Verseny a G-pavilonban: I. Magyar Bringa Vágta a Bringaexpón

E-mail  Nyomtatás
2018. március 05. hétfő
  |   Szerző: Sajtóközlemény
Címkék:

Verseny a G-pavilonban: I. Magyar Bringa Vágta a Bringaexpón


A legjobb magyar kerékpáros csapatok részvételével zajlott egy remélhetően hagyományteremtő bemutató verseny a Hungexpo G pavilonjában az Utazás Kiállítás és a Bringaexpo utolsó napján.


Vasárnap az I. Magyar Bringa Vágta a lehető leglátványosabb formában hozta testközelbe a kerékpáros versenysportot a kiállítás látogatói számára, keresztezve az országúti és a cyclocross szakágakat, valamint adott „csúszós” körülmények között az immár magyar  sikersportágnak számító rövidpályás gyorskorcsolyát is…

 


Tudtuk előre, hogy a G pavilon különleges helyszín lesz több szempontból is – mondta az esemény szervezője, Takács Tamás. Nem csak azért, mert ritkán rendeznek hazánkban kerékpárversenyt pavilonban. Tegyük hozzá, például a kétkerekűek milánói kiállítása többször is otthont adott hatnapos pályaversenynek, amihez az olaszok mobil velodrómot is felhúztak… Eredetileg mi hosszabb körben, a Hungexpo szabadterületén is kanyargó futamot terveztünk, de a februári fagy keresztülhúzta számításunkat. Végül egy rövidített pályát kellett kialakítani a csarnokban, ahol idén főleg a bringás sporteseményeké volt a főszerep, szombaton például a mountain bike utánpótlás küzdött az XCE versenyeken. 

Diavetítéshez kattints a képre


A pavilon padlója országúti gumival elképesztően csúszós volt, de a meghívott versenyzők közül ennek ellenére sokan odatették magukat, a közönség több bukást láthatott, szerencsére a sok kanyar miatt nem értek el olyan sebességet, amiből komolyabb baleset adódott volna. A verseny egyenes kieséses rendszerben zajlott, a bringások három kört tettek meg egy-egy futamban és mindig feleződött a létszám, hat főből hárman jutottak tovább. 


A döntőben már senki nem lepődött meg, hogy a háromszoros cyclocross magyar bajnok, Búr Zsolt (Vialand Racing Team) legyőzte az országúti menőket, pedig az Europe Tour sorozatban is induló két magyar kontinentális csapat, a Kőbánya Cycling Team és a Pannon Cycling Team is képviseltette magát az I. Magyar Bringa Vágtán, valamint a debreceni csapat, a Kontent-DKSI fiataljai is itt voltak.


A rendkívül csúszós pályán azonban megmutatkozott, ki tud a legjobban kanyarodni a mezőnyben, Búr magabiztosan rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte a régóta minden szakágban induló Cser Gábor (Epronex-Bike Hungary) látszott még elszakadni a többiektől, de egy bukás miatt visszacsúszott. A második helyen a 22 éves Pápai Ádám (Kontent-DKSI) érkezett, harmadik a Pavé Bike&Café színeiben Durucz Miklós lett.

Diavetítéshez kattints a képre


Bár a szokatlan márciusi időjárás miatt korlátozódott a versenypálya a pavilonon belülre és a bemutató jellegű versenyen a versenyzőkkel egyetértésben próbáltunk a biztonságos lebonyolításra törekedni, a Bringa Vágtát apróbb változtatásokkal érdemes ilyen formában rendezni a jövőben – tette hozzá Takács. Fontos, hogy estközelbe hozhatjuk így a bringásokat az expó látogatói számára és a csapatoknak is remek bemutatkozási lehetőség a szezon kezdetén. A Magyar Kerékpáros Szövetség és a Hungexpo részéről is egyetértenek abban, hogy a jövőben minél több hasonló eseménnyel érdemes színesíteni a kiállításokat.


Diavetítéshez kattints a képre

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.03.05. 21:22
Bringaexpo, se bringa, se expo. Bohozat.

2018.03.05. 13:47
Hat nem tudom, kiraly lenne megserulni egy ilyen rangos versenyen.
https://www.youtube.com/watch?v=-NiWbbPTRhg

Mondjuk -remelem- mindenki tudta, hogy ez egy nagyon csuszos burkolat, szoval ha vallalja, miert ne.
De igy nezve a "palyat", ez inkab kabare.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések