Valter Attila: úgy érzem jól döntöttem, hogy a CCC Development Team-hez szerződtem

E-mail  Nyomtatás
2018. november 27. kedd
  |   Szerző: m.norbi

Egy kiváló szezont követően Valter Attila a lengyel CCC kontinentális utánpótlás csapatához szerződött, mely a BMC jogutójának fiók-sora lesz. Az idei országúti bajnokságon a Pannon Cycling Team kerékpárosa nyerte az U23-as korosztály bajnoki címét, majd kilencedik lett az Európa-bajnokságon, míg a Tour de Hongrie-n végig kiválóan teljesítve volt harcban a hegyi összetett elsőségért, miközben a legjobb magyar kerékpárosnak járó fehér trikót is megszerezte. Valter két évre írt alá új csapatával.

 Hogyan jött a lehetőség, hogy a CCC fiókcsapatában folytasd?
- A Szlovák Körverseny első szakaszát követően, amikor az előkelő harmadik helyen zártam, a lengyel csapat sportigazgatója Tomasz Brozyna megkeresett, arról érdeklődve, hogy van-e már aláírt szerződésem a 2019-es idényre? Később Piotr Wadecki csapatvezető is felhívott, felvázolta a jövőbeli elképzeléseket, melyek rögtön megfogtak. A világbajnokságot követően vált biztossá, hogy náluk folytatom. A vb után értesítettem őket, hogy aláírok hozzájuk. Meghívtak a csapat központjába Polkowicébe, ahol nagyon megfogtak a látottak, sosem tapasztaltam még ehhez hasonló szervezettséget.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Mi az amivel Lengyelországban szembesültél?
- Édesapám kísért ki, már amikor odaértünk egy komoly szállás várt ránk, majd másnap reggel autót küldtek értünk, olyan volt, mint a mesében. Azt tudni kell, hogy Polkowicében van a CCC cipőgyára, amely mellett a csapat rendelkezik egy telephellyel, amely leginkább egy üvegpalotára hasonlít, egy hatalmas hangárral. Itt tárolják a felszerelést, a járműparkot, a bringákat, táplálék-kiegészítőket, helyet kap itt egy szerelőműhely és még hosszasan sorolhatnám. Egyértelmű, hogy nagyon szereti a CCC tulaja a kerékpársportot és ez meg is látszik a létesítményeiken.

 

Miként látod most ezt a csapatot, amely ugyebár a BMC (CCC) jogutódjának kontinentális sora lesz?
- Jelen pillanatban nem látok ennél jobb lehetőséget. Ez egy nagyon jól szervezett sor, tele remek kerékpárossal. Továbbra is idehaza élhetek, a versenyzés mellett folytathatom a felsőfokú tanulmányaim, ráadásul a hegyikerékpározásról sem kell lemondanom. Természetesen az elsődleges hangsúly az országúti versenyeken lesz, de szeretnék néhány XCO viadalon is rajthoz állni, mint például a világkupák vagy az Európa-bajnokság. Bízom benne, hogy esetlegesen ott lehetek majd a 2020-as tokiói olimpián.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Piotr Wadecki azt nyilatkozta, hogy erősnek, ambiciózusnak és agresszívnak lát a kerékpáron, és a CCC pont egy ilyen versenyzőt keresett. Mennyire esnek jól ezek a szavak?
- Természetesen nagyon jól esnek. Egy sikeres szezon után igazolhatok hozzájuk, úgy érzem ez egy óriási lehetőség a fejlődésem szempontjából. Itt szeretném ezúton is megköszönni a Cube-Csömörnek, hogy a kezdetektől támogattak, valamint a Pannon Cycling Teamnek, amiért Magyarország legsikeresebb országúti csapatához tartozhattam, és akiknek a mezében felfigyeltek rám. Nem lehetek eléggé hálás Bátorfi Bélának, de legfőképp édesapámnak Valter Tibornak.

Ugorjunk egy kicsit vissza az idei szezonra. Remek évet futottál, hogyan összegeznéd a 2018-as idényt, melyek voltak a legszebb emlékei a mögöttünk hagyott évadnak?
- Összességében sikeres évet zártam, nem is hiszem, hogy megkerestek volna, ha ez nem így alakul. A Tour de Hongrie mellett a Szlovák Körön elért szakasz harmadik helyem emelném ki. Szerencsére egy verseny sem alakult számomra rosszul, minden alkalommal sikerült fejlődnöm vagy, ha más nem, akkor segítettem a csapatom, ami ugyanolyan fontos, hisz a kerékpározás csapatsport.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Érdekes, hogy a Magyar Körversenyen éppen Patrik Stosszal a CCC versenyzőjével küzdhettél a hegyi összetett elsőségért, jövőre pedig csapattársak lesztek. Lehet-e már tudni valami bővebbet a keretről, lesznek-e rajtad kívül más külföldiek?
- Rajtam kívül, egy külföldi versenyző lesz még a csapatban, ami kissé meglepett, mivel azt hittem, hogy nemzetközibb lesz a keret, sőt ezt a lengyel kerekesek is így gondolták. Igazából ezt nem bánom, hisz a kint tartózkodásom alatt számomra is nyilvánvalóvá vált, hogy lengyel-magyar két jó barát. Sztosszal is találkoztam, aki mutatta is a telefonján a videót, ahogy a hegyi pontokért sprintelünk, nem kérdés, hogy számára is emlékezetes volt az idei a Tour de Hongrie.

 

Milyen információid vannak a lehetséges versenyprogramodról? Hogyan fog festeni az előtted álló időszak?
- Jövő héten utazok egyénileg Mallorcára, ahol az új edzőm vár, akit a csapat jelölt ki számomra, ő Jakub Pieniazek, aki igazából a WorldTour csapat mellett fog dolgozni, ő felel az ottani lengyel kerekesek edzéseiért is. Ezt nagy dolognak tartom, hisz, ha jó teljesítményt nyújtok, akkor biztos lesz ráhatása arra, hogy esetleg idővel a WorldTour csapat közelébe kerülhessek.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Mi az amivel elégedett lennél a 2019-es idényben, milyen célokkal vágsz neki a szezonnak?
- Két évre írtam alá, de tervezem, hogyha minden jól alakul, akkor esetleg már jövőre odakerülhetek a WorldTour csapat közelébe, esetleg, mint gyakornok. Ez a jövő év célja, de nyilván ehhez olyan eredmények kellenek, amik révén felfigyelhetnek rám. A tervek szerint olyan versenyeken indulok majd, amelyek fekszenek nekem, örülök, hogy a csapat ezt is figyelme veszi.

 

Hosszabb távon úgy érzem, hogy jól döntöttem, az első lépcsőfok megvan, de biztos vagyok abban, hogy van még bennem rengeteg olyan potenciál, ami révén fejlődhetek, így egy napon esélyem lehet a WorldTourba kerülésre.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.12.07. 07:10
Sok sikert, és hozzá jó egészséget kívánok!! Remélem Téged is láthatlak itthon World Tour mezben tekerni az időfutam OB-n mint anno Bodrogi Lacit Dunakilitiben!!

Hajrá!!!!!!

2018.11.29. 20:06
Vajon a Pannon csapatot ki rakta össze? Mert annak is jár a köszönet nem csak a pénzeszsáknak...

2018.11.29. 00:12
Szuper hir. Hajra!!

2018.11.28. 17:21
Sokunk vágya teljesülne, ha ismét szurkolhatnánk magyarnak a profik között... mondjuk két év múlva a Girón...

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések