Tour de Ring – Hétvége 2keréken

E-mail  Nyomtatás
2017. július 13. csütörtök
  |   Szerző: Sajtóközlemény
Címkék:

Egyedülálló 24 órás kerékpárverseny és családi kerékpáros események a Hungaroringen.

2017. július 15-16. között 5. alkalommal ad otthont a Tour de Ring – Hétvége 2keréken kerékpáros rendezvénynek a Hungaroring.


Az egyedülálló hétvégén profi és amatőr kerékpárosok előtt nyílik meg a lehetőség, hogy a pályacsíkon meghódítsák a ringet. A sport mellett a családi kerékpározás minden területét érintő programok várják a résztvevőket.

 

Diavetítéshez kattints a képre


• A VelenceBike Ring24 egyéni és csapatváltó kerékpárverseny a rendezvény fő eseménye, mely nemcsak a profiknak, hanem a sportos amatőröknek, valamint kollégáikat egészséges életmódra ösztönző céges csapatoknak, vagy kihívást, kalandot kereső baráti társaságoknak ajánlják. Ezen a versenyen mindössze 100 csapat indulhat SOLO, DUO, 4TEAM és 6TEAM kategóriákban. A verseny szombaton délután 2-kor kezdődik, s vasárnap ugyanebben az időpontban ér véget. Az értékelésnél korosztályokat különböztetünk meg, ahol a csapattagok életkorát adjuk össze (100-150, 150-200, 200-2511, stb...), valamint az összetételét ((női, férfi, vegyes) és ezek alapján kerülnek rangsorolásra.


• A 24Kör országúti kritérium kerékpárverseny hivatalos állomása az idén újra indított Olimpiai Ötpróba sorozatnak, ahol értékes pontokat is gyűjthetnek a résztvevők. A verseny lényege, hogy 24 kört kell megtenni a pályán. Az elmúlt 3 évben folyamatosan nőt a résztvevők száma. Érdekessége, hogy a mezőnyt ráengedjük a 24órás versenyzőkre, ahol komoly verseny kerekedik nagy taktikázásokkal. A TóSport Egészség-Program keretein belül INGYENES kerékpáros programokkal várják a szervezők a családokat, gyerekeket a Hungaroringen.


• A CoffeeRide egy reggeli országúti élméynbringázás. Pénteken és szombaton kora reggel 1-1,5 órára megnyitjuk a pályát az érdeklődöknek. Nem a versenyzésről, hanem az élméynről szól. A Boxutca végén felállítunk egy Pop-Up kávézót, ahol friss péksütivel és kávéval honoráljuk a korai kelést.


• A Ringkerülő Családi Túra rendőségi biztosítással lehetőséget ad az aktív hétvégét szerető családoknak egy kerékpáros túrára a Hungaroring körüli utakon.


• A Kör egy igazán érdekes kaland, ahol a résztvevők kipróbálhatják a Hungaroring új aszfaltját, amelyen 2 héttel később már a Forma1 autók versenyeznek.


• A KisPróba gyerekversenyen a picik kipróbálhatják versenyképességeiket mind ügyesség, mind gyorsaság tekintetében és dobogóra is állhatnak a végén.


• A Pest megyei RFK-nak köszönhetően kerékpáros gyorsulási versenyen vehetnek részt a jelentkezők, melynél sebességmérő berendezéssel hitelesítik az eredményeket.


Háttéranyag:


A Tósport Kft-t a tulajdonosok 2010-ben azzal a céllal hozták létre, hogy Magyarország tavai mellett kiépült kerékpáros és országutakon versenyeket szervezzenek profi-, amatőr és családi bringások számára. A sorozat 2017-re 5 kerékpáros eseményig fejlődött, a Tour de Velencei-tó, a Tour de Ring, a Tour de Debrecen, a Tisza-tó Maraton és a Velence Maraton jóvoltából. A Tour de Velencei-tó, a Tisza-tó Maraton és a Velence Maraton valódi hiánypótló rendezvények, hiszen ezeknél a tavaknál hasonló versenyek korábban nem voltak.


A Tour de Velencei-tó többek között abban is egyedülálló, hogy ezen a tókerülő családi túrán már 2012-ben Magyarországon először több, mint 2000 amatőr bringás – családok és baráti, valamint céges társaságok – indult, ami az idei évre elérte a 3400 főt.


A Tósport Kft. 2013-tól már nem csak tavak mellett, hanem Debrecenben és a Hungaroringen is szervez különböző kerékpáros rendezvényeket.


Az idén 5 éves a Tour de Ring, mely egy érdekes élménnyé és egyedülálló kihívássá fejlődött az elmúlt évek alatt.


Info: www.tosport.hu/tourdering
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések