Valter Attila az összetett 3. helyén zárta a Tour of Antalya szakaszversenyt, ezzel 25 Europe Tour pontot gyűjtve

E-mail  Nyomtatás
2019. február 24.
  |   Szerző: velo.hu

Valter Attila az összetett 3. helyén zárta a Tour of Antalya szakaszversenyt, ezzel 25 Europe Tour pontot gyűjtve!

Február 21. és 24. között rendezték Törökországban a 2.2-es besorolású Tour of Antalya szakaszversenyt, melynek 141 kilométeres nyitányán Valter Attila az előkelő tizenegyedik helyen zárt. A második 111 kilométeres penzum szintúgy a sprintereknek kedvezett, a magyar versenyző a győztessel azonos idővel, huszonharmadikként ért célba, ezzel megőrizve kiváló összetettbeli helyezését.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A harmadik, királyszakasz során Perge és Termessos között mindössze 91,8 kilométer volt a táv, ám a penzum végig emelkedett, hegyi befutóval zárult. A kerekesek esőben vágtak neki a penzumnak, a mostoha időjárási körülmények ellenére azonnal hatalmas tempóra kapcsoltak. Egy több mint húsz fős csoport próbált elszakadni, ám a főmezőny végig rövid pórázon tartotta őket. Az utolsó tíz kilométerre fordulván az összetett éllovasa a holland Bas van der Kooij (Monkey Town-á Bloc) is megrogyott, miközben Attila egyre előrébb kapaszkodott.


A szakaszt végül a lengyel Szymon Rekita (Leopard Pro Cycling) nyerte a spanyol Juan Pedro Lopez (Kometa Cycling Team) és a szintén spanyol Ruben Plaza (Israel Cycling Academy) előtt. Valter Attila mindössze tizenkilenc másodperc hátránnyal az előkelő ötödik helyen érkezett. Összetettben szintén Rekita vette át a vezetést, Valter a harmadik helyre jött előre.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Be kell ismernem, hogy egy kicsit féltem a szökéstől –
így Attila a CCC weboldalán. – Szerencsére a mi csapatunkból is többen voltak elől. Nagy tempóban kezdtünk, az időjárás sem volt túl jó, így nagyon koncentráltnak kellett maradnom. Tudtam, hogy sok felelősség van rajtam, a srácok rengeteget dolgoztak értem, én pedig be akartam fejezni ezt a munkát. Jelenleg a harmadik vagyok összetettben, amely pozíciót nagyon nehéz lesz megvédeni, de mindent meg fogunk tenni érte.”


Az utolsó etap során egy 158 kilométeres, lényegében sík szakasz várt a kerekesekre. A rajtot követően egy három fős szökés alakult, melyet a hegyi összetettért küzdő új-zélandi James Fouché (Wiggins-Le Col) vezetett. Fouche megnyerte a nap egyetlen hegyi hajráját, miközben a részhajrá fejében a Nippo-Vini Fantini Faizané sora igyekezett a főmezőny elején dolgozni. A szökés megfogását követően komolyabb előnyre már senki sem tett szert, így jöhetett a mezőnyhajrá, amit a belga Roy Jans (Corendon-Circus) nyert meg Giovanni Lonardi (Nippo-Vini Fantini Faizané) és Bas van der Kooij (Monkey Town-á Bloc) előtt.


Az összetett állása már nem változott a királyszakasz győztese a lengyel Szymon Rekita (Leopard Pro Cycling) diadalmaskodott Giovanni Lonardi (Nippo-Vini Fantini Faizané) és Valter Attila (CCC Development Team) kettősét legyőzve. A magyar kerekes ezzel a fantasztikus eredménnyel 25 Europe Tour pontot gyűjtött.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2019.02.25. 12:23
De jó!
Remélem ezzel lekerül róla a bizonyítási kényszer nyomása hiszen ez a siker magáért beszél! - és az év hátralévő részén nyugodtabban szárnyalhat majd bármelyik szerepkörben! - Mi meg szurkoljunk neki!
Reméljük még, hogy sokszor lesz majd a csapatban első számú ember hiszen itt látható lett, hogy érdemes rá!

Klassz!
Gratuláció!

2019.02.25. 08:03
Gratulálok Attilának!

2019.02.24. 09:24
Milyen jó ilyet olvasni:) A Kométa csapat is ismerős:)

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések