a négy ország külpolitikájának fontos része. A nagyszabású eseménysorozattal kapcsolatban megfogalmazódott az igény, hogy a Visegrádi Együttműködés szellemisége, civil vonatkozása a sport útján is kerüljön kiterjesztésre.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Visegrád 4 Kerékpárverseny (Visegrad 4 Bicycle Race) fentiek alapján indult el lengyel kezdeményezésre 2013-ban. Mára a versenysorozat komoly rangot vívott ki magának Európában, a négy ország egy-egy UCI Europe Tour egynaposán évről-évre egyre nívósabb csapatok indulnak, a magyarországi versenyre idén például már egy pro-kontinentális sor, nevezetesen a lengyel CCC Sprandi Polkowice is nevezett.


A Visegrád 4 Kerékpárverseny elindulásának ötödik évfordulója alkalmából a sorozat hazai versenyeinek szervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület idén egy külön sorozatot is indít Visegrad 4 Special Series néven. 2018. július 22-én Debrecenben rajtol és Ibrányban ér célba a nemzetközi szövetség (UCI) Europe Tour versenynaptárában szintén 1.2-es besorolással szereplő egynapos viadal mezőnye, ismét csak tökéletes lehetőséget kínálva a magyar versenyzők számára, hogy hazai pályán küzdjenek a világbajnoki kvalifikációért. A versenyen az első tíz helyen célba érkező kerekes gyűjthet pontokat, sorrendben 40-30-25-20-15-10-5-3-3-és 3 pont formájában.


A pontszerzésre meg is van az esély, hiszen a teljesen sík pályán több hazai versenyző is komoly győzelmi esélyekkel indul, ráadásul egyik helyszín sem ismeretlen a magyar keresek számára. Debrecen ugyanis évtizedek óta a magyar kerékpársport egyik fellegvára, az utánpótlás egyik fontos bázisa, míg Ibrány az elmúlt tíz évben vált a szabolcsi kerékpáros élet központjává, többször is otthont adva az országúti és időfutam bajnokságnak.


A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 Kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (http://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések