Tour de France hírek: lassan eldőlni látszik a pontverseny, Degenkolb szerint Kittel egy másik szintet képvisel, Froome ötvenedszer sárgában, Bouhanni nem hazudtolta meg bokszoló mivoltát

E-mail  Nyomtatás
2017. július 12. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Lassan eldőlni látszik a pontverseny kimenetele

 

Diavetítéshez kattints a képre


Marcel Kittel negyedik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Francia Körversenyen, ezzel 102 pontra növelve előnyét a zöld trikóért folyó harcban, egyben a legtöbb szakaszgyőzelmet számláló német kerékpárossá válva. A Quick-Step Floors csapatának versenyzője a legendás Erik Zabelt előzte meg a Tour örökranglistáján.


„Csodálatos érzés egy Touron ennyi szakaszt megnyerni – mondta Kittel a célba érkezést követően. – Nem is nagyon akarom elhinni azt, hogy újra győztem, teljes mértékben elégedett vagyok. A csapat ezúttal is nagyon keményen dolgozott értem. Nem találom a szavakat, sokat jelent számomra, hogy most már én vagyok a legeredményesebb német sprinter a Tour de France-ok történelmében. Sok szakaszt nyertem már a Francia Körön, ellenben amikor elkezdtem a pályafutásomat még abban is kételkedtem, hogy egyáltalán valaha rajthoz állhatok ezen a versenyen. Az volt az elsődleges célom, hogy profi lehessek. Ötszáz méterrel a vége előtt most is egészen messze voltam még az elejétől, de sikerült egy jó helyet találnom. Daniel McLay kicsit korait nyitott, ez viszont nekem tökéletes volt, lényegében ő lett így az utolsó felvezetőm. Elkaptam a lehető legjobb pillanatot, így megszereztem a negyedik győzelmem.”


„Marcel két kerékpárhosszal nyerte meg a negyedik szakaszát, nem szeretnék túlzásokba esni, de egyértelműen ő a legjobb sprintere az idei Tournak – tette hozzá Wilfried Peters sportigazgató. – Nagyon nagy hátrányból érkezett. Hihetetlen formában van.”
 

John Degenkolb: Kittel egy másik szintet képvisel

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Trek-Segafredo kerekese John Degenkolb elégedett a tizedik szakaszon elért második helyével, meglátása szerint Marcel Kittel egy egészen más szintet képvisel.


„Marcel legyőzhetetlen volt ezen a napon – így Degenkolb a szakaszt követően. – Egy ponton pedig már azt hittem, hogy nyerhetek, de aztán feltűnt Kittel és jobbról érkezve elsuhant mellettem. Egyszerűen nem tudtam menni vele. Ezt követően már csak arra figyeltem, hogy a második hely meglegyen. Kittel egy másik szintet képvisel. Optimistán tekintek a jövőbe, hosszú még a verseny, így bármi megtörténhet. Vannak még lehetőségeink, melyekkel igyekszünk élni.”


Chris Froome ötvenedik alkalommal sárgában

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Bergerac-i befutót követően a verseny éllovasa Chris Froome ötvenedik alkalommal húzhatta magára a sárga trikót. A Sky versenyzője igyekezett kinyújtani pihenőnapját, hisz a szakasz a sprintereknek kedvezett, így magabiztosan ülhetett a mezőnyben.


„Igyekeztünk a mezőny elején tartózkodni, mivel egy tipikusan olyan szakaszon vagyunk túl, ahol könnyen elveszítheted a Tourt – vélekedett a történtekről Froome. – Szerencsére nyugodt nap volt, így tudtam egy kicsit regenerálódni. Szeretnénk, ha Mikel Landa is küzdhetne azért, hogy az összetett első tíz helyezettje között zárjon. Az Astana csapata Aru és Fuglsang kettősével nagyon erősnek tűnik, remek párost alkotnak, így figyelnünk kell rájuk. Nem írnám még le Alberto Contador és Nairo Quintana kettősét sem, a Pireneusokban lesznek rövidebb szakaszok, ahol nem lenne meglepő, ha már az elején támadnának. Biztos, hogy mindketten küzdeni fognak azért, hogy visszakerülhessenek az élmezőnybe.”


Nacer Bouhanni ütésért kapott büntetést

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Cofidis egykori bokszolója Nacer Bouhanni nem nyugszik, a tizedik szakaszt követően a versenybíróság kétszáz svájci frankra és az összetettben egy perc időveszteségre büntette, miután hét kilométerrel az etap vége előtt megütötte az egyik versenyzőtársát. Az esetet a helikopteres kamera rögzítette, így a francia sprinter nem nagyon tudta tagadni a történteket.


„Nem éreztem túl jó erőben magam – nyilatkozta Bouhanni a szakaszt követően, bár az ütésről nem volt hajlandó beszélni. – Christophe Laporte remek helyen engedett el, de nem volt bennem annyi, hogy jó eredményt érhessek el, pedig igyekeztem Kittel kerekén megragadni.”


Marcel Kittel akár az ötödik sikerét is bezsebelheti

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Tour tizenegyedik szakasza során a Pireneusok lábához érkezik a karaván. Eymet és Pau között 203 és fél kilométer vár a kerekesekre, mindössze egyetlen negyedik kategóriás emelkedővel, így ezúttal is a sprinterek következhetnek. Jó esély ígérkezik arra, hogy Marcel Kittel (Quick-Step Floors) az ötödik szakaszgyőzelmét is bezsebelje.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések