Tour de France hírek: Arnaud Demare csattanós választ adott kritizálóinak, negyvennyolc órán belül eldől a Francia Körverseny végkimenetele, jön az Alpok királyszakasza

E-mail  Nyomtatás
2018. július 27. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Arnaud Demare: végre megvan a hőn áhított szakaszgyőzelem

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Groupama-FDJ sprintere Arnaud Demare nyerte a Francia Körverseny tizennyolcadik szakaszát, ezzel választ adva többek között Andre Greipel kritikáira is. Mint ismeretes a Tourról már hazautazó német sprinter azzal gyanúsította meg francia riválisát, hogy Demare-t a csapatautója segítette át a hegyeken. Később a „Gorilla” becenévre hallgató kerekes elnézést kért, Arnaud azonban úgy fogalmazott, hogy ezzel nem lehet semmissé tenni a történteket. A Tour pau-i befutóján Demare egyenes választ adott.

 

„Sok-sok kilométernyi szenvedés a hegyekben, de végre megvan a hőn áhított szakaszgyőzelem – mondta Demare a célba érkezést követően. - Mindig egy esetleges etapgyőzelem járt a fejemben, akkor amikor problémáim voltak az emelkedőkön. Nem vagyok egy jó hegyimenő, de végigküzdöttem azokat a szakaszokat, hittem magamban és a győzelemben. Ez volt az utolsó sprint a Champs-Elysees előtt, ez volt az egyik utolsó lehetőségem. A csapat fantasztikus munkát végzett, köszönettel tartozom nekik is és mindenkinek aki támogatott. Nem volt egy gyors befutó, tíz kilométerrel a cél előtt már kiváló pozícióba hozott a csapat, összeállt a vonat és el is vittek a vonalig. Ezzel a győzelemmel sikeresnek tekinthetjük az idei Tourt, ezért a győzelemért érkeztem.”

Alexander Kristoff: Arnaud gyorsabb volt ma nálam és valószínűleg Párizsban is az lesz

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Arnaud Demare mögött honfitársa Christophe Laporte (Cofidis) végzett a második helyen, míg az előzetesen a szakasz nagy esélyesének kikiáltott Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) lett a harmadik.

 

„Christophe másodikként zárta a szakaszt, ami nem egy rossza eredmény, de most érthető módon csalódottak a srácok – nyilatkozta Alain Deloeuil a Cofidis sportigazgatója. - Nem néztük meg még a felvételeket, de Arnaud vélhetően annyira nem akadályozta a versenyzőnket, hogy óvást nyújtsunk be. Keményen fogunk küzdeni az utolsó hegyi etapon, szeretnénk megpróbálni a sprintet Párizsban is.”

 

„Nem volt túl jó a vége, az utolsó másfél kilométeren már csak egy ember volt előttem – kesergett Kristoff a szakaszt követően. - Túl korán kerültünk a mezőny elejébe, ráadásul a lábaimban sem volt meg az erő. Sokat melóztunk a mai napon, de sajnos nem tudtuk learatni a babérokat. Az utolsó szakaszon újra megpróbálom. Arnaud gyorsabb volt ma nálam és valószínűleg Párizsban is az lesz.”

 

Geraint Thomas: negyvennyolc órán belül eldől a Tour de France

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A sárga trikós Geraint Thomas negyvennyolc órára és két szakaszra van attól, hogy a 2018-as Tour de France győzteseként begurulhasson Párizsba. Előnye tetemes, 1 perc 59 másodperc a második helyen tanyázó Tom Dumoulin (Team Sunweb) előtt.

 

„Fel kell készülnünk a legrosszabb forgatókönyvre is – így egy kissé pesszimistán nyilatkozva Thomas. - Sok támadást várok az utolsó hegyi etapon, a Tourmalet emelkedője döntő jelentőséggel bírhat. Az elsődleges cél, hogy megtartsam a két perces előnyöm az egyenkénti időfutam előtt, azzal biztosíthatnám be a Francia Körverseny megnyerését. Ellenben, ha valaki komoly támadásra szánja el magát, és közel kerül hozzám, akkor még a kronó is veszélyessé válhat.”


Tour de France 19. szakasz: Lourdes – Laruns, 200,5 kilométer

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Francia Körverseny Lourdes és Laruns között az utolsó hegyi etappal folytatódik. A 200 és fél kilométeres penzum két negyedik, egy második, egy első és két kiemelt kategóriás emelkedőt tartogat, de nem hegyi befutóval zárul.

 

Az Alpok királyszakasza rögtön egy negyedik kategóriás meredekkel nyit a Cote de Loucrup (1,8 km, 7,2%) személyében. Ezt a szintén negyedik kategóriás Cote de Capvern les Bains (3,4 km, 5,1 %), majd a gyorsasági részhajrá követi Sarrancolin városkájában. Az első kategóriás Col de Aspin (12 km, 6,5%) lábánál kezdődnek az igazi nehézségek, hisz ezt követően már a kiemelt kategóriás Col du Tourmalet (17,1 km, 7,3%), a második kategóriás Col des Bordéres (8,6 km, 5,8%) és a szintén kiemelt kategóriás Col d'Aubisque (16,6 km, 4,9%) kerül a versenyzők útjába. A szakasz nem hegyi befutóval zárul, a kerekesek lejtmenetben érnek Laruns településére.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések