Valóban a túl sok országútizás levét itta meg Wout Van Aert?

E-mail  Nyomtatás
2016. november 29. kedd
  |   Szerző: velo.hu

A cyclo-cross szakág koronázott ifjonca Wout Van Aert zsinórban négy alkalommal maradt alul legnagyobb riválisa Mathieu Van der Poel ellenében, ráadásul ezek közül a zeveni esemény a 2016/2017-es világkupa-sorozat részét képezte.

A szokatlan vereségsorozat kapcsán a belgák négyszeres világbajnoka, a tízszeres nemzeti bajnok, cyclo-cross legenda Roland Liboton szólalt meg.


„Wout túl sokat akart, és ennek most megitta a levét – mondta a Het Nieuwsblad hasábjain Liboton. – Nyáron túlzottan is sok időt töltött országúton, ahol voltak ugyan szép eredményei, de most pont az az erő hiányzik belőle, amit ott, akkor adott ki magából. Azt hittem jobban fogja tudni kombinálni a két szakágat, de az az igazság, hogy még soha senkinek sem sikerült tökéletesen összeegyeztetnie azokat. Még a legendás Roger De Vlaeminck sem tudta egyszerre ugyanazt a formát hozni mindkét terepen. Senki sem egy szuperhős, még Wout sem. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ő az a kerékpáros, aki majd az országútra áttérve, esélyes lehet egy klasszikus megnyerésére.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


Wout Van Aert 2016-ban letette országúton is a névjegyét, hisz viselte az összetett éllovasának járó megkülönböztető trikót a Belga Körversenyen, majd megnyerte a Schaal Sels 1.1-es besorolású egynaposát is. A cyclo-cross világkupa-sorozatot múlt heti második helye ellenére vezeti, míg a Superprestige szériában és a DVV Trophy-ban is esélye van még az összetett győzelemre.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések