Tour de France hírek: Brailsford összetűzése az újságíróval, Froome pánikolt a Col de Peyra Taillade emelkedőjén, Bardet elnézést kért a szurkolók viselkedése miatt, továbbra sincs bejelentés a Quick-Step jövőjét illetően

E-mail  Nyomtatás
2017. július 18. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Dave Brailsford nem volt hajlandó szóba állni a Cyclingnews újságírójával

 

Diavetítéshez kattints a képre


Viszonylag eseménytelenül telt a Tour de France második pihenőnapja. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset Dave Brailsfordhoz a Sky csapatvezetőjéhez kapcsolódik, aki nemes egyszerűséggel odasétált az egyik legnagyobb kerékpáros szakportál a Cyclingnews riporteréhez Barry Ryan-hez, akivel közölte, - hogy őt nem hívták meg, a sajtótájékoztatón csak olyanok vehetnek részt, akikkel szeretnének is beszélni, Ryan pedig általában csak sz..ságokat ír a csapatról. - Brailsford a múlt hét folyamán visszautasította Daniel Benson főszerkesztő megkeresését, aki szeretett volna interjút készíteni a sportvezetővel, elsősorban a Brailsford ellen Nagy-Britanniában folyó vizsgálat ügyében. A Sky nem volt hajlandó a későbbiekben sem kommentálni a történteket.
 

Froome pánikolt a Col de Peyra Taillade emelkedőjén, szerinte Uran a verseny titkos favoritja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Brailsford közjátéka ellenére is lezajlott a Sky sajtótájékoztatója, ahol a verseny éllovasa Chris Froome nyiltan beszélt arról, hogy az AG2R La Mondiale tempóváltását követő defektjénél azt hitte véget ér számára a sárga trikóért folytatott küzdelem.


„Azt hittem véget ér a sárga trikóért folyó küzdelmem – mondta Froome a második pihenőnap során. – Amikor az AG2R tempót diktált én épp az út mellett álltam csapattársammal Michal Kwiatkowskival. Szinte biztos voltam benne, hogy elbukom a sárga trikót. Hatalmasat mentettünk. Bízom benne, hogy ezzel véget érnek a megpróbáltatásaim, volt egy rossz napom a Pireneusokban, most pedig egy az Alpokban is. Nagy csata várható az utolsó héten, mivel minden riválisom különböző karakter. Fabio Arunak volt néhány rossz napja, de korábban bebizonyította, hogy képes arra, hogy megnyerje az idei Tourt. Romain Bardet kiegyensúlyozott formát mutatt, ráadásul a csapata is nagyon erős. Nem írnám le Rigoberto Urant sem, személyében talán a verseny egyik titkos favoritjáról beszélünk.”


Romain Bardet elnézést kért Froome-tól a francia közönség viselkedése miatt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Tour de France tizenötödik szakaszán több ízben is kifügyűlték a verseny éllovasát Chris Froome-ot, miközben a brit kerekes igyekezett felzárkózni defektjét követően. Mivel a verseny viszonylag közel járt Romain Bardet otthonához Brioude településéhez, így Bardet úgy érezte, hogy elnézés kéréssel tarozik riválisa felé a történtekért.


„Hallottam, hogy több alkalommal is kifütyülték Christ az előző szakasz során – így az AG2R La Mondiale versenyzője a viadal második pihenőnapján. - Sajnálom a történteket, és a szurkolók nevében elnézést kérek. Chris Froome egy igazi bajnok, akit minden körülmény között megillet a tisztelet. Személy szerint is nagyon tisztelem őt mint ellenfelem, nem érdemli meg ezt a bánásmódot.”


Továbbra sincs hivatalos bejelentés a Quick-Step Floors csapatánál

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Tour de France idejére ígért hivatalos bejelentést a csapat jövőjét illetően Patrick Lefevere csapatvezető. Az első pihenőnapon nem történt semmi, de a másodikon is csak annyit közölt Lefevere, hogy egyelőre nincsenek aláírva a papírok. A 2017-es szezon legeredményesebb csapatának minden szponzori szerződése lejár az év végén, s bár szóban már elhangzott, hogy a Quick-Step, a Lidl és a Specialized is hosszabbít, hivatalos bejelentés egyelőre nem történt. Lefevere megígérte, hogy a párizsi befutót követően szívesen válaszol az újságírók kérdéseire.


„Keményen dolgozunk a háttérben, a költségvetésünk a jövő évben sem fog emelkedni, így pedig nagyon nehéz egyben tartani a csapat magját – nyilatkozta Lefevere. A hírek szerint több kerékpárost is megkerestek már komoly ajánlatokkal, többek között az idei Tour során eddig öt szakaszgyőzelemnél járó Marcel Kittelt is szóba hozták a Katusha-Alpecin sorával.


A sprinterek villoghatnak a Tour tizenhatodik szakaszán

 

Diavetítéshez kattints a képre


A második pihenőnapot követően Le Puy en Velay és Romans sur Isére között egy 165 kilométeres penzummal folytatódik a verseny. A rajtot követően egy harmadik és egy negyedik kategóriás emelkedő várja a kerekeseket, majd egy hosszú lejtmenet jön, az utolsó kilométer pedig nagyjából síknak ígérkeznek. Az etap elsősorban a sprintereknek kedvezhet.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések