Újabb Quick-Step Floors győzelem, Bob Jungels nyerte a Liege-Bastogne-Liege klasszikusát

E-mail  Nyomtatás
2018. április 22.
  |   Szerző: m.norbi

Bob Jungels (Quick-Step Floors) támadását nem vették túlságosan komolyan, így a regnáló luxemburgi bajnok megnyerte a 2018-as év utolsó nagy tavaszi klasszikusát.

A 104. Liege-Bastogne-Liege zárta a 2018-as tavaszi klasszikusok sorát. A 258 és fél kilométeres penzum tizenegy falat tartogatott, köztük mintegy harmincöt kilométerre a céltól a Côte de la Redoute kaptatóját. A legjobb támadási helynek ellenben a Côte de La Roche-aux-Faucons illetőleg a Côte de Saint-Nicholas kettőse tűnt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A rajtot követően szinte pillanatok alatt kialakult a nap szökése, melybe Florian Vachon (Fortuneo-Samsic), Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert), Loïc Vliegen (BMC), Anthony Perez (Cofidis), Mark Christian, Casper Pedersen (Aqua Blue Sport), Paul Ourselin (Direct Énergie), Antoine Warnier (WB Aqua Protect Veranclassic) és Mathias Van Gompel (Sport Vlaanderen-Baloise) keveredett bele.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az elmenés legnagyobb előnye bő hat percnél tetőzött, miközben a főmezőnyt a Movistar és az UAE Team Emirates csapatai vezették. Bő száz kilométer megtételét követően megbomlott az egység a szökevények között, a Cote du Pont falán Jerome Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) húzta meg a tempót, minek következtében előbb ketten, majd folyamatosan még jó néhányan leszakadtak az első sorról.


Az utolsó ötven kilométerhez közeledve már csak Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert), Anthony Perez (Cofidis), Mark Christian (Aqua Blue Sport) és Paul Ourselin (Direct Énergie) kvartettje tekert az élen alig három perces előnnyel.


A Côte de la Redoute kaptatóján Baugnies magára hagyta szökevénytársait, míg a főmezőny élén átvette a kezdeményezést a Quick-Step Floors csapata. A Côte de La Roche-aux-Faucons előtt begyűjtöttek minden szökevényt, hiába adott bele apait-anyait Baugnies az ő számára is véget ért a szökés. Az emelkedő előtt a Bahrain-Merida csapata állt a mezőny élére hatalmas tempót diktálva.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az első támadás Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) nevéhez fűződött, akit hamar utolértek, ám lejtmenetben csapattársa Bob Jungels (Quick-Step Floors) vitte tovább a tempót. A fal a várakozásoknak megfelelően rendesen megrostálta az élcsoport létszámát.


Jungels pillanatok alatt húsz másodperc fölé tornázta előnyét, miközben az üldözősorban csak egymást nézegették. A regnáló luxemburgi bajnok remek tempóban haladt az élen a Côte de Saint-Nicholas emelkedőjét már közel egy perces fórral kezdhette. Az üldözősorból Jelle Vanendert (Lotto-Soudal) indított, a ritmusváltás megtette hatását, hisz Jungels előnye az emelkedőn lefeleződött.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Vanendert azonban elfáradt, így Bob Jungels (Quick-Step Floors) az Ans-i emelkedőt már megoldotta, ezzel a Quick-Step Floors csapatának idei huszonhetedik győzelmét szerezve. A második helyen a kanadai Michael Woods (EF Education First-Drapac), míg a harmadikon a francia Romain Bardet (AG2R La Mondiale) érkezett, akik az utolsó kilométeren szöktek el az üldözősortól. A La Fleche Wallonne idei győztese Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) a negyedik helyen zárt, a verseny címvédője Alejandro Valverde (Movistar) viszont csak a tizenharmadik lett.


Eredmények:


1. Bob Jungels (Quick-Step Floors) 6:24:44
2. Michael Woods (EF Education First-Drapac) + 37 mp
3. Romain Bardet (AG2R La Mondiale) + 37 mp
4. Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) + 39 mp
5. Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) + 39 mp
6. Enrico Gasparotto (Bahrain-Merida) + 39 mp
7. Davide Formolo (Bora-hansgrohe) + 39 mp
8. Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott) + 39 mp
9. Sergio Henao (Sky) + 39 mp
10. Jakob Fuglsang (Astana) + 39 mp


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések