Világújdonságot mutatott be a Magura, itt az elektromos ülésmagasság állító

E-mail  Nyomtatás
2015. augusztus 25. kedd
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

Diavetítéshez kattints a képre

 

 A ma kezdődött Eurobike kiállítás apropóján világújdonságot mutatott be a Magura cég, mely az 595 grammos, Vyron névre keresztelt vezeték nélküli, elektromos ülésmagasság állítós üléscső. A hidraulikus működésen alapuló rendszer 150 mm mozgást tesz lehetővé és bárhol megállítható ezen a távon belül. Az Elect névre keresztelt fejlesztést korábban már a teleszkópos villák csillapításánál is használta a cég.

 

A kormányon elhelyezett távirányító az ülés alatt lévő érzékelővel kommunikál. Ahhoz, hogy az ülés lefelé menjen, súlyt is kell rá rakni, csak a gombnyomás nem elég. A nyeregre nehezedve és a gombot megnyomva akár egy pillanat alatt teljesen leengedhető, míg a másik gomb az eredeti magasságra való visszaállításért felel. 

 

 

 

 

 Mások már gyártottak korábban vezetékes üléscsőmagasság állítót, de a Magura valami igazán nagyot akart gurítani ezzel az új cuccal, mely elsősorban a lejtőzés szerelmeseit érintheti meg mountain-bike körökben, ahol nagyon sokat számít, hogy a lefelékben leljebb kerül az ülés, ezáltal a bringás súlypontja is, így nő az irányíthatóság. Bár az is igaz, hogy az országúti WorldTour menők bringáin is láthattunk már ilyesmit, például Nibali kerékpárján, de náluk nem igazán terjedt el.

 

A 40 órás üzemidő 3 órás töltéssel érhető el, a cucc pedig már idén késő ősszel a piacra kerülhet, 400 Euro-s, azaz 120.000 Ft körüli áron.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Diavetítéshez kattints a képre

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések