Frissítve: Valter Attila második helyen zárta összetettben az Isztriai Körversenyt (UCI 2.2)

E-mail  Nyomtatás
2019. március 16. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Frissítés vasárnap: A körverseny záró etapját Pazin és Umag között rendezték 156 km-es távon, ahol sprintbefutó döntött, melyet az olasz Guardini (Bardiani) nyert. Az összetett ma már nem változott, Gall megnyerte a körversenyt, Valter pedig maradt a második helyen, ami újabb 30 (!) UCI pontos jelent a nemzetnek.

 

 

Frissítés szombat: A verseny szombati, 161 km hosszú, hegyi befutóval végződő szakaszát az osztrák Gall nyerte, Valter Attilla a győztest követő 10 fős csoporttal ért be, 13 mp hátránnyal a 10. helyen. Ezzel összetettben a második helyre csúszott vissza, hátránya 5 mp az utolsó szakasz előtt Gall-al szemben.

 

 

Valter Attila (CCC Development Team) szakaszgyőzelmével zárult a 2.2-es Isztriai Körverseny első mezőnyetapja Porec és Labin között. A magyar kerekes ezzel újabb 7 Europe Tour pontot gyűjtött, nem mellékesen összetettben is átvette a vezetést!

 

Az elmúlt években megszokottaknak megfelelően ezúttal is Umagban rajtolt a 2.2-es besorolású horvát, Isztriai Körverseny. A magyar színeket ebben az esztendőben csak Valter Attila képviseli. A CCC Development Team a Piotr Brozyna, Kamil Malecki, Michal Paluta, Patryk Stosz, Szymon Tracz és Valter Attila összeállítású hatossal vágott neki az egy prológot és három mezőnyszakaszt tartogató megmérettetésnek.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A mindössze két kilométeres umagi prológot a német Niklas Markl (Development Team Sunweb) nyerte, Attila öt másodperces hátránnyal az 53. helyen abszolválta a kronót.


Az első mezőnyszakasz Porec és Labin között vezetett 161 kilométer hosszan. A penzum számos emelkedőt tartogatott, a vége sem volt éppenséggel síknak nevezhető, Labin óvárosába kellett feltekerni. A győzelmet fantasztikus versenyzést bemutatva Valter Attila (CCC Development Team) szerezte meg a szlovén Rok Korosec (Ljubljana-Gusto-Santic) és a norvég Kristian Aasvold (Team Coop) előtt. Az első csoportban csak hatan érkeztek meg, őket 6 másodpercre követte a második csoport. 

 

Diavetítéshez kattints a képre


Sikerével összetettben is Attila vette át a vezetést, előnye mindössze két másodperc Korosec ellenében.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2019.03.17. 20:18
Attila végül második lett, de a csapat összetettet elvitték. Nagy gratula!

2019.03.17. 10:23
Eredmények:
https://www.procyclingstats.com/race/istarsko-proljece-istrian-spring-trophy/2019/prologue/overview

Második szakasz után Attila 2.

2019.03.15. 16:57
Azannya! Csak igy tovabb!!!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések