Valter Attila UCI C1-es versenyt nyert Teplicében

E-mail  Nyomtatás
2019. április 14.
  |   Szerző: velo.hu

Április 14-én rendezték a UCI C1-es besorolású Szlovák Kupa hegyikerékpáros versenyt a szomszédos Teplicében. A viadalon számos magyar kerékpáros is rajthoz állt, Valter Attila megnyerte az elit férfiak futamát.

Valter Attila – aki az országúti versenyek mellett továbbra is kiemelt figyelmet fordít a hegyikerékpáros szakágra - remekül kapta el a rajtot az elit férfiak versenyén hasonlóan Dina Mártonhoz a szlovákiai Teplicében rendezett C1-es viadalon. A két fiatal kerekesünk szinte végig az élcsoportban tekert, sajnos azonban Dina az ötödik körben bukott, aminek köszönhetően végül csak a 33. helyen zárt. Valter ellenben az utolsó kör emelkedőjén betámadta riválisait és megnyerte a futamot a lengyel Jakub Zamrozniak és a szlovák Martin Haring előtt. Parti András minimális hátránnyal negyedik, míg Palumby Zsombor a nyolcadik helyen haladt át a célvonalon, sőt még Szatmáry András tizennegyedik helye is UCI ranglista pontokat ért, így nemzetünk összesen 101 ponttal gazdagodott.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A női elitben Schmidel Regina volt érdekelt, a futamában a szlovák Janka Keseg Stevkova diadalmaskodott, Regina negyedikként zárt ezzel huszonöt UCI pontot gyűjtve. Női juniorban Fördös Kata 15. lett. 


A junior fiúknál David Sulc révén cseh győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű, legjobb magyarként Baranyi Dávid Áron a kilencedik helyen zárt, ezzel négy pontot szerezve. Fülöp Ádám 16., Takács Máté 20., Gerely Attila 21., Szabó Levente 22., Kosány Péter 24., Lőrincz Benedek 26. pozícióban végeztek. 

 

További montis illetőségű eredmények a hétvégéről:

 

Cseh Veronika 70 UCI pontot szerzett egy horvát többnaposon, míg Benkó Barbara az olaszországi HC kategóriás versenyen elért 6. helyével 30 UCI pontot szállított. 
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2019.04.15. 01:25
Szuper, gratula!!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések