Tour de France hírek: Barguil fantasztikus formában, Froome magabiztosan őrizte meg a sárga trikót, Atapumának ezúttal sem sikerült, Annemiek Van Vlauten nyerte a női Tour egynaposát

E-mail  Nyomtatás
2017. július 21. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Warren Barguil: egy egészen fantasztikus Tourt teljesítek

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Col d’Izoard egyik legmeredekebb részén indult meg a pöttyös trikós Warren Barguil a Tour tizennyolcadik szakaszán. A Sunweb csapatának francia kerekese idei második Tour-szakaszgyőzelmét szerezte, miközben matematikailag a hegyi összetett elsőségét is bebiztosította, most már csak el kell jutnia Párizsig.


„Eddig is kiváló Francia Körversenyt produkáltam, ezzel a második sikerrel és a hegyi összetett megnyerésével viszont egy egészen fantasztikus Tourt teljesítek – nyilatkozta Barguil a célban. – Nem is nagyon tudom elhinni a történteket, olyan ez mintha még mindig csak álmodnék. Nem gondoltam volna, hogy enyém lesz a pöttyös trikó, csapattársamé Michael Matthews-é a zöld, miközben mindketten két-két szakaszt nyerünk. Hihetetlen. Figyeltem magamra az emelkedőkön, spóroltam az erőmmel, néztem a többieket, majd megpróbáltam. Amikor Alberto Contador egyre előrébb és előrébb jött tudtam, hogy indul. Azon a ponton amikor Mollemát megfogtuk nagyon visszaesett a tempó, ezért inkább továbbmentem. Az utolsó kilométeren értem utol Atapumat, majd a szakaszt is sikerült megnyernem.”
 

Chris Froome: Uran és Bardet leszakítása lehetetlen feladat volt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A brit Christopher Froome magabiztosan őrizte meg összetettbeli vezetését, miután csapata a Sky káprázatos munkát végzett a Tour tizennyolcadik szakaszán.


„Egy nagyon nehéz szakaszon vagyunk túl, gratulálok Warren Barguilnak a győzelméhez – így Christopher Froome a díjátadót követően. – A csapatom fantasztikus munkát végzett, egész nap kontrolláltuk a történteket. Megpróbáltuk leszakítani Uran és Bardet kettősét, de ez lehetetlen küldetésnek bizonyult. Örülök, hogy probléma nélkül sikerült átvészelnem az Alpokat, most már csak a Marseille-i időfutam során kell igazán odatennem magam. Megnéztem a pályát, egy nagyon gyors huszonkét kilométeres penzum vár ránk. Még mindig szoros az összetett állása, de véleményem szerint az Izoard emelkedőjét követően egy kissé már fellélegezhetünk.”


Atapumának ezúttal sem sikerült

 

Diavetítéshez kattints a képre


Továbbra sem sikerül szakaszt nyernie egy nagy háromhetes körversenyen a kolumbiai Darwin Atapumának, pedig az UAE Team Emirates kerekese már sokadik alkalommal zárt egy fontos hegyi szakasz második pozíciójában.


„Nagyon szerettem volna nyerni hazám nemzeti ünnepén, ez egy nagyszerű ajándék lett volna a szurkolók számára – mondta a csapatbusznál levezető kerekes. – Fontos lett volna ez a siker a csapatom és a szponzoraink számára is. Egy kissé csalódott vagyok, de összességében remek eredményt értem el, különleges érzés a többszörös Tour győztes Chris Froome előtt célba érni.”


Annamiek Van Vlauten nyerte a La Course by Le Tour de France női versenyét

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ebben az évben rendhagyó módon nem a párizsi körpályán rendezték a női La Course by Le Tour de France versenyét, hanem a hölgyek is az Izoard emelkedőjére tekertek fel. A viadal a női World Tour soron következő megmérettetése volt. Briancon és a Col d’Izoard csúcsa között hatvanhét és fél kilométer volt a táv. A penzum utolsó harmincöt kilométere folyamatosan emelkedett. A Boels-Dolmans csapata diktált hatalmas tempót, ami darabjaira szedte mezőnyt, végül csak negyvenhat kerekes jutott el a célvonalig. Mintegy négy és fél kilométerrel a vége előtt robbantott a holland Annamiek Van Vlauten (Orica-Scott), akit már nem is tudtak utolérni, így a riói olimpia legpechesebb bringása nyerte a versenyt Elizabeth Deignan (Boels-Dolmans) és Elisa Longo Borghini (Wiggle-High5) előtt.


„Hihetetlen volt ennyi ember előtt célba érni a Tour de France-on – hitetlenkedett a befutót követően Van Vlauten. – A riói olimpián történt bukásomat követően kissé megváltozott a szemléletem. A korábbiaknál jóval több hangsúlyt fektettem a hegymenetekre, ez pedig úgy látszik bejött. Remek, hogy a szervezők egy ilyen versenyt hoztak tető alá. Először azt hittem, hogy talán túl korán támadok, de láttam, hogy mindenki a határait feszegeti, így végül is jó döntést hoztam.”


A női mezőny szombaton is rajthoz áll a Tour időfutamán, az a viadal azonban nem a World Tour sorozat része, melynek következő állomása a brit Prudential Ride London egynaposa lesz.


A Tour hajrájához közeledve ismét a sprinterek következhetnek

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Tour, Embrun és Salon de Provence között egy 222 és fél kilométeres szakasszal folytatódik. A penzum három harmadik kategóriás emelkedőt tartogat, a vége azonban inkább a sprintereknek kedvezhet.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések