Tour de France hírek: Barguil pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta, kétfejű csapattá avanzsálhat a Sky, Contador újra rivaldafényben, Jakob Fuglsang feladta a Tourt

E-mail  Nyomtatás
2017. július 15. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Warren Barguil: talán ez volt a karrierem eddigi legjobb napja

 

Diavetítéshez kattints a képre


A hegyi összetett éllovasa Warren Barguil nyerte a Tour de France tizenharmadik szakaszát, ezzel a franciák nemzeti ünnepén hazai siker született.


„Július 14-én, hazám nemzeti ünnepén szereztem meg pályafutásom első Tour szakaszgyőzelmét, ami hihetetlen boldogságot kölcsönöz – mondta a célba érkezést követően Barguil. – Talán ez volt a karrierem eddigi legjobb versenynapja, végig remek erőben éreztem magam. Tökéletesen alakult minden, Contador volt az, aki megnyitotta a hajrát, ő a belső ívet választotta az utolsó kanyarban, én viszont a külsőn próbálkoztam. Kockáztattam ezzel, de bejött, így megnyertem a szakaszt. Contador és Quintana előtt szakaszt nyerni fenomenális érzés, nem hittem volna, hogy valaha ilyen helyzetbe kerülhetek, hogy velük csatázom egy szakaszsikerért, amelyből én jövök ki győztesen.”


„Nagyon nagy az öröm a csapaton belül, hogy azt követően, hogy néhány napja csak centikkel kapott ki Rigoberto Urantól most végre sikerült szakaszt nyernie Warrennek – tette hozzá Aike Visbeek a Sunweb stábjából. – Nehéz szezonon van túl Barguil, volt egy kisebb sérülése, ma azonban magabiztos volt, mindent megtett azért, hogy szakaszt nyerhessen. Nem volt könnyű dolga, de szerencsére minden összejött.”
 

Chris Froome: Mikel Landának esélye lehet megnyerni a Tourt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A tizenkettedik szakaszt követően Nicolas Portal a Sky csapatának sportigazgatója látványosan nekiment Mikel Landának, aki ahelyett, hogy megvárta volna krízisbe kerülő kapitányát inkább ment és megpróbált a szakaszgyőzelemért küzdeni. Sőt, elmondása szerint, ha nem kellett volna Froome-ra várnia a hegy elején, akár meg is nyerhette volna a napot. Landa egy nappal később támadott, remekül szerepelt, amivel az összetett ötödik helyére lépett előre.


„Mikel remek formában van, ezt az elmúlt két nap során be is bizonyította – nyilatkozta Froome a tizenharmadik szakaszt követően. – Ez remek a csapatunk számára, hisz így már két kártyánk van, ami nehézséget okoz a riválisainknak. Úgy vélem előnyre tettünk szert, hisz például az Astana csapata krízisben van ilyen szempontból. Azt hiszem akár Mikelnek is lehet esélye lehet megnyerni a Tourt, az viszont biztos, hogy jó helyzetből várjuk a folytatást.”


Alberto Contador lett a nap legaktívabb versenyzője

 

Diavetítéshez kattints a képre


Miután saját elmondása szerint is kihúzta a nevét az összetettért harcolók listájáról Alberto Contador egy hosszú támadásra vállalkozott, ami meghozta számára a sikert, hisz a harmadik helyen zárta a szakaszt, mindamellett, hogy a nap legaktívabb versenyzőjének is őt választották.


„Összességében egy remek szakaszon vagyok túl – így a Trek-Segafredo kerekese a célban. – Nem volt egyszerű dolgunk, az utolsó emelkedőn már nagyon szenvedtem. Összetettben már elvesztettem annak a lehetőségét, hogy a győzelemért harcoljak, de a Tour még nem ért véget számomra. Szerettem volna a szakaszgyőzelemért harcolni, Mikel Landával remek párost alkottunk, így szinte biztos voltam benne, hogy hazaérünk. Amikor Nairo és Warren felértek, tudtam, hogy innentől nagyon nehéz lesz, mivel Barguil nagyon gyors a hajrákban. Küzdöttem, de nem sikerült győznöm. Rengeteg erőt adnak a szurkolók, akik mellettem állnak. Nem érzem magam rossz formában, így vélhetően fogok még próbálkozni.”


Jakob Fuglsang feladta a versenyt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A tizenegyedik szakaszon összeszedett sérülései következtében két etappal később Jakob Fuglsang feladta a Francia Körverseny küzdelmeit. Az Astana dán kerekese repedt csuklóval és könyökkel igyekezett teljesíteni a penzumot.


„Mindent megpróbáltam, nem akartam feladni a versenyt, de a bal oldalam egyszerűen nem tudtam használni – ecsetelte a történteket Fuglsang. – Nem sikerült megragadni a mezőnyben, már az első emelkedőn leszakadtam. Nagy tempóban kezdtünk, ami sok volt nekem. Az utolsó kaptató lábánál nem láttam további értelmét a versenyzésnek. Feladtam. Nagyon nehéz itt hagyni a versenyt, és a csapattársaim, de be kellett látnom, hogy most a regenerálódás a legfontosabb számomra.”


A szökevények napja következhet

 

Diavetítéshez kattints a képre


Blagnac és Rodez között egy 181 és fél kilométeres etappal folytatódik a Tour de France. A penzum mindössze két, harmadik kategóriás emelkedőt tartogat, az etap tökéletes terepet biztosíthat a szökevények számára.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések