Újabb prokontinentális csapat jön a Tour de Hongrie-ra, visszatér az Israel Cycling Academy

E-mail  Nyomtatás
2019. január 30. szerda
  |   Szerző: Sajtóközlemény

Diavetítéshez kattints a képre

 

 Csapat a Giro d'Italiáról!


A francia Cofidis és az olasz Androni-Giocattoli-Sidermec után egy újabb prokontinentális csapat Tour de Hongrie-részvételét jelenthetjük be: az idei viadalon ott lesz a rajtnál az Israel Cycling Academy együttese is!

 

 

 

A csapat neve a hazai kerékpárrajongók számára is ismerős, hiszen – az akkor még „csak” kontinentális besorolású klub – Cycling Academy néven rajthoz állt a 2016-os Magyar Körversenyen. Mi több: Mihkel Räim révén el is vitte a sárga trikót! A huszonöt esztendős észt bajnoki címvédő azóta már a tizedik profi győzelménél tart, legutóbb az 1.1-es kategóriájú belgiumi I. Világháborús emlékversenyen állhatott fel a győzelmi dobogóra.

 

 

 

Az Israel Cycling Academy igencsak „megcombosodott” 2016 óta, tizennyolc ország harminc kerékpárosa profiskodik a prokontinentális klubban, amely tavaly részt vehetett a Giro d’Italián, s az idén is ott lesz az Olasz Körversenyen.

 

 

 

Rengeteg korábbi World Tour-menőt találhatunk a csapatban, a legismertebb közülük a spanyol Rubén Plaza, aki megfordult az Orica, a Lampre-Merida, a Movistar Team és a Caisse d’Epargne World Tour-csapatánál is, pályafutása során eddig hat Tour de France-, három Giro d’Italia- és négy Vuelta a Espana-részvételnél tart, no és huszonhat profi diadalt jegyez, közte két Vuelta- és egy Tour-szakaszgyőzelmet.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

 

Az Israel Cycling Academy rutinos versenyzői közé tartozik az olasz Sbaragli (három Tour- és három Giro-részvétel), a belga Van Asbroek (egy Giro- és három Vuelta-részvétel), az ugyancsak belga Hemrans (négy Giro- és két Vuelta-részvétel), az olasz Cimolai (öt Tour- és egy Vuelta-részvétel) vagy az osztrák Brändle (egy Tour-, három Giro- és két Vuelta-részvétel) – utóbbi 2014-ben 51,852 kilométerrel felállította az egyórás kerékpározás azóta már többször megdöntött világcsúcsát.

 

 

Több aktuális nemzeti bajnokot is találhatunk a csapatban: az észt bajnok Mihkel Räim, az ír bajnok Conor Dunne, az izraeli bajnok Roy Goldstein és a lett bajnok Krists Neilands is hazája nemzeti színeit viselheti ebben a szezonban. Räim mellett egy másik ismerős is az Israel Cycling Academy együttesét erősíti: a cseh Daniel Turek 2016-ban harmadik lett a Tour de Hongrie összetettjében.

 

 

 

Az Israel Cycling Academy nagyratörő tervei között szerepel a 2020-as Tour de France-részvétel, ehhez hozzájárulhat az is, hogy a klub a profi kerékpárcsapatok között is igen komoly népszerűségre tett szert, csaknem 650 ezer Facebook-követőjével egy World Tour-csapat (a Team Sky) kivételével valamennyit megelőzi.

 

 

Az idei Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik, az UCI 2.1-es kategóriájú nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba. Az érintett városokat és a viadal útvonalát a közeljövőben ismertetik majd az esemény szervezői.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések