Tour de France hírek: Mollema álma végre teljesült, Landa ezúttal igazi segítőként tündökölt, Froome tartott tőle, hogy nem fog felérni, Dan Martin céljai változatlanok

E-mail  Nyomtatás
2017. július 17. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Bauke Mollema: fantasztikus érzés szakaszt nyerni a Touron

 

Diavetítéshez kattints a képre


Megannyi próbálkozást követően végre sikerült a hőn áhított szakaszgyőzelem Bauke Mollema számára. A több nagy körversenynek is kapitányként nekivágó holland kerekes ezúttal segítőként érkezett, ami lehetőséget kínált a szökésre, majd pedig a szakaszgyőzelemre is. A Trek-Segafredo csapatának kerekese természetesen nagyon elégedett volt a célba érkezést követően.


„Fantasztikus érzés szakaszt nyerni a Tour de France-on – így Mollema a célban. – Nagyon boldog vagyok, hogy végre sikerült győznöm. Egyelőre el sem nagyon tudom hinni azt, ami történt. Rengeteget dolgoztam azért, hogy egy napon ideáig juthassak. Korábban már többször is közel jártam a sikerhez, de nem tudtam beteljesíteni az álmom. Úgy érkeztem ide, hogy mindent megteszek majd azért, hogy esélyem legyen egy szakaszgyőzelemre. Tudtam, hogy ez a nap kedvezhet nekem. Az etap elején rengeteget kellett dolgoznunk azért, hogy egyáltalán szökésbe kerülhessek. Michael Gogl és Koen De Kort dolgoztak rengeteget, nélkülük talán még a mezőny elején sem sikerült volna megragadnom. Hatalmas tempót mentünk, majd az első emelkedőn többekkel elléptem. Az utolsó harminc kilométer már nagyon fájt. Ilyen hosszú szökést még soha nem vállaltam be korábban egyedül. Fáradtam a végére, így szoros lett a befutó, de megszereztem a győzelmet, ami pályafutásom eddigi legnagyobb sikere.”
 

Mikel Landa ezúttal igazi segítőként tündökölt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az elmúlt napok ellentmondásait elhesegetve Mikel Landa ezúttal igazi csapatemberként szerepelt, megvárva gondba kerülő kapitányát Christopher Froome-ot. A Sky mentette a menthetőt, veszteségek nélkül zárta a napot, bár Landa egy helyet veszített összetettben, hisz Daniel Martin remek támadást indított a végén.


„Nem maradtam vissza azonnal Froome-hoz, mivel tudtam, hogy ott van vele Sergio Henao – ecsetelte a történteket Mikel Landa. – Amikor aztán látótávolságon belül került akkor megvártam. Az utolsó tizenöt kilométeren belül arról beszélgettünk, hogy miként tudnánk irányítani az eseményeket az első csoportban. Mindketten jó helyzetben zártunk, így megmentettük ezt a napot. Természetesen, amikor a defekt következtében Chris leszakadt, akkor feszültté vált a szituáció számunkra, mindezek ellenére igyekeztünk nyugodtak maradni, és minél hamarabb megoldani a problémát.”


Chris Froome: nagyon stresszes volt ez a szakasz

 

Diavetítéshez kattints a képre


A verseny éllovasa Chris Froome a lehető legrosszabbkor kapott defektet, ellenben a csapata minden erejét latba vetve visszavitte az esélyesek csoportjához. A második pihenőnap előtt, így továbbra is a brit kerekes várhatja a legjobb helyről a folytatást.


„Nagyon stresszes volt ez a szakasz, adódott olyan pillanat, amikor úgy véltem nem is sikerül visszazárkóznom – nyilatkozta a történtek fényében a sárga trikós. – Az AG2R La Mondiale sora hatalmas tempót diktált, amikor defektet kaptam. Kwiatkowski segített ki, a csapatautó ugyanis nagyon hátul volt. Nem volt egyszerű visszazárkózni, helyenként minden ki kellett adnom magamból. Mikel Nievel, Sergio Henao és Mikel Landa segítettek felérni. Egyetlen dolognak örülök jelen pillanatban, mégpedig, hogy pihenőnap következik.”


Dan Martin: a célom továbbra is az, hogy az összetett első hat versenyzője között zárjak

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Quick-Step Floors kapitánya Dan Martin az utolsó emelkedőről lefelé támadott. Akciója sikeres volt, s habár mindössze bő tíz másodperc előnyt szerzett, ez bőven elég volt arra, hogy összetettben előrelépjen az ötödik pozícióba.


„Tom Boonentől viszonylag hamar megtanultam azt, hogy egy jó akcióhoz felesleges tervezgetni – poénkodott a nap egyik legnagyobb nyertese Dan Martin. – Ritkán vannak terveim, általában lehetőségek adódnak az ember előtt. Simon Yates támadásánál, láttam, hogy szinte mindenki a határait feszegeti. Amikor utolértük őt kissé megtorpant a sor, ekkor indultam, bár tartottam attól egy picit, hogy a Sky és az AG2R La Mondiale is két-két emberrel volt elől, ami lehetőséget biztosított az üldözéshez. Jól jött a lejtmenet, sikerült eljönnöm egy picit, de persze ehhez szerencse is kellett, a nélkül nem sikerült volna élnem az előttem adódó lehetőséggel. Jön a harmadik hét, aminek már mindannyian igencsak fáradtan vágunk neki. Még mindig nagyon nyílt a verseny, általában a második pihenőnap előtt már jóval nagyobb különbségek szoktak lenni. Igyekszünk napról-napra versenyezni, a célom továbbra is az, hogy az összetett első hat versenyzője között zárhassak Párizsban.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések