Tour de France hírek: Cummings végig szörnyen érezte magát, kompenzálták Adam Yates-t, Pinot vesztét ismét a Pireneusok okozták

E-mail  Nyomtatás
2016. július 09. szombat
  |   Szerző: Mihály Norbert

Stephen Cummings: egész nap szörnyen éreztem magam

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lassan megszokni, hogyha Stephen Cummings szökésbe kerül, annak általában szakaszgyőzelem a vége. Nem volt ez másképp a Tour de France hetedik etapja során sem, Cummings a legjobbkor támadott, ezzel pedig a Dimension Data csapatának negyedik szakaszgyőzelmét szerezte.


„Nagyon édes a győzelem íze, nem éreztem ugyanis túl jó erőben magam, így azt kell, hogy mondjam, hogy pályafutásom legszebb sikerét arattam” - mondta a befutót követően a brit kerékpáros. – A Col d’ Aspin emelkedője tipikusan egy olyan hegy volt, melynek karakterisztikája kedvezett számomra. Az egyetlen esélyem az volt, ha megpróbálok továbbmenni a szökésből, hisz Navarro és Nibali is veszélyes ellenfelek voltak. Köszönöm a csapatomnak azt a bizalmat, amit az irányomba mutattak. Egész nap szörnyen éreztem magam, így még értékesebb ez a siker.”
 

Daryl Impey: mondhatni, hogy meglepődtem saját magamon


Daryl Impey remekül versenyezve tudott az élbolyban megragadni a Francia Körverseny hetedik szakasza során. A célhoz közeledve Daniel Navarróval versenghettek a második helyért, melyből a papírformának megfelelően a dél-afrikai kerékpáros jött ki jobban.


„Mondhatni, hogy meglepődtem saját magamon, az emelkedőkön tartani tudtam a tempót a legjobbakkal, amire nem számítottam” – nyilatkozta a csapatbusznál Impey. – Viszonylag erős versenyzők keveredtek bele az elmenésbe, így nem adtam előzetesen túl sok esélyt magamnak. Michael Matthews segítőjeként érkeztem a Tourra, ennek ellenére sikerült remek teljesítménnyel előrukkolnom az első komolyabb hegyi szakasz során. A második hely a csapatom számára is egy nagyszerű eredmény.”


Kompenzáció az egy kilométeres kapu összedőlését követően, Adam Yates az új fehér trikós

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Orica-BikeExchange kerékpárosa Adam Yates éppen támadásban volt, amikor egy néző hibája okán összedőlt az egy kilométeres kapu. A fiatal brit kerékpáros már nem tudott fékezni, így nemes egyszerűséggel átesett a kapun. Felszakadt az álla, melyet több öltéssel varrtak össze. A versenybíróság hosszas tanácskozást követően úgy döntött, hogy kompenzációt léptet életbe, így Yates időjóváírást kapott, amivel feljött az összetett második helyére és a fehér trikót is megszerezte.


„A Col d’Aspin lejtmenetében támadtam, szerettem volna időkülönbséget kiharcolni a mezőnnyel szemben” – emlékezett vissza a történtekre Yates. – Igazából nem is tudom, hogy mi történt, egyszer csak előttem termett a kapu én pedig átestem rajta. Csalódott vagyok, mert sikerült előnyre szert tennem. Felszakadt az állam, de ezt leszámítva rendben vagyok. Kockáztattam lejtmenetben, a célom az volt, hogy átvehessem a fehér trikót.”


Greg Van Avermaet: a nyolcadik szakasz már tényleg az utolsó napom lesz sárgában


Az összetett verseny éllovasa a belga Greg Van Avermaet mindent megtett azért, hogy megőrizhesse a sárga trikót. A BMC kerekese belekeveredett a nap szökésébe, majd tartva a különbséget a főmezőnnyel szemben, még növelni is tudta előnyét.


„Tisztában voltam vele, hogy rengeteget kell dolgoznom azért, hogy megőrizhessem a trikót. – így Greg Van Avermaet a díjátadót követően. - Amikor láttam, hogy akár egy nagyobb létszámú szökés is kialakulhat nem haboztam, próbáltam én is előrekeveredni. A csapatomnak nem kellett ma értem dolgoznia, így a srácok energiát spórolhattak. Összességében egy remek szakaszon vagyok túl, nem sokszor kerül szökésbe a sárga trikós. A végére nagyon elfáradtam, a Col d’Aspin emelkedőjén már a határaimat feszegettem. A nyolcadik szakasz már tényleg az utolsó napom lesz sárgában, nem vagyok jó hegyimenő, ezek a kaptatók pedig már túlságosan is nehezek lesznek számomra.”


Thibaut Pinot: nem ez az első alkalom, hogy a Pireneusok okozza a vesztem

 

Diavetítéshez kattints a képre


A nap legnagyobb vesztese egyértelműen Thibaut Pinot volt. A FDJ kapitánya csak szenvedett az utolsó emelkedőn, végül pedig több mint három percet szedett össze az esélyesek csoportjával szemben.


„Egyszerűen nem voltam jó erőben, nem pörögtek a lábaim.” – kesergett a célba érkezést követően a franciák egyik legnagyobb esélyese. – Nem ez az első alkalom, hogy a Pireneusok okozza a vesztem, más versenyek alkalmával is főttem meg már itt. Egyszerűen nem tudunk egymással zöld ágra vergődni. Az összetett versenyemnek ezzel vége, de nem adom fel, meglátjuk, mit hoz a holnap. Szeretnék még ezen a Touron valami nagyot alkotni.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések