Tour de France hírek: Chris Froome a Tour eddigi történéseiről, Rafal Majka is feladta a versenyt, Richie Porte szerencsésnek érzi magát, visszavonult Adriano Malori

E-mail  Nyomtatás
2017. július 11. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Chris Froome a Tour de France eddigi történéseiről

 

Diavetítéshez kattints a képre


Kilenc szakaszt követően a címvédő Christopher Froome vezet a Francia Körverseny összetettjében mindössze tizennyolc másodperc előnnyel Fabio Aru előtt. A Sky kerékpárosa a verseny első pihenőnapján hosszasan taglalta a történteket.


„Amikor defektet kaptam a kilencedik szakaszon Fabio Aru azonnal indított – mondta Froome a királyetapon történtekről a brit csapat hivatalos sajtótájékoztatóján. – A mezőnyben van azonban egy íratlan szabály, miszerint technikai probléma miatt nem támadjuk a verseny éllovasát, így a srácok visszavettek a tempóból és megvártak. Ezt követően kisodródtam egy kanyarban, ahol egy kissé összeakadtunk Aruval, akitől azonnal elnézést kértem. Richie bukását csak a célba érkezést követően láttam, szörnyű volt. Igyekeztem minél hamarabb kapcsolatba lépni vele, hálás vagyok, hogy nem esett komolyabb baja. Sokszor kockáztatunk egy-egy verseny folyamán, de amikor egy közeli barátod bukik hatalmasat, akkor egy kicsit elgondolkozol a dolgokon. A mögöttünk hagyott hétvége fáradalmait igyekeztünk kipihenni, szerencsére két könnyebb szakasszal folytatódik a verseny, ami elsődlegesen a sprintereknek kedvezhet. Jó helyzetből várom a folytatást, erős csapat áll mellettem, így azt hiszem, esélyem lehet a sárga trikó megtartására.”
 

Rafal Majka is feladta a Tourt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Bora-Hansgrohe csapata Peter Sagan kizárása után másik kapitányát is elvesztette, miután Rafal Majka hatalmasat bukott a kilencedik szakasz egyik korai lejtmenetében. A lengyel kiválóság a sérüléseire hivatkozva az első pihenőnapon a viadal feladása mellett döntött.


„Szerencsére nem tört el semmim, de nem nagyon van olyan testrészem, ami ne fájna – így Majka az első pihenőnapon adott interjújában. – Valami lehetett az úton, úgy estem el, hogy még csak nem is fékeztem, nyílegyenesen ereszkedtem lefelé, amikor egyszer csak kicsúszott alólam a kerékpár. Köszönettel tartozom a csapattársaimnak, akik azonnal megálltak hozzám. Rögtön mondtam Emanuel Buchmann-nak, hogy menjen tovább, ne adja fel az összetettbeli esélyeit. Feladom a versenyt, mivel alig tudok levegőt venni. Az egészségi állapotom a legfontosabb, így inkább arra fókuszálok, hogy teljesen felépüljek a szezon további részére.”


Richie Porte: szerencsés vagyok, hogy ennyivel megúsztam

 

Diavetítéshez kattints a képre


A BMC versenyzője Richie Porte videó üzenetben beszélt a történtekről, egy nappal horrorisztikus bukását követően.


„Egy kicsit már jobban érzem magam, de még mindig vannak fájdalmaim, mindamellett, hogy nagyon csalódót vagyok – nyilatkozta a kórházban Porte. – Jó formában voltam és a csapat is erős volt körülöttem. Amikor kijöttem a kanyarból nem nagyon emlékszem a történtekre. Talán megcsúsztam, de valahogy a fűre kerültem, majd hatalmasat estem. Szerencsés vagyok, hogy ennyivel megúsztam. Igyekszem nem elsietni a visszatérést, de bízom benne, hogy ebben az idényben még versenykörülmények között magamra ölthetem a BMC mezét.”


A Movistar sajtótájékoztatója Adriano Malori visszavonulásáról szólt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A spanyol Movistar sajtótájékoztatója elsősorban nem a Tour de France-on történtekről szólt, bejelentette ugyanis visszavonulását Adriano Malori. Az olasz kerékpáros 2016 januárjában szenvedett súlyos fejsérülést az argentin San Juani Körversenyen, melynek nyomán neurológiai problémái lettek. A huszonkilenc esztendős sportoló pályafutása során ezüstérmet szerzett a 2015-ös világbajnokság időfutamában, viselhette a rózsaszín trikót a Girón, de nyerte szakaszt a Vuelta a Espana során is.


„Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy mi történt Argentínában – kezdte mondandóját Malori. – Két éve harcolok a következményekkel, azt hiszem nyertem, de mint kerékpáros már nem tudok ugyanazon a szinten teljesíteni, mint korábban. Elkezdődik az életem egy új szakasza. Visszavonulok. Az elmúlt időszakban igyekeztem mindent megtanulni a kerékpársportról. Rengeteg segítséget kaptam az Olasz Szövetségtől, valamint a Movistar kötelékében dolgozó Mikel Zabala, Manu Mateo kettőstől. Az idei szezon nem úgy sikerült, mint ahogy terveztem. Az Alentejoi Körversenyen mindössze nyolcvan kilométerig jutottam, míg a Kasztíliában harminc kilométer sikerült megtennem. Nagyon nagy hálával tartozom a Movistar csapatának, akik minden egyes pillanatban mellettem álltak.”


Újra a sprinterek következhetnek

 

Diavetítéshez kattints a képre


Périgueux és Bergerac között egy 178 kilométeres szakasszal folytatódik a 2017-es Tour de France. A penzum mindössze két negyedik kategóriás emelkedővel riogat, előzetesen a sprinterek küzdelmét előrevetítve.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések