Tour de France hírek: Roglic a Tour első szlovén szakaszgyőztese, Froome tart az Izoard emelkedőjétől, Contador újra aktívan versenyzett, Kittel feladta, Matthews az új zöld trikós

E-mail  Nyomtatás
2017. július 20. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Primoz Roglic: egyelőre nem találom a szavakat

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kiváló idényt teljesítő Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) Szlovénia első Tour szakaszgyőzelmét szerezte, nem mellékesen megnyerve a Henri Desgrange különdíjat is, hisz ő haladt át elsőként az idei verseny legmagasabb pontján, a 2642 méteren magasodó Galibier csúcsán.


„Egyelőre nem találom a szavakat – nyilatkozta a célba érkezést követően Roglic. – Egyszerűen őrületes, ami történt. Nem is tudom mit mondhatnék, de azzal sem vagyok tisztában, hogy valójában mi is történt. A Tour szakaszgyőzelmem értékét talán csak idővel tudom majd felfogni. Az volt a tervem, hogy mindenféleképpen próbálkozni fogok. Fontos volt számomra ez a nap, mivel a barátnőm és családom a célban várt. Őrületes érzések lettek rajtam úrrá, amikor a célvonalhoz közeledve megláttam őket a szlovén zászlóval a kezükben.”
 

Christopher Froome: nagyon nehéz szakasz vár ránk, az Izoard emelkedője sok mindenről dönthet

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Sky kapitánya Christpher Froome továbbra is magabiztosan őrzi a sárga trikót, ráadásul még előnyre is tett szert, hisz Fabio Aru kisebb megrogyása révén, jelenleg huszonhét másodperc az előnye Roigoberto Uran (Cannondale-Drapac) és Romain Bardet (AG2R La Mondiale) kettőse előtt.


„Arra számítottam, hogy árnyékként követhetem majd a riválisaimat egészen az utolsó emelkedőig – így Chris Froome a szakaszt követően. – A tizennyolcadik etap nehézségei lebegtek a szemem előtt, így megpróbáltam energiákat spórolni. Nagyon nehéz szakasz vár ránk, az Izoard emelkedője sok mindenről dönthet. Fabio Aru kissé visszább esett, de sok van még hátra, ahogyan neki, úgy bárkinek lehet egy rossz napja.”


Alberto Contador: azt akarom, hogy az emberek egy támadószellemű versenyzőként emlékezzenek rám

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Trek-Segafredo kerekesét Alberto Contadort választották a tizenhetedik szakasz legaktívabb kerekesének, Contador támadólag lépett fel az etap folyamán, végül megfogták ugyan, de így is az összetett kilencedik helyére lépett előre.


„Szerettem volna nyerni, ami sajnos nem sikerült, de a kerékpársport már csak ilyen – vélekedett a történtekről Contador. – Igyekeztem bekerülni a nap első szökésébe, ami nem sikerült, így ezt követően szinte mindent kiadtam magamból, támadtam, mintegy hetven kilométernél értem őket utol. A Croix de Fer emelkedőjén öt perc volt az elmenés előnye, próbáltam rávenni Nairo Quintanát, hogy menjünk tovább, de nem volt benne már annyi. A Galibier meredekén rengeteg próbálkozás volt, igyekeztem nem mozdulni mindenre, energiákat spórolni. Nem volt bennem több, amit nagyon sajnálok mivel nem nagyon lesz már több lehetőségem. Dühös és csalódott vagyok, hogy nem jött ki igazán a lépés számomra ezen a versenyen. Azt akarom, hogy az emberek egy támadószellemű versenyzőként emlékezzenek rám, ezért küzdöttem.”


Marcel Kittel feladta a Tourt, Michael Matthews az új zöld trikós

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az idei Francia Körverseny során öt szakaszgyőzelmet szerző Marcel Kittel a tizenhetedik szakasz elején keveredett bukásba, melynek következtében nem sokkal később feladni kényszerült a versenyt. A Quick-Step Floors kerekese, aki a pontverseny legnagyobb esélyeseként várta a folytatást érthető módon csalódott, az összevetés élére Michael Matthews (Team Sunweb) került.


„Nagyon csalódott vagyok, nem is tudom leírni azt az érzést, amit most érzek – bosszankodott a Quick-Step csapatbuszánál Kittel. – Öt szakaszgyőzelemmel a hátam mögött természetesen nagyszerű érzés hazamenni, de annak a tudata, hogy nem jutottam el Párizsig, ráadásul a pontversenyt is elvesztettem szörnyű. Nem tudtam elkerülni a bukást, rendesen odavertem magam, lényegében nem maradt olyan testrészem, ami ne fájt volna. Ezt megtetőzve napok óta gyomorproblémáim vannak, és még meg is fáztam. A bukás után nehezemre esett tekerni, bár próbálkoztam még egy darabig, de végül feladtam. Kell néhány nap a regenerálódásra, és arra, hogy mentálisan feldolgozzam a történteket.”


„A tizenhatodik szakaszon összeszedett ötven pontot követően, újra versenyben voltam a zöld trikóért – tette hozzá a pontversenyben koránt sem érdemtelenül élre álló Matthews. – Tudtam, hogyha megszerzem ma a húsz pontot, akkor teljesen nyílttá tehetem a párharcot. Sajnálom a Kittellel történteket, remélem, jól van, jobban örültem volna, ha fej-fej mellett dől el a trikó sorsa.”


Következik az ide verseny utolsó hegyi befutós szakasza

 

Diavetítéshez kattints a képre


A tizennyolcadik szakasz során újra egy nehéz hegyi etap várja a kerekeseket Brianconból indulva az Izoard emelkedőjének csúcsa a cél, hegyi befutóval. A 179 és fél kilométeres penzum a kiemelt kategóriás kaptató előtt egy első és egy harmadik kategóriás emelkedővel rémisztget.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések