Tour de France hírek: Matthews duplázott, Degenkolb szerint az ausztrál szabálytalan volt, a Quick-Step csapata eddigi legrosszabb napján van túl, Bennett betegség miatt adta fel a versenyt

E-mail  Nyomtatás
2017. július 19. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Michael Matthews: el sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Sunweb ausztrál kerekese Michael Matthews csapata harmadik, személy szerint pedig második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a Tour de France tizenhatodik szakaszán. Matthews a célban nem is nagyon akarta elhinni a történteket.


„Nyertem még egy szakaszt ugyanazon a Touron – hitetlenkedett a célba érkezést követően Matthews. – Általában egy szakaszgyőzelemmel is megelégszik az ember, megszerezni a másodikat már jóval nehezebb. El sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem. Szerettem volna bekerülni a szökésbe, de a Quick-Step Floors csapata minden megmozdulásomat figyelte, nem engedtek el. Amikor hallottam, hogy Kittel leszakadt, nos, onnan kezdődött igazán a számomra a verseny. Elkezdtünk tempót menni, rámentünk a részhajrára, majd a szakaszt is megnyertük ezzel ötven pontot szerezve a pontversenyben és belátható távolságba kerülve Kittelhez."
 

John Degenkolb: Matthews nem maradt a saját vonalában

 

Diavetítéshez kattints a képre


A német John Degenkolb ellenben nagyon frusztráltan ért célba, miután meglátása szerint Matthews szabálytalanul sprintelt a kordonokhoz szorítva őt, ezzel elvéve az esélyét annak, hogy a német kerekes a győzelemért harcolhasson. A Trek-Segafredo kerékpárosa végül csak a harmadik helyen zárta a napot.


„Matthews nem maradt a saját vonalában, a kordonokhoz szorított, ezzel meghiúsítva az esetleges győzelmem – bosszankodott a szakaszt követően Degenkolb. – Tökéletes pozícióban voltam, kétszáz méterrel a vége előtt kezdtem meg a hajrám, gyorsabb voltam Matthewsnál, de ő a kordonokhoz szorított, így kénytelen voltam visszább venni. Úgy érzem elég erős voltam ahhoz, hogy megnyerjem a szakaszt. Nagyon csalódott vagyok, hogy ezzel meghiúsította a győzelmem, veszélyes szituáció volt, hisz akár el is eshettem volna.”


A Quick-Step Floors csapata az idei Tour legrosszabb napján van túl

 

Diavetítéshez kattints a képre


Öt szakaszgyőzelmet követően legrosszabb napját élte meg a belga Quick-Step Floors csapata. Philippe Gilbert már rajthoz sem állt, a pontverseny éllovasa Marcel Kittel pedig már az első emelkedőn leszakadt, s mivel Michael Matthews ötven pontot gyűjtött a nap folyamán, így újra nyílttá vált a zöld trikóért folytatott harc. Ráadásul az összetett ötödik helyén tanyázó Dan Martin leszakadt az oldalszélben, közel egy perc hátránnyal célba érve a hetedik helyre csúszott vissza.


„Ez van – mondta Patrick Lefevere csapatvezető az újságírók kérdéseire reagálva. – Rossz napunk volt, mindezek ellenére már van öt szakaszgyőzelmünk, és továbbra is harcolunk a zöld trikó megvédéséért. A Sunweb remek munkát végzett, kihasználták az előttük adódó lehetőséget. Nem pánikolunk, mivel a pánik csak rossz dolgokat szül. Dan egyszer csak hátul találta magát, Jack Bauer hatalmasat küzdött azért, hogy előre vigye, de sajnos nem jártak sikerrel. Ezek a dolgok a kerékpársport részét képezik, egyszer szerencséd van, máskor viszont pont nincs. Nincs még vége a Tournak a párizsi célvonalig küzdünk.”


George Bennett betegség miatt adta fel a versenyt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az új-zélandi George Bennett sokáig az összetett első tíz helyezettje között tanyázott az idei Touron, de a tizenharmadik szakasz során közel két percet veszítve a egészen a tizenkettedik helyig csúszott vissza. A LottoNL-Jumbo versenyzője, aki idén megnyerte a Kaliforniai Körversenyt már akkor betegeskedett. Sajnos az influenzaszerű tűnetek miatt feladni kényszerült a versenyt.


„Életem egyik legrosszabb pillanata volt feladni a Francia Körversenyt, ráadásul úgy, hogy sokáig viszonylag jó helyzetben voltam – nyilatkozta Bennett. – Köszönöm azt a rengeteg támogatást, amit a verseny folyamán kaptam, jövőre visszatérek.”


Újra a hegyek között a karaván

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Tour de France tizenhetedik szakaszán La Mure és Serre Chevalier között egy 183 kilométer penzum várja a kerekeseket két kiemelt, egy első és egy második kategóriás emelkedővel, de nem hegyi befutóval. Az útvonalban a Col de la Croix de Fer és Col du Galibier hegyeivel.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések