Valverde 2 éves eltiltást kapott

E-mail  Nyomtatás
2010. május 31. hétfő

Sajnos újabb nagy hal akadt horogra, ezúttal a világranglistát vezető spanyol Alejandro Valverde kapott 2 éves eltiltást doppingvétgség miatt. A Caisse d'Epargne csapat sztárját az olaszországi versenyekről már korábban  kitiltotta az Olasz Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Sporttörvényszék mai határozata értelmében az eltiltás az egész világra érvényessé vált. A büntetés 2012. január 1-ig tart. Bár az UCI elmeszelte őt, a spanyol, doppingbüntetési előtti eredményeit, köztük a tavalyi Vuelta győzelmét nem veszik el tőle.


A doppingügy egyébként még a 2006-ban kirobbant Operation Puerto botrányra veuethető vissza, melyben akkor Jan Ullrich és Ivan Basso is megdőltek. Az ügy kapcsán megtalált vértasakok DNS alanízisét az olaszok összehasonlították egy Valverdétől származó 2008-as mintával és megállapították, hogy Alejandro vére is szerepelt abban a spanyol vérbankban, melyben a versenyzők EPO-val töltött mintái voltak. Az olaszok akkor saját hazájukból azonnal kitiltották Valverdét a versenyekről, majd kérték az UCI-t, hogy ezt az ügyet vizsgálja felül és szabjon minden országra kiterjedő büntetést ki rá. Ez a mai nappal hivatalossá vált.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

« 1 | 2 »
2010.06.03. 15:55
Kéne minden évben az eltiltott versenyzőknek is 1-2 versenyt szervezni, hogy formában maradhassanak :-) Persze hogy igazságos legyen, aki megnyeri, az nem kapna semmit a dicsőségen felül, hanem befizetne az UCI doppingellenes kasszájába némi frankot...

Amúgy meg ha mindenki doppingol, akkor végül mégiscsak a jobb nyer. És igaz hogy szódavízzel nem lehet Tourt nyerni, de gyilkos edzések nélkül meg még indulni sem lehet rajta...

2010.06.02. 18:47
a cyclingnews.com oldalon van egy érdekes cikk melyben egy Gutierez levelet olvashatunk ajánlom mindenkinem a figyelmébe

2010.06.02. 13:59
Emberek ez a "vicces1" még mindig ontja itt magából az ostobaságait?
Mindig van egy madár, aki válaszol a hülyeségeire...

2010.06.01. 18:19
én csak annyit nem értek ezzel kapcsolatban hogy ha ez ugyan az az ügy mint a Basso féle akkor miért tartott 3 évbe hogy Sanyit is eltiltsák? meg szintén ha az olaszoknak egy éve megvan a DNS bizonyíték akkor elvileg csak felmutatják a nemzetközi szervezetnek az egyértelmű bizonyítékot és kész el lehet tiltani, nem még 1 évig húzni(mondjuk így meg tudta nyerni a vueltát szerencsére:D)

én is nagyon sajnálom hogy eltiltották, kedvenc kerékpárosom, ha egyszer ő megindult akkor nem kamuzott és nem nézelődött hátra hanem ment.

2010.06.01. 17:01
Fontos az olimpia, de nem annyira meghatározó az országúti kerékpársportban. A nagy körversenyek és a klasszikusok mindig nagy tömegeket vonzanak majd.
Lance alapítványa pedig tényleg fontos, rengeteg embert megment.

2010.06.01. 16:48
Vicces hogy amíg itt megy az egymás kóstolgatása addig abba nem gondolunk bele hogy a kerékpáros sportág hanyatlik. Sehol nincs ennyi megbukás doppinggal és ez a sportág olimpiájába is kerülhet. Abban nem hiszek hogy tisztább lenne a kerékpár sport, inkább csak okosabbak. Vagy nevezhetném őket butának is hogy azt a sok *** beszedik mert később komoly rákos!! megbetegedést okozhat. De teniszezőket, focistákat, kosarasokat, súlyemelőket, atlétákat mért nem veszik elő ??!
Én nem vagyok Lance fan és ellene sem de azt megjegyezném hogy fontos az amit tesz, fontos a rák elleni harc.


2010.06.01. 16:36
Ez esetben nem hiszem, hogy annyira igaz a nagy igazsag, hogy jobb keson mint soha.
Valv. nagyon jo bringas, de biza el kellett volna idoben tiltani rendesen, nem most. Raadasul az idei gyozelmeit is elveszti, bar ez a hir magyar forditasbol nem derul ki.

2010.06.01. 15:15
Igazad van gonzzi. Alapesetben nem azért jön ide az ember, hogy a másikat szidja. Viszont mindig van olyan ember, aki ezt megengedi magának. Mert az nem jó, ha egyszerűen elmondjuk a véleményünket (ami sokszor különbözik), hanem le is kell alázni a másikat, így alátámaszva, hogy mi milyen okosak, szépek stb. vagyunk.
Aztán amikor ezt valaki szóvá teszi, akkor lehet azt mondani, hogy nem ez a lényeg, meg inkább a témával foglalkozzunk. De akkor nekem miért kell szó nélkül hagynom a szintén ide nem illő megnyilvánulásokat?
vicces1 természetesen belefut abba, hogy a fürge ujjak fórum az égő, mert őt az pont nem érdekli, így lehet őket alázni. Nem gondolt még bele, hogy másképp is lehet gondolkodni mint ő, és más érdeklődési kör is létezik.

Érdekes módon pedig engem pont az szórakoztat, hogy reagálok az ilyen "jópofa" emberekre.

2010.06.01. 15:07
Érdekes gondolatokat vetett föl ez a hír.

Szerintem mindenkiért kár, a doppingbotrányok "áldozataiért", azokért is, akik jogosan lettek eltiltva, főként pedig az(ok)ért, aki(ke)t meghurcoltak, és depresszióba kergettek. De elfogult vagyok, úgyhogy hagyjuk is ezt.

(Armstrong volt katonái közül egyébként őket meszelték el: Tyler Hamilton 2004 (Phonak), Roberto Heras 2005 (Liberty), Floyd Landis 2006 (Phonak), Manuel Beltrán 2008 (Liquigas), ja és Frankie Andreu.)

Mindenkinek megvan a maga kedvence, de az egész sportágat érintő probléma egy-egy ilyen eltiltás, szóval ne legyünk kárörvendőek, még ha olyan pökhendi srácról is esik szó, mint mondjuk Ricco.
Az persze nagy marhaság, hogy ennyit tökölnek a vizsgálatokkal, és rendszerint fontos versenyek előtt jelentik be, hogy ki nem indulhat...


Hogy ki mit nyerhet még?

Sastréra nem tennék, egy Vuelta még talán összejöhet, de ha csak Menchovot nézzük, már rezeg a léc. Denist (vagy Gyenyiszt, ha úgy tetszik) én is jobbnak tartom.
Contador nem kérdés, ő jópár 3hetes győzelmet besöpörhet, bár az eddigi sikerek után jó volna már látni tőle egy pofáraesést, mondjuk Andy
Schleck-ek szemben.
Andy Schleck mindenképp begyűjt valamit, hajrá Andy! A Saxo Bankon nem fog múlni.
Basso ismét megcsinálta, és szerintem benne van még egy Giro győzelem,
legalább, de szép volna egy sárga trikó is! A Liquigas bizonyította, mekkora jó csapat.
Nibali is benne van a kalapban, lesz neki is spirálos trófeája.
Cadel Evans eddig nem volt igazán szimpatikus, de nagyon igyekszik, és megérdemelne egy győzelmet. Leginkább egy Vueltát tartok sanszosnak.
Vinora nem fogadnék, de a Vuelta még egyszer meglehet.
Valverde ha visszatér, jó lehet még egy Vueltára.
Sanchez is nyerhet Vueltát.
Lance már nem hiszem, hogy nyerni fog, Tourt semmiképpen sem.
A fiatal cseszkó srác, Kreuziger is jó lesz egy 3hetesre pár éven belül.
Pelizotti kiiktatta magát, szerintem már csak epizódszerephez juthat, ha visszatér.
Menchov még okozhat meglepetést a fiúknak.

Ti mit gondoltok?

Én az idei Tout-t Andy Schlecknek adom, a Vueltát meg Contadornak, de csak azért, hogy vigasztalódjon a Tour miatt :)

2010.06.01. 14:51
erről beszéltem én is gonzzi! nem értem miért öröm az, ha egy Valverdét nem láthatjuk a versenyeken.

2010.06.01. 14:48
Ne egymást szidjátok, nem azért vagytok itt. Ami a lényeg, hogy Valverde még másfél évig hiányozni fog a nagy versenyekről...

2010.06.01. 14:39
ki (a) page-ről! Hozzád ki szólt?!én sehol máshol nem fórumozom, mert nem ez a hobbim mint neked tahókám! örülök ha mulattatok, de te ritka nagy dilettáns vagy. Menj vissza a fürge ujjak magazin fórumjára, gondolom ott is tag vagy.

2010.06.01. 13:25
kipage!

Szerintem Sastre már nem fog háromhetest nyerni. Szimpatikus versenyző, de innentől mindig lesz nála jobb az adott versenyen. Teszem azt - ha a Vueltáról beszélünk - Menchov ott indulni fog, és őt jobbnak tartom.

Egyébként az baj ha csirke vagyok :) ? Én nem érzem...

2010.06.01. 13:20
Bjohhny: Landis is az US Postalban nyomta Lance-cal együtt, azonkívül a legfőbb hegyi segítője Roberto Heras is megdőlt szintén Us Postal, tehát megdőltek a csapattársak közül is.

2010.06.01. 13:15
földlakó barátom megmondta az őszintét!
Én Lance fan vagyok és az a véleményem, hogy ha tényleg kokszoltak Lance-ék akkor csak azt nem értem, hogy a volt csapattársai miért nem döltek meg a későbbiek során a másik csapatokban.??!!Na de ezt hagyjuk is. El Imbatido pedíg nagyon is kellene a TOUR mezőnyébe sőt a kerékpáros társadalomba. A lelki szagényeknek meg csak annyit amikor Vinó vagy Di Luca borúlt akkor sírtatok pedíg semmivel sem külömebbek Lance-tól vagy Jan-tól de mondhatnám akkár Bassot is! Szóval nektek öröm nekem pedíg hiányozni fog!
ui. Landisről meg csak annyit, hogy ló..fa..szt!!!!!
Go Lance Go!!!

2010.06.01. 13:10
Ullrich tényleg nem tudott felérni a csúcsra mert ott volt LA. Aztán meg doppinggal sem tudott. Érte nagy kár, nagy kedvencem volt. Sastre-t nem nevezném fáradtnak, azárt mert nem jött neki össze a Giro, meglátjuk milyen formát ránt elő a Tour-ra. Az is lehet, rámegy a Vueltára.

Vicces1 sok fórumon tag vagyok, de még egy ekkora tahót nem láttam mint te, általában a közösségekben kigyomlálják a hozzád hasonlókat a moderátorok, szerintem a velo-t is mulattatja a szöveged azért vagy még mindíg itt.

2010.06.01. 12:43
Csirkék vagytok. Sajnálhatjuk Valverdét is, ahogy sajnáltuk Vino-t, Basso-t, meg akik még megdőltek. Ullrich-ot is jó lett volna még látni, benne volt még pár nagy győzelem.

De ha eltiltanak, akkor el vagy tiltva. Valverde ha nem TV-t néz ez alatt a két év alatt (amúgyis, már csak másfél), képes lehet ugyanarra a mutatványra, amit most Basso-tól, meg Vino-tól látunk!

Armstrong kokszolásáról lehet vitatkozni, de pénz beszél, úgyhogy elmeszelni nem fogják. Ha esetleg rájön valami őszinteségi roham 10-20 év múlva, megtudhatjuk, milyen műzlit tolt az öreg.

A Shrek tesókat szerintem ne írjuk még le, Andy odaérhet!
Szóval a Lance és Contador hívők örömére:

Vai Ivan! Hajrá Schleck tesók!

2010.06.01. 10:53
Én nem. De ez jó poén volt! Van még ilyen?

2010.06.01. 10:42
Bocs, Sony! nem akartam megbántani a barátnőd, de én a témánál maradnék.

2010.06.01. 10:33
vicces1!

Remélem boldogabb az életed attól, hogy Livestrong10-zel személyeskedsz. Ettől kezdve biztosan teljesen másképp fog gondolkodni a világról, mert te megmondtad neki hogyan lássa. Eddig biztosan sokat szomorkodott...

« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések