VIDEÓ: Szalontay legyőzte az olimpia és világbajnokot is sprintfutamban!

E-mail  Nyomtatás
2018. július 08.
  |   Szerző: Szilasi László

Diavetítéshez kattints a képreÚgy tűnik, valóban jól alakult Szalontay Sándor "újraélesztett" pályafutása. Mint arról nemrégiben már hírt adtunk, hazánk legjobb pályasprintere a tél során a Veloclass Velence csapatnál talált új otthonra és egyre jobb eredményeket ér el a szezonban új edzője, Pavel Buran és sportmenedzsere, Steiner György segítségével. A mostani eredmény ezek közül is különösen jelentős.

 

Szalontay jelenleg a lengyelországi Pruszkowban versenyez UCI C1-es kategóriájú viadalon, a helyszín amiatt nagyon fontos, hogy itt rendezik majd jövő év elején a világbajnokságot, így borzasztó erős mezőny gyűlt össze a "főpróbára". 

 

Sanyi az időmérőn 10 mp alatt ment megint 200 méteren, 9.97-et borított és a 11. legjobb idővel jutott tovább. A selejtező futamokban aztán kikapott a szám egyik legjobbjától, a német Büttichertől (bár 9.85-ös utlsó kétszázat ment!), de a reményfutamban olyat produkált, amit talán senki nem hitt volna.

 

A legjobb nyolcba kerülésért a többszörös olimpiai bajnok, angol Jason Kenny és a sokszoros világbajnok, francia Francois Pervis volt az ellenfele. A reményfutamban, a többi futamtól eltérően nem ketten, hanem hárman indulnak. Szalontay magabiztos versenyzéssel nyerte a futamot, maga mögé utasítva a sportág két világsztárját, így bejutott a nyolc közé. Két körrel a vége előtt Kenny indult meg, Sanyi pedig az utolsó körre gyújtotta be a rakétákat, simán lekerülte őket, ahogyan az alábbi videón is látszik. 

 

A legjobb nyolc között aztán az angol Jack Carlinnal került össze, aki kiejtette a magyart, de az időeremények alapján így is a 8. helyen végzett. Gratulálunk!

 VIDEÓ ITT:

 

Diavetítéshez kattints a képre
Ide jöhet a szöveg.
 
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.07.16. 22:06
Hajrá Söndör , csak így tovább :))

2018.07.10. 10:20
Méltó válasz egy c1-es 8. hely? Továbbra is azt mondom, Sanyiban több van, és szeretném ha egyszer kijönne neki a lépés és megmutatná!

2018.07.09. 23:42
Gratulálok, csak így tovább!
De várom meaculpázni a múltkori negatív, ostoba kommontelőket, akik a frizura miatt durrogtak. Méltó válasz a buta megnyilvánulásukra.

2018.07.09. 15:07
Gratulálok Sanyi!!

Ez fantasztikus teljesítmény volt!!!

2018.07.07. 19:54
Szép munka.

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések