Véget ért a Marokkói Kör, három magyar jutott el Casablancáig

E-mail  Nyomtatás
2017. április 17. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Az elmúlt évek figyelembevételével is pokoli nehézre sikeredett az idei Marokkói Körverseny. A MugenRace Team Veloki csapatából végül csak Filutás Viktor, Molnár István és Móricz Dániel jutott el a célig.

A 10 napos szakaszverseny egyáltalán nem a megszokott koreográfia szerint zajlott, hisz szinte minden egyes etap egy különálló egynaposnak felelt meg, ahol hatalmas különbségek alakultak a versenyzők között, volt, hogy a bringások egyesével közeledtek a célhoz.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az oroszból azerivé avanzsált Kirill Pozdnyakov (Synergy Baku) két szakaszt nyert, míg a pro-kontinentális UnitedHealthcare sprintere Luke Keogh háromszor bizonyult a leggyorsabbnak. Az egyik legnehezebb szakaszt követően, a negyedik etap során vette át összetettben a vezetést az UAE Team Emirates csapatának kerekese Anass Ait El Abdia, aki ezúttal a marokkói válogatottat erősítette. Abdia a verseny további részében a három marokkói csapat hathatós támogatásával meg is őrizte előnyét, így végül közel hat perc előnnyel nyerte a viadalt az amerikai Chris Jones (UnitedHealthcare) és az azeri Pozdnyakov (Synergi Baku) előtt. A negyedik helyezett versenyző már több mint tíz perces hátránnyal zárt, míg a tizenegyedik már húsz perc fölött kapott.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ami a magyarokat illeti mindannyiuk teljesítménye dicséretet érdemel. Sajnos a mezőny vegyes összetétele miatt az első napokban sok volt a bukás, melynek következtében Lengyel Zoltán a második szakaszon eltörte a jobb könyökét, míg Puskás Dávid csuklósérüléssel zárta a versenyt. Nem járt jobban Lóki Bence sem, aki szintén egy bukás következtében volt kénytelen feladni a viadalt.


Móricz Dániel az 52., Filutás Viktor a 70., míg Molnár István a 79. pozícióban zárt összetettben. A legjobb magyar eredményt Filutás Viktor érte el, aki a második szakaszon a tizennegyedik helyen ért célba.

 

Fotók: Stubán Ferenc
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések