Tour de Zalakaros: Beszámoló-teljes eredménylista + FOTÓGALÉRIÁK, VIDEÓ

E-mail  Nyomtatás
2012. szeptember 09.

Zalakaros városa és a Kis-Balaton térsége ötödik alkalommal adott otthon nagyszabású kerékpáros rendezvénynek. A jubileumi alkalomra a Vuelta Kft. korábbi négy sikeres szervezése után a VELO.hu vitte tovább a stafétát és egy új koncepcióval valósult meg a rendezvény, két teljesen új távon és pályákon. A csodálatos nyár végi melegben, az előző éveket indulószámban közel megduplázva, több, mint 500 induló gyűlt össze a távokon, közülük rengetegen új vendégek voltak a térségben.

Teljes eredménylista mindkét távról a letölthető fájlok között.


Fotógaléria az országúti teljesítménytúráról (118 km) és a rajt/célterület ITT.

 

Fotógaléria a Karos-Spa Kis-Balaton túráról és a rajt/célterületről ITT

 

VIDEÓ ITT

 

Teszteseménynek szántuk a 118 km-es országúti teljesítménytúrát, mely kis forgalmú utakon, de brutális emelkedőkön nehezítette meg az indulók dolgát. A helyenként 20%-os emelkedők nem csaltak mosolyt az arcokra menet közben, de biztosak vagyunk benne, hogy ezek a "falak" a túra, illetve későbbiek a maraton illetve a verseny védjegyévé válhatnak.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A „Jössz egy stoplival, annyit gyalogoltam!” jelmondat a Tour de Zalakaros szlogenjébe is bekerülhet a következő évben. A teljesítménytúra jelleg ellenére az élboly komoly tempót diktált és 3:13 percen belül teljesítette a több, mint 1.000 méter szintkülönbséget tartalmazó pályát az elsőkét célba érő Fehér Csaba- Molnár Ferenc – Szajdán Zsolt trió.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A legnehezebb részig, azaz a börzöncei emelkedőig még együtt haladt egy nagy csoport, de a másfél kilométer és átlagban 15% megfogyasztotta az élbolyt. A hátralévő távon kisebb-nagyobb csoportok alakultak ki a zalai-dombság gyönyörű tájain kerekezve, majd Zalakarosra visszaérve jött a „feketeleves”. Meglepetésként ért sokakat a teljesítők közül, bár a kiírásokban szerepelt a az utolsó 10 km-es hegyi kör, mely a Zalakaros fölötti szőlődombra és a kilátóhoz vitte fel a mezőny rövid, de nagyon meredek falakon. Sokaknak tényleg tolni kellett helyenként a kerékpárt, ezért jövőre a hegyi kör csak opcióként szerepel majd ezen a távon.A nagy melegre való tekintettel, a kiírással ellentében beraktunk még egy frissítő pontot a zalakarosi kilátóhoz, mely segítette a feltöltődést a kemény hegyek után.

 

Diavetítéshez kattints a képre

A családokat a 33 km-es Karos-Spa Kis-Balaton túra várta a természetvédelmi terület gyönyörű tájain, melyet közel négyszázan teljesítettek. A pálya az egészen kis gyerekektől a nagyszülőkig számára is teljesíthető volt, szinte végig sík terepen és ahol csak lehetett kerékpárúton haladt. A két frissítő állomás során a túrázók megismerkedhettek a Kis-Balaton házzal és a Kányavári-szigettel is, mindkettő a környék kiemelt turisztikai látványossága.

 

Mindkét futam indulóit a zalakarosi fürdő várta feltöltődésre, az alacsony nevezési díjakban egy 3.200 Ft értékű fürdőbelépő is szerepelt. A délutáni tombolán 10 db, 2 fős, félpanziós Karos-Spa wellness utalvány került sorsolásra, ezen kívül még közel 100 egyéb kerékpáros ajándékot osztottak szét a szervezők.

 

 

Zalakaros város önkormányzata üdvözölte az új rendezésű kerékpáros napot és szeretnék, ha a jövőben egy még nagyobb szabású rendezvénnyel láthatnák újra a Tour de Zalakaros indulóit.

 

Ami a szervezést illeti, reméljük mindenki elégedetten távozott, kérjük vegyétek figyelembe, hogy a város megkeresésére, mindössze másfél hónappal ezelőtt realizálódott az esemény megszervezésének lehetősége. Jövőre tehát, ismerve már a pályát és a környék lehetőségeit, szeretnénk még egy közepes távot is beiktatni, illetve optimalizálni a rendezést.

 

 

Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt, építő jellegű kritikáitokat, ötleteitek ezúttal is várjuk az eseménnyel kapcsolatban.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2012.09.11. 06:58
Super volt. A túra. Vacrol mentünk bacajjal. 300 km jelentett. Nagyon nem is feszültünk neki. Ja meg zirc fele az emelkedök sokat kivettek belőlünk. Jovore is ott a helyem .

2012.09.10. 16:53
A teljesítménytúrán voltam, nekem is nagyon tetszett, jó útvonal, szép tájak, jó útminőség, a vége meg egészen gonosz volt, de trekkinggel azért végig lehetett tekerni.

A cél mellett viszont majdnem elszáguldottam és egy jóérzésű autós éppen akkor tolatott kifelé, amikor én kanyarodtam volna be. A sorbanállás is szuboptimális volt, hogy beírják az időmet és ráadásul nem nyertem semmit a tombolán.2012.09.10. 10:01
imi60 - javíts ki ha tévedek, de olyan érzésem van mintha kukacoskodni akarnál. A kérdéseidre a válasz hetekkel ezelőtt olvasható volt mindenhol, ahol erről az eseményről írtak, miszerint "idén kísérleti jelleggel túra, és ha úgy tűnik hogy van rá igény, akkor jövőre verseny jelleggel kerül megrendezésre". Itt a velo.hu-n is vagy 3x le volt ez írva...

2012.09.09. 22:57
Az 118 km-es teljesítménytúráról készült videó felvételek hol és mikor lesznek elérhetőek?

2012.09.09. 12:38
Teszteseménynek szántuk a 118 km-es országúti teljesítménytúrát, jövőre maratont és/vagy versenyt is szeretnénk.

2012.09.09. 10:36
Laci nyertél :) de nem értem hogy voltaképp mit szeretne a rendezőség. Egy teljesítmény túránál azért ez eleje sokkal gyorsabban megy.Egy klasszikus teljesítménytúrának meg kicsit hosszú mert a vége azért soká ér be.Több mint dupla időt ment a vége mint az eleje.Az elnevezéstől függetlenül el kellene dönteni , hogy verseny vagy túra.Egy klasszikus túrán még a rajtszám is luxus. Jó volt a szponzor biztos :).Szóval a kérdés , hogy mit is szeretnétek.Mert ha kimondottan túra akkor max. a fele is elég lenne a hosszú távnak.De majd eldöntitek.Egyébként mindenképpen gratuláció mert megmozgattatok sok-sok embert.

2012.09.09. 08:06
Imi60: 401 induló volt a rövid és 119 a hosszú távon. Az eredménylistában azért szerepelnek kevesebben, mert voltak akik menet közben feladták, illetve olyanok is, akik a célba érve nem jöttek a pecsételéshez, így nem lehetett rögzíteni az idejüket...

2012.09.09. 02:03
A Matra korrel egy napon rendezni nem volt nagy otlet, a mezonyt elnezve.
Persze tudom, ez nem volt verseny, jaja.


2012.09.08. 22:28
Hogy jött ki az a több mint 500 induló? A versenyen 107-en vannak a beérkező listán.

2012.09.08. 21:07
Rendezzétek meg!
A legjobb volt az idén, amin indultam!
A keszekusza weblapot kivéve ( a kevesebb néha több), profi-laza szervezés! Semmi görcsösség! Nagyon jó volt az útvonal, és legyen védjegy a 20%-os utca! Akinek nem tetszik tolja, vagy ne induljon, de magyar szinten sík kritériumon lehet indulni, vagy botrány minőségű aszfalton unaomig ismert terepen. Ez szép, és jó! Gödör alig. Ha nemzetközi szinten labdába akarunk rúgni, még több ilyen kell. Jövőre még hegyek pokla sem biztos, hogy lesz. Azon 1600m szintemelkedés volt, de körpályán. Legyen sok-sok 1000-3000 szintemelkedésű verseny, és akkor lesz utánpótlásból jó felhozatal.
Köszönjük Remek volt!
Gratula a szerveőknek!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések