Tour de France legendák a 2017-es Cape Epic viadalán

E-mail  Nyomtatás
2016. november 22. kedd
  |   Szerző: velo.hu

A két egykori csapattárs és barát George Hincapie és Cadel Evans duója újra összeáll és feltűzi a rajtszámot a 2017-es Cape Epic hegyikerékpáros versenyén.

A BMC országúti csapatában 2010 óta - Hincapie visszavonulásáig - együtt versenyző kettős első ízben száll versenykörülmények között újra kerékpárra, méghozzá ismét csapattársként, hisz a 2017. március 19-én rajtoló dél-afrikai Cape Epic hegyikerékpáros viadalán állnak rajthoz.


„Mindig is ki akartam próbálni magam ezen a versenyen – így Hincapie a verseny hivatalos sajtóközleményében. – Sohasem versenyeztem terepen, de rengetegszer kijártam tekerni az erőbe, csak úgy poénból. Cadel ellenben remek hegyikerékpáros, így biztos, hogy egy nagyszerű kalandban lesz részem az oldalán.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hincapie volt az egyik legfontosabb segítője Cadel Evans-nek a 2011-es Tour de France győzelme során. Barátságuk mind a mai napig fennmaradt, amit most egy közös versennyel szeretnének jutalmazni.


„2015 februárja, azaz a visszavonulásom óta nem versenyeztem, de megmondom őszintén sok időt töltöttem el a mountain bike kerékpárom nyergében – tette hozzá Evans. – A realitás természetesen az, hogy sokkal jobban felkészült párok ellen küzdünk majd, így nem a győzelem lesz a célunk, de ha jól működik majd az összhang közöttünk, akkor egy remek verseny elé nézünk.”


A 2016-os Cape Epic viadalát Karl Platt és Urs Huber kettőse nyerte.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések