Tour de Hongrie hírek: Sunderland büszke sikereire, Jaramillo összetettbeli győzelme a csapata érdeme, Peák Barna nem gondolta, hogy másodikként zárhat, Eisenkrammer Károly elégedett az idei Tour de Hongrie-val

E-mail  Nyomtatás
2017. július 03. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Scott Sunderland: büszke vagyok erre a győzelemre is

 

Diavetítéshez kattints a képre


A világbajnok Scott Sunderland keretbe foglalta a 2017-es Tour de Hongrie-t, a szombathelyi prológ után megnyerte a nemzetközi viadal utolsó szakaszát is, sikerével a gyorsasági pontverseny legjobbjának járó zöld mezt is megszerezte.


„A legjobbamat adtam tegnap is, hogy megtartsam a sárga trikót, sajnos ez nem sikerült, pedig a csapattársaim minden segítséget megadtak, hogy jól szerepeljek. De ma bebizonyosodott, hogy nagyon erős csapatunk van, nagyon büszke vagyok erre a győzelemre is“ – vélekedett a budapesti szakaszgyőztes, Scott Sunderland.
 

Daniel Jaramillo: ez nemcsak az én sikerem, hanem az egész csapaté

 

Diavetítéshez kattints a képre


A budapesti sprintbefutó érdemben már nem befolyásolta az összetett állását, az amerikai UnitedHealthcare csapatának kolumbiai versenyzője, Daniel Jaramillo megőrizte a sárga trikót, ezzel pedig megnyerte a 2017-es Tour de Hongrie-t.


„Nagyon nehéz feladat volt a mai, főleg a csapatom számára, de a társaim az egész nap folyamán meg tudtak védeni. Kicsit más volt a Tour de Hongrie, mint amihez Amerikában hozzászoktunk, nagyon gyors volt, a nagy szél is szokatlan volt, de nagyon jó kis verseny volt. A győzelem nemcsak az én sikerem, hanem az egész csapaté“ – mondta a Magyar Körverseny első tengerentúli győztese, a kolumbiai Jaramillo.


Peák Barnabás: nem gondoltam volna, hogy két másodpercnyire leszek a sárga trikótól

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Kontent-DKSI csapatának 22 esztendős versenyzője, Peák Barnabás megtartotta második helyét az összetett versenyben, és az erős mezőnyben a legjobb 23 évnél fiatalabbnak járó fehér mez is az övé lett, na meg persze a legjobb magyar kerekesnek járó celeste zöld trikó.


„A mai szakaszon a nagycsapatok elvégezték helyettünk a munka javát. Nem gondoltam volna, hogy két másodpercnyire leszek a sárga trikótól, de ezt azért ezen a szakaszon nehéz lett volna megszerezni. Másodiknak lenni egy ilyen nagy versenyen nagy dolog, jó érzés volt felállni a hét minden napján valamiért a dobogóért, mindenképpen elégedett vagyok!“ – így Peák Barnabás, a Tour de Hongrie összetett versenyének második helyezettje, a viadal fehér trikósa és egyben legjobb magyar versenyzője.


Eisenkrammer Károly: óriási hét volt, fantasztikus hangulattal és sok nehézséggel

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 38. Tour de Hongrie emlékezetes befutóval ért véget, a több mint 400 fős karaván hat nap alatt körbejárta az országot, Szombathelyről indulva, Keszthelyt (ezen a napon a szélsőséges időjárás miatt nem jutott el Zalaegerszegre), Velencét, Siófokot, Paksot, Ceglédet, Karcagot, Miskolcot és Jászberényt is útba ejtve jutott el Budapestig.


„Fantasztikusan sűrű hét volt, kaptunk szó szerint hideget-meleget, volt vihar miatt félbeszakított szakasz, volt sporttörténeti befutó Miskolcon szép magyar sikerekkel, óriási hét volt, fantasztikus hangulattal, sok nehézséggel, de szerencsére a szervező csapat nagyszerűen működött, minden nehézséggel megbirkóztunk. Ennyi embert kerékpárversenyen ritkán lehet látni, és ezt láttuk végig, amerre mentünk az országban, az emberek kint álltak az út mentén. Nehéz hét volt, de örülünk, hogy megcsináltuk!“ – nyilatkozta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

 

Forrás: tdh.hu/Digi Sport
 

Fotók: tdh.hu/Bellus Áron
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.07.18. 08:55
Peák Barnabás 22 éves !

2017.07.03. 14:18
Gratulálok Barna a sikeredhez!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések